Francisc Dican a lăsat Minaur Baia Mare cu ochii în soare și a plecat la prima ofertă. Va fi ”secund” în SuperLiga României

Andrei PASCU 11 Sep. 2024, 15:19 Liga 3
Francisc Dican a lăsat Minaur Baia Mare cu ochii în soare și a plecat la prima ofertă. Va fi ”secund” în SuperLiga României

Minaur Baia Mare nu renunță la dorința de a reveni în Liga 2, iar în vară a alternat achizițiile de jucători cu mare experiență, cu venirile de jucători tineri, de perspectivă, care ar putea aduce un plus din prisma ideii de a se remarca.

Însă, după două etape din noul sezon al Ligii 3, clubul din Baia Mare a fost lăsată cu ochii în soare de antrenorul principal Francisc Dican, care a preferat să facă pasul în SuperLiga României, ca antrenor secund la Poli Iași. O astfel de propunere l-a făcut pe Dican să anunțe conducerea Minaurului că va pleca.

Francisc Dican a plecat de la Minaur Baia Mare la prima ofertă

La finalul lunii iulie a fost numit în funcție Francisc Dican, care nu a apucat să conducă echipa decât în două etape din noul sezon. Le-a câștigat, Minaur având șase puncte din șase în Seria 10, dar acum a decis să plece, chiar dacă echipa din Liga 3 a transmis faptul că înțelegerea a fost întreruptă de comun acord.

Dican a luat decizia de a pleca pentru a face pasul în SuperLiga României, chiar dacă vorbim de un rol de antrenor secund la Politehnica Iași. Până când va fi numit un nou antrenor principal la formația din Liga 3, interimatul va fi asigurat de marele Romulus Buia, ”secund” în mandatul lui Francisc Dican.

Mulțumim, Francisc Dican!

Contractul dintre antrenorul principal Francisc Dican și clubul nostru s-a încheiat de comun acord.

Apreciem munca sa la clubul nostru și îi dorim mult succes în carieră”, a transmis Minaur Baia Mare pe pagina de Facebook.

Originar din Borșa (Maramureș), ca antrenor principal Francisc Dican a activat la ”U” Cluj, CFR Cluj, FK Miercurea Ciuc și Sănătatea Cluj, iar ca antrenor secund a fost la ”U” Cluj, Unirea Alba Iulia, CFR Cluj, AJ Auxerre (Franța), Dinamo, Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești.

Conferința de presă în cadrul căreia a fost anunțată plecarea lui Francisc Dican de la Minaur Baia Mare:

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

Andrei PASCU 11 Sep. 2024, 15:19 Liga 3
Pe aceeași temă