FK Csikszereda, la cel mai slab start de sezon în Liga 2! Bajko Barna a vorbit în locul lui Valentin Suciu: ”În mintea jucătorilor sunt mari probleme. Nu putem înscrie un gol, nu să câștigăm”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2021, 17:02 Liga 2

FK Csikszereda are un start de sezon nou de Liga 2 îngrozitor, cum nici când a fost nou-promovată n-a avut. După primele patru meciuri nu a acumulat niciun punct, ba, mai rău, nici nu a marcat vreun gol.

  • Prin comparație, în ediția 2019-2020, când a făcut pasul în Liga 2, în primele patru etape a obținut patru puncte, iar la a doua participare în eșalonul secund, în ediția 2020-2021, a avut tot patru puncte strânse după primele patru meciuri.

Acum însă, echipa antrenată de Valentin Suciu are un start de coșmar, cu eșecuri pe linie: 0-1 la Steaua, 0-1 acasă cu Astra, 0-2 la Petrolul și 0-3 acasă cu Concordia Chiajna. S-au încasat șapte goluri și nu s-a marcat niciunul.

Bajko Barna, în locul lui Valentin Suciu la acordat declarații după meciul cu Concordia: ”Este cea mai dificilă perioadă pentru FK Csikszereda de la înființare”

Cu Concordia, defensiva condusă de David Kelemen s-a întrecut în gafe în special în prima repriză, când ilfovenii au și marcat cele trei goluri. La golul lui Alexandru Dușmanu (3′) a respins greșit Rareș Takacs, la cel al lui Nini Popescu (21′) au gafat Lorant Kovacs și portarul Szilard Gyenge, iar la reușita lui Azdren Llullaku (45+1′) toată apărarea a fost făcută șah-mat.

După meciul cu trupa din Chiajna, la declarații nu a mai venit Valentin Suciu, ci antrenorul secund Bajko Barna, fost căpitan al echipei, retras din cariera de fotbalist în vara lui 2020. Acesta crede că jucătorii au un blocaj psihic de nu pot nici măcar să înscrie, nemaifiind vorba să câștige.

”Aceasta este cea mai dificilă perioadă pentru FK Csikszereda de la înființare. Uneori, au existat faze promițătoare și bune în acest meci, dar de îndată ce am ajuns în ofensivă, când atacurile ar fi trebuit să se termine cu ocazie la poartă, am luat tot timpul decizii proaste.

Se pare că există o mulțime de confuzie, mintea nu este clară. Suntem într-o situație foarte dificilă. Oricine poate arăta cu degetul pe oricine, toată lumea este de vină că suntem aici, acum. Chiar ar fi putut să înscriem. În primele două meciuri, împotriva Stelei și Astrei, am avut și noi ocazia de a înscrie, dar am fost incapabili. Cred că în mintea jucătorilor sunt mari probleme psihice și trebuie să găsim un răspuns. De ce? De unde vin acestea? Am încercat să punem mai mult accent pe pregătirea mentală la antrenamente, dar nu pare să fie suficient, nu transmitem lucruri suficient de bine. Încercăm să scoatem echipa din acest moment dificil în care ne aflăm”, a spus fostul atacant al echipei din Miercurea Ciuc.

”Nu putem înscrie un gol, nu să câștigăm”

Întrebat dacă plecarea de la echipă a mai multor jucători care în sezonul trecut au fost titulari și au contribuit la ascensiunea până în play-off se resimte din plin acum, Bajko Barna a confirmat acest lucru.

”Se vede în jocul nostru. Dacă i-am fi avut, jocul nostru ar fi putut arăta mai bine. Cine am fost și cine suntem nu mai contează. Acum trebuie să jucăm cu cei din lot. Nu putem înscrie un gol, nu să câștigăm. Toată lumea trebuie să gândească și să-și pună mintea în ordine. Privind spre viitor, mentalitatea trebuie să se schimbe foarte mult. Trebuie să ieșin din groapă”, a mai spus antrenorul secund al echipei ciucane.

FK Csikszereda, în coada clasamentului. Urmează un meci la fel de greu

Cu 0 puncte după primele patru etape, FK Csikszereda e pe locul 18 în Liga 2, la egalitate cu Unirea Constanța, ambele cu golaveraj 0-7, și peste Astra, care a început sezonul cu -8 puncte și acum are -1.

În etapa a 5-a, echipa din Miercurea Ciuc are meci lunea următoare, de la ora 14:00, la Mediaș, cu FC Hermannstadt (locul 4, cu 10 puncte).

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-concordia-chiajna-pune-punct-etapei-a-4-a-a-ligii-2-meciul-incepe-la-ora-1630-trupa-lui-claudiu-niculescu-poate-fi-singura-din-campionat-care-punctaj-maxim-19197269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-5-a-a-ligii-2-incepe-tot-de-joi-acum-cu-meciul-in-care-se-intalnesc-cele-doua-politehnica-din-campionat-programul-jocurilor-si-cele-sase-optiuni-ale-televiziunilor-19197326

Marius ANGHEL 24 Aug. 2021, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă