”Fiul rătăcitor” de la Pandurii nu mai vrea, cel puțin momentan, să meargă în ”pribegii”! ”Îmi doresc să am continuitate”

Mircea OGLINDOIU 15 Jan. 2021, 17:28 Liga 2
”Fiul rătăcitor” de la Pandurii nu mai vrea, cel puțin momentan, să meargă în ”pribegii”! ”Îmi doresc să am continuitate”

Revenit, toamna trecută, pentru a doua oară la Pandurii, Gabriel Dodoi nu va mai pleca de la echipa gorjeană. Cel puțin în această iarnă. Atacantul de 22 de ani spune că nu a dus lipsă de oferte în această periodă, dar preferă să joace o perioadă la clubul din orașul natal, fiindcă simte o motivație suplimentară în momentul în care intră pe gazon.

De precizat că i s-a acordat și multă încredere la Târgu Jiu, indiferent de numele antrenorului.

”Am avut câteva discuții, dar deocamdată nu s-a concretizat nimic. Îmi doresc, în primul rând, să am continuitate. Suporterilor și oamenilor din oraș le transmit să fie alături de echipă acum, în cele mai grele momente. Am decis la începutul sezonului să mă întorc la Pandurii, deoarece este echipa mea de suflet, locul unde am crescut și am evoluat încă de mic. Este o plăcere pentru mine să joc aici, chiar dacă situația financiară nu este cea mai plăcută. Mă bucură faptul că am putut marca în câteva partide, chiar dacă nu am reușit să aducem prea multe puncte. Locul din clasament nu este cel dorit de noi, însă sunt încrezător că la reluarea campionatului echipa va obține și puncte. După prestațiile avute, nu cred că meritam locul din clasament, însă am avut și mult ghinion. Avem un grup bun și cred că împreună putem evita retrogradarea”, a spus Dodoi la DigiSport.

Dodoi așteaptă finalizarea procesului clubului Pandurii cu asociații săi

Atacantul crede că echipa se va relansa odată cu finalizarea procesului pe care clubul îl are cu deja foștii membrii-fondatori. Pandurii a câștigat în instanța suma de 3,3 milioane de euro, la Curtea de Apel Craiova, dar acționarii au făcut recurs și verdictul final la fi dat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Următorul termen este pe 3 februarie.

”Eu sunt optimist că se vor rezolva toate problemele și echipa va putea să lupte din nou pentru promovare. Sperăm că o dată cu câștigarea procesului cu acționarii, totul va reveni la normal. Echipa a ajuns în această situație, probabil, din cauza factorilor de decizie din orașul Târgu-Jiu. Principalii acționari nu au mai finanțat echipa, iar încetul cu încetul s-a ajuns aici”, a conchis Dodoi.

Prima plecare de la Pandurii a ridicat multe semne de întrebare

Produs al Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii, Dodoi a plecat pentru prima dată de la Pandurii în ianuarie 2018, din postura de jucător liber de contract, după ce și-a depus memoriu pentru neplata salariilor. Decizia a ridicat mai multe semne de întrebare, mai ales că Dodoi, pe atunci un tânăr de 19 ani, nu avea vreun salariu mare, iar clubul gorjean i-ar fi putut plăti restanțele pentru a încasa măcar 15.000 de euro pentru un eventual transfer, fiind cotat la vremea respectivă pe site-urile de specialitate la 150.000 de euro.

Curios e faptul că atacantul care marcase 7 goluri în turul sezonului 2017-2018 din Liga 2 ajuns gratis la CFR Cluj, chiar prin intermediul ginerului lui Marin Condescu, nimeni altul decât conducătorul din umbră al clubului Pandurii. Dodoi a semnat pe o perioadă de 3 ani și jumătate cu clujenii, pentru care n-a apucat însă să joace decat la echipa-satelit, din Liga 3.

Peste 6 luni a fost împrumutat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, dar n-a evoluat decât un singur meci pentru covăsneni, în Liga 1, din postura de jucător de rezervă. În ianuarie 2019 a fost împrumutat la Pandurii, pentru care a marcat 5 goluri în retur.

În vara lui 2019 și-a reziliat contractul cu CFR Cluj și a semnat cu Rapid, dar n-a confirmat nici la giuleșteni, pentru care n-a prins decât 6 jocuri, fără să înscrie.

Rapid l-a împrumutat în ianuarie 2020 la CSM Reșița, unde n-a apucat să joace decât un meci, pe 22 februarie, chiar împotriva echipei Pandurii, pe care bănățenii au învins-o cu scorul de 4-1, la Târgu Jiu. La scurt timp, campionatul s-a întrerupt din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19.

Gabriel Dodoi e din nou golgheter la Pandurii, dar i-a scăzut cota

În vara anului trecut și-a reziliat contractul cu Rapid și, cum n-a găsit o înțelegere avantajoasă financiar, a revenit, cu întârziere, tocmai la începutul toamnei, la Pandurii. Și-a regăsit pofta de gol la echipa natală, pentru care a marcat de 5 ori, în 9 meciuri.

Primul joc din acest sezon l-a bifat pe 05.10.2020, în eșecul suferit de Pandurii cu 2-0, la ’’U” Cluj. A înscris cu CSM Reșița (2-1), Dunărea Călărași (1-2), Viitorul Pandurii (3-4), CSM Slatina (2-1) și FCU Craiova (2-3).

E principalul marcator al echipei gorjene, pe locul 2 fiind mijlocașul belgian Martin Remacle, cu 4 goluri.

Pandurii a marcat doar 14 goluri în cele 15 etape jucate, interval în care a acumulat doar 8 puncte, fiind pe ultimul loc în Liga 2.

Conform transfermarket, Dodoi este acum cotat la 100.000 de euro, cu 50.000 de euro mai puțin ca în urmă cu 3 ani.

Foto principal: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-dodoi-si-a-regasit-pofta-de-gol-la-pandurii-dupa-ce-n-a-convins-la-cfr-sepsi-sau-rapid-aici-ma-simt-cel-mai-bine-19159066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-dodoi-s-a-despartit-de-rapid-si-s-a-intors-la-echipa-unde-a-fost-golgheter-si-de-unde-prindea-transferul-la-cfr-cluj-tot-la-pandurii-a-revenit-si-pedro-mingote-19150427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/procesul-dintre-pandurii-si-asociatii-clubului-a-primit-un-nou-termen-in-ce-conditii-va-iesi-din-insolventa-fosta-vicecampioana-a-romaniei-actuala-ultima-clasata-din-liga-2-si-cati-bani-are-de-primi-19159729

Mircea OGLINDOIU 15 Jan. 2021, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă