Aceleași vechi probleme care nu se rezolvă la Steaua. Daniel Oprița, discurs tras la indigo și după eșecul rușinos cu FK Miercurea Ciuc: ”Fără agresivitate, fără reacție. Mă deranjează atitudinea, fiecare trebuie să se uite la el”

Andrei PASCU 23 Aug. 2022, 22:41 Liga 2

În ciuda unui început bun de meci, cu posesie și cu prezență constantă în careul echipei FK Miercurea Ciuc, Steaua a cedat la scor în Ghencea, 0-4!

Elevii lui Daniel Oprița practic au căzut după primul gol al adversarilor, venit în minutul 15. De acolo, ”militarii” au început să greșească din ce în ce mai mult.

Steaua, învinsă clar de FK Miercurea Ciuc. Reacția lui Daniel Oprița

Steaua s-a întrecut în greșeli pe faza defensivă, așa luând toate cele patru goluri din partea clubului din Miercurea Ciuc. Nici atacul nu a mers, în ultimii metri Steaua negăsind cele mai bune variante, așa cum s-a întâmplat și în prima etapă din Liga 2, cu Metaloglobus, pe teren propriu.

Daniel Oprița a tras concluziile eșecului din Ghencea și a taxat iar modul lejer în care elevii săi au tratat meciul. Un lucru e cert, pentru că Oprița a tot remarcat acest detaliu, jucătorii săi evoluează relaxat în partidele din acest debut de sezon, iar tocmai din acest motiv au făcut doar 1-1 cu Metaloglobus și au fost umiliți de FK Miercurea Ciuc.

Daniel Oprița, după Steaua – FK Miercurea Ciuc 0-4: ”Când faci asemenea greșeli, nu ai ce pretenții să ai”

Din nou, antrenorul i-a ”tras de mânecă” și a declarat că nu trebuie să mai greșească atât de ușor, pentru că pot înregistra eșecuri și în alte partide, iar contactul cu formațiile din față se poate pierde ușor.

Cu toate acestea, Oprița are încredere în jucători și nu vrea să renunțe la ei, lotul cu care Steaua va juca până în iarnă fiind chiar cel din acest moment.

O seară neagră pentru noi, chiar dacă am avut ceva ocazii. Când faci asemenea greșeli, nu ai ce pretenții să ai. Fără agresivitate, fără reacție, ne eliminăm foarte ușor din joc, iar ei au profitat. Sunt mulți jucători noi, trebuie să lucrez la omogenitate. Trebuie să fim mai uniți, să fim o echipă.

Cei de la Csikszereda erau și ei într-o situație dificilă, dar au meritat astăzi victoria. Mă deranjează atitudinea jucătorilor. Înțeleg că e 3-0, dar hai să dăm un gol, să arătăm că vrem. Trebuie să fim puternici și să mergem mai departe, suntem la Steaua și e presiune.

Sper să înțeleagă jucătorii că au greșit. I-am avertizat și la Slatina, când am condus cu 2-0 și am tremurat pe final. Dacă nu, intră alții. Mă deranjează atitudinea, fiecare trebuie să se uite la el.

Sper să uităm această înfrângere, să acceptăm că nu ne-am prezentat bine și să fie altceva din etapa viitoare. Nu mă gândesc să renunț la unii din jucători, pentru că au calitate, am încredere în ei„, a spus Daniel Oprița, conform DigiSport.

Steaua a căzut după ce FK Miercurea Ciuc a deschis scorul, în minutul 15

Steaua pornea favorită în partida cu FK Miercurea Ciuc, dar s-a prăbușit după golul marcat de Peter Gal-Andrezly în minutul 15, care a profitat de respingeri și intervenții greșite ale fundașilor lui Daniel Oprița.

S-a făcut 2-0 pentru trupa lui Francisc Dican chiar înainte de pauză, în minutul doi al prelungirilor, când Soufiane Jebari a profitat de o eroare a lui Balgiu l-a mijlocul terenului, dar și de faptul că Gugu nu a știut să intervină și ”l-a condus” până în careul propriu, de unde Jebari a șutat și a marcat.

În repriza a doua, același Soufiane Jebari a făcut dubla în minutul 56, pentru ca ulterior scorul să se ducă la 4-0 pentru FK Miercurea Ciuc, în urma reușitei lui Richard Jelena.

  • Steaua, cu FK Miercurea Ciuc: Dincă – D. Oroian (Calestru 81′), Walace, Gugu, Corbu (Al. Sima 71′) – Ad. Popa, Enceanu, Balgiu (Em. Pacionel 60′), Bodișteanu (Șt. Pacionel 46′) – Chunchukov (A. Trică 60′), Chipirliu (cpt.)
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bustea, Al. Sabău, Ius. Răducan

Steaua, partidă la CSC Dumbrăvița în etapa a 4-a a Ligii 2

Doar patru puncte are Steaua până acum, după trei etape în Liga 2. A început sezonul cu Metaloglobus, cu care a remizat, scor 1-1, după care a trecut de CSM Slatina în deplasare, cu 2-1.

În runda a 4-a, Steaua va întâlni CSC Dumbrăvița, în deplasare, luni, 29 august, de la ora 18:00.

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1900-in-incheierea-etapei-a-3-a-19242234

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultrasii-echipei-steaua-au-iesit-in-evidenta-in-partida-cu-fk-miercurea-ciuc-scandarile-xenofobe-au-marcat-o-seara-neagra-pentru-formatia-lui-daniel-oprita-umilita-in-ghencea-19242279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-trecut-de-cel-mai-greu-meci-al-inceputului-de-sezon-victorie-cu-metaloglobus-si-reactie-sincera-a-lui-costel-enache-fotbalul-ideal-nu-exista-dar-per-total-suntem-pe-plus-19242208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-a-adus-un-al-treilea-portar-in-lot-bosniacul-filip-dujmovic-vine-din-serbia-si-in-acest-sezon-a-jucat-un-meci-in-conference-league-19242207

 

 

Andrei PASCU 23 Aug. 2022, 22:41 Liga 2
Pe aceeași temă