FK Miercurea Ciuc a făcut instrucție cu Steaua în Ghencea! Francisc Dican: ”Am trecut de un prag psihologic.” Analiza completă și ce a spus de adversari

Andrei PASCU 23 Aug. 2022, 23:28 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a reușit să ia primele puncte în acest sezon de Liga 2, în partida cu Steaua, de la București, pe care nu a învins-o oricum, ci cu 4-0. Echipa lui Francisc Dican a părăsit, astfel, ultimele locuri din clasamentul Ligii 2 și a prins un pic de moral.

FK Miercurea Ciuc a făcut instrucție cu Steaua: 4-0. Francisc Dican, încântat de evoluție și scor

FK Miercurea Ciuc a fost o echipă pragmatică, punctând la puținele șanse de gol pe care le-a avut. S-a lăsat chiar dominată în anumite momente, dar a știut să fructifice ocaziile foarte mari și să profite de modul slab în care s-a apărat formația lui Daniel Oprița.

Câte două goluri pe repriză a marcat FK Miercurea Ciuc. În prima parte a punctat prin Peter Gal-Andrezly, minutul 15, și Soufiane Jebari, minutul 45+2, iar în partea secundă a făcut dubla Soufiane Jebari, în minutul 56, iar tabela a fost închisă de Richard Jelena, cu reușita din minutul 84.

Francisc Dican: ”Am trecut de un prag psihologic. Sperăm ca odată cu aceste trei puncte să mergem înainte”

Francisc Dican a fost extrem de fericit pentru succesul din Ghencea și speră ca echipa sa să se descătușeze și să arate mult mai bine, pentru că are de tras să recupereze punctele față de echipele din față. Până la urmă, FK Miercurea Ciuc este o pretendentă la play-off, după care la promovare.

Aș vrea să îi felicit pe jucători pentru jocul prestat, pentru atitudine și pentru rezultat. Era greu să zic că vom câștiga cu 4-0, dar tocmai de asta am schimbat sistemul, să avem mai mult echilibru. E o simplă victorie.

E doar un meci câștigat. Am trecut de un prag psihologic. Sperăm ca odată cu aceste trei puncte să mergem înainte. Au avut și ei trei bare, puteau să marcheze, dar câteodată așa se întâmplă, nu intră.

Probabil că am reușit să înscriem mai repede și al doilea gol le-a turnat plumb în picioare. Când joci în fața spectatorilor este presiune, chiar dacă nu presiunea promovării. Primul obiectiv al nostru este următorul joc”, a punctat Francisc Dican.

  • FK Miercurea Ciuc, cu Steaua: Gyenge – Gal-Andrezly (Schieb 87′), M. Kovacs, Kelemen (cpt.), Apro – Ivanovici, L. Kovacs (Bărăbaș 78′), Panos (Csuros 61′), Jebari – Jelena (T. Suciu 87′), El-Sawy (Nemanic 78′)
    Rezerve neutilizate: Moga – R. Takacs, Vita, Csiszer

Francisc Dican vede mult mai echilibrat acest sezon de Liga 2: ”Nicio echipă nu se ridică deasupra alteia”

Deși în acest sezon de Liga 2 nu pare să mai fie, teoretic, o diferență între un anumit grup de echipe și restul, cum a fost sezonul trecut, Dican e convins că actuala stagiune va fi una echilibrată, astfel că fiecare meci va fi foarte complicat.

Dican se bucură, dintr-o anumită privință, că Steaua nu are drept de promovare în SuperLigă nici în acest sezon.

În Liga 2 este un nivel echilibrat, nicio echipă nu se ridică deasupra alteia. Vor fi 8-10 echipe care se vor lupta pentru primele șase locuri. E un avantaj că Steaua nu are drept de promovare doar dacă ajungem în play-off”, a mai declarat Francisc Dican, conform DigiSport.

FK Miercurea Ciuc, încă un meci greu în etapa 4, cu Gloria Buzău

Pe locul 12 a urcat FK Miercurea Ciuc în urma victoriei categorice cu Steaua, cu 3 puncte. În runda a 4-a va evolua din nou acasă, cu una dintre principalele favorite la promovare, Gloria Buzău. Partida e programată pentru duminică, 28 august, ora 11:00.

Reamintind, ciucanii au pierdut la un gol în primele două etape de Liga 2. În prima rundă au cedat cu 1-2 în disputa cu Unirea Dej, după care cu 0-1 în duelul cu Concordia Chiajna.

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-n-a-fost-de-acord-cu-oprirea-temporara-a-meciului-steaua-fk-miercurea-ciuc-pentru-scandari-xenofobe-se-exagereaza-cand-se-intampla-din-partea-cealalta-e-o-normalitate-19242346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aceleasi-vechi-probleme-care-nu-se-rezolva-la-steaua-daniel-oprita-discurs-tras-la-indigo-si-dupa-esecul-rusinos-cu-fk-miercurea-ciuc-fara-agresivitate-fara-reactie-ma-deranjeaza-atitud-19242334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultrasii-echipei-steaua-au-iesit-in-evidenta-in-partida-cu-fk-miercurea-ciuc-scandarile-xenofobe-au-marcat-o-seara-neagra-pentru-formatia-lui-daniel-oprita-umilita-in-ghencea-19242279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1900-in-incheierea-etapei-a-3-a-19242234

Andrei PASCU 23 Aug. 2022, 23:28 Liga 2
Pe aceeași temă