Andrei Prepeliță a îndemnat la calm după victoria de la Dumbrăvița: ”Nu am realizat nimic.” Jucătorii Gloriei Buzău, puși să dea muzica mai încet

Anda DELIU 25 Nov. 2023, 00:08 Liga 2

Gloria Buzău s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasare la Dumbrăvița, producându-i echipei timișene primul eșec acasă în acest sezon de Liga 2.

După meciul din runda a 14-a, penultima din 2023, antrenorul le-a zis elevilor săi să nu urle atât de zgomotos, și a mai precizat că nu știe, concret, de ce erau atât de multe informații despre demiterea sa în Timiș.

Victorie obținută greu la Dumbrăvița, apreciază Prepeliță

Kamil Wiktorski a profitat de o gafă a lui Cătălin Trifon și a marcat unicul gol al jocului, în minutul 48.

Andrei Prepeliță a spus că meciul a fost greu, dar punctele necesare. ”Un meci greu contra unei echipe foarte bune. Cred că n-au pierdut niciun meci sezonul acesta pe teren propriu. O echipă care era acolo, aproape de noi. Ne doream victoria. A fost un meci disputat pe un teren greu. Mă bucur că am obținut-o. Aveam nevoie de această victorie ca să ne menținem acolo în primele cinci echipe. Dar în continuare avem de muncă”, a declarat antrenorul Gloriei Buzău după meci.

Din minutul 7, Andreas Mihaiu a fost schimbat cu Sergiu Pîrvulescu. Din cauza unor probleme musculare. ”A simțit o înțepătură la genunchiul drept și, din păcate, nu a mai putut continua”, a explicat Prepeliță, întrebat de situația jucătorului.

Gloria Buzău în victoria cu CSC Dumbrăvița: Greab – Mihaiu (Sg. Pîrvulescu 7′), Patapis, Wiktorski, Sălceanu – Trebotic (cpt.) – Mat. Tănasă, I. Șerban (Diego Izata 68′), Val. Dumitrache (Dobrosavlevici 83′), Cr. Dumitru (Golan 68′) – Chică-Roșă (Radic 68′). Rezerve neutilizate: Haymamba – V. Angelov, Pervan, Brîncoveanu.

Muzica mai încet! ”N-am realizat nimic astăzi”

Trebuie spus că, la Dumbrăvița, vestiarele sunt într-un loc relativ mic, iar bucuria unei echipe se aude ostenativ și la învinși. Andrei Prepeliță le-a cerut elevilor săi tocmai să dea muzica mai încet, din acest considerent. ”Pentru că nici nouă nu ne convine când alții petrec ș.a.m.d. Respectăm adversarul și cred că e un gest de normalitate din partea noastră. Plus că n-am realizat nimic astăzi, ca să sărbătorim ceva”, a transmis ”principalul” trupei din Crâng.

Andrei Prepeliță: ”Mi-am propus o medie de două puncte per meci”

Deși, la un moment dat, au apărut informații despre schimbare sa, Andrei Prepeliță spune că se simte susținut.

”Ce am văzut și eu prin presă. Așa, sincer, n-am avut nicio discuție cu nimeni. Domnul președinte m-a susținut, mă susține. Am venit într-un moment greu, cred, numai patru jucători când am semnat cu Gloria. A trebuit să aducem jucători, să formăm o echipă, relații de joc, omogenitate. Au fost meciuri în care am suferit, dar eram conștient că nu o să fie ușor”, a precizat Prepeliță.

El și-a calculat și o medie de puncte per joc pentru a prinde play-off-ul. ”Și celelalte echipe câștigă. Am câștigat la Slobozia, avem meciuri în care nu am pierdut, am bătut Farul în Cupă, am făcut un egal nemeritat pentru adversar cu Ceahlăul. Meritam să câștigăm. Și aveam nevoie de cele două puncte pe care le-am pierdut cu Ceahlăul și mă bucur că le-am recuperat astăzi. Dar mai avem două meciuri, unul de campionat, pe care trebuie să-l câștigăm, și meciul de Cupă, pe care, posibil dacă îl câștigăm împotriva Tunariului, prin jocul rezultatelor să mergem mai departe și în Cupă. Eu, sincer, mi-am propus o medie de două puncte per meci. Acum avem un deficit de două puncte. Dacă ne câștigăm ultimul meci, tot la fel. Rămâne după pauza de iarnă, în care cred că avem timpul necesar să reglăm unele lucruri, să arătăm mai bine”, a mai detaliat Prepelită.

În contextul în care sunt echipe fără drept de promvoare ce se descurcă bine, precum CSC Șelimbăr sau Corvinul, Prepeliță a spus că ar fi cel mai fericit cu un play-off de figurație, permis de regulamentul FRF.

”Pentru noi ar fi ideal să intrăm cu patru care nu au drept de promovare. Sunt multe echipe în zona play-off-ului care nu au drept de promovare. Dar noi ne uităm doar la noi și vrem să ajungem noi în play-off. Ăsta e primul pas, după aceea vedem cu cine, cum și când”, a conchis Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău se menține pe locurile de play-off

Cu 25 de puncte, Gloria Buzău urcă, momentan, pe locul 4 în Liga 2, putând coborî cel mult o poziție până la finalul etapei a 14-a.

În etapa a 15-a, ultima din 2023, echipa lui Andrei Prepeliță are meci vineri, de 1 decembrie, de la ora 14:30, pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc (locul 14, 16 puncte).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Attila Kozma / CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cosmin-stan-dupa-esecul-dumbravitei-cu-gloria-buzau-19293893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-joaca-acasa-cu-gloria-buzau-in-runda-14-a-ligii-2-19293787

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-vrea-schimbarea-legii-sportului-si-sustine-aplicarea-licentei-pro-19293812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-ar-putea-schimba-din-nou-presedintele-19293782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-concluzii-dupa-ceahlaul-cfc-arges-2-0-19293779

Anda DELIU 25 Nov. 2023, 00:08 Liga 2
Pe aceeași temă