Finaluri de coșmar! În trei din ultimele patru meciuri, Ceahlăul a avut avantaj de un gol sau chiar două, dar nu a reușit să câștige. Echipa lui Pustai a căzut de fiecare dată pe final și a pierdut puncte importante în ultimele minute | ANALIZĂ

Narcis POHOAȚĂ 09 Oct. 2023, 13:37 Liga 2
Finaluri de coșmar! În trei din ultimele patru meciuri, Ceahlăul a avut avantaj de un gol sau chiar două, dar nu a reușit să câștige. Echipa lui Pustai a căzut de fiecare dată pe final și a pierdut puncte importante în ultimele minute | ANALIZĂ

ACSM Ceahlăul pare să-și fi făcut un prost obicei din a ceda puncte pe finaluri de meci. În trei din ultimele patru partide, nemțenii au condus pe tabelă, au jucat bine în prima parte, dar au căzut total pe final și au scăpat de fiecare dată victoria printre degete.

Cu Chindia Târgoviște (acasă) și CSM Alexandria (în deplasare) au fost egalați pe final după ce au avut avantaj la pauză, iar cu Metaloglobus (deplasare) au pierdut, nemțenii cedând nu mai puțin de șapte puncte în cele trei meciuri pe care le-au avut în mână.

Scenariu negru pentru Ceahlăul în trei din ultimele patru etape

Echipa lui Cristian Pustai a cedat două puncte cu Chindia (scor 1-1), trei cu Metaloglobus (1-2) și alte două cu CSM Alexandria (2-2) după același scenariu incredibil. Joc bun în prima parte, avantaj luat în primele minute, evoluție modestă sau chiar foarte slabă în repriza a doua și cădere totală pe final.

Iar când asta se repetă de trei ori în patru etape, e clar că echipa are o problemă în acest sens.

Mai mult decât atât, elevii lui Pustai au fost foarte aproape de a scăpa printre degete și victoria cu Unirea Dej (1-0, acasă), când ardelenii au avut ocazii mari de egalare pe final! Ceahlăul are acum 14 puncte în clasament și ocupă locul 6, posibil să cadă pe 7, dar dacă ar fi știut să gestioneze finalurile de meci ar fi fost uneva pe primele 2-3 locuri!

Probleme fizice pentru echipa lui Pustai sau lipsa băncii?

Mulți au pus căderile din final pe seama problemelor fizice. După evoluții foarte bune în prima repriză, formația nemțeană a dat de fiecate dată semne de slăbiciune după minutul 70, iar adversarii au profitat din plin. În ultimele patru etape, nemțenii au fost dominați pe final, iar punctele au fost pierdute just, pe un fond bun de joc al adversarilor.

Pe lângă aspectul fizic, pregătit de Liviu Rusu, cu care Pustai a venit de la Gloria Buzău, Ceahlăul a căzut de fiecare dată în repriza a doua și pentru faptul că schimbările făcute de antrenorul princiipal nu au adus nimic nou în jocul echipei. Astfel, lipsa unei bănci solide a contribuit la pierderea punctelor.

În plus, la ultimul meci, cel din deplasare cu Alexandria, nici profesorul Pustai nu a fost tocmai inspirat cu schimbările. După cea mai bună repriză făcută la Piatra Neamț, cu gol și pasă de gol plus alte două ocazii, albanezul Azdren Llullaku a fost scos la pauză și înlocuit cu uruguayanul Cortelezzi, care a dezamăgit crunt în partea a doua. Fără Llullaku în teren în repriza a doua, dar și după ieșirea lui Neicuțescu – accidentat, Ceahlăul a fost inexistentă pe fază ofensivă.

Meciurile în care Ceahlăul a pierdut puncte pe final:

  • Ceahlăul – Chindia 1-1 (Patrick Petre 27′ / Andrei Marc 90+1′)

Ceahlăul a dominat jocul de o manieră clară în primele 65 de minute, perioadă în care a marcat un gol, prin Patrick Petre, în minutul 27 și și-a creat alte câteva ocazii mari. Finalul a aparținut Chindiei, care a egalat în prelungiri prin Andrei Marc, ba chiar echipa lui Vasile Miriuță putea da lovitura la ultima fază.

  • Metaloglobus București – Ceahlăul 2-1 (Georgian Honciu 43′, Dragoș Huiban 89′ / Matei Moraru 13′)

Ca și cu Chindia, nemțenii au avut un start perfect de meci, au deschis scorul în minutul 13, prin Moraru, dar au terminat jocul în genunchi. Și de această dată, antrenorul advers Ianis Zicu a schimbat fața jocului prin schimbările din repriza a doua, în timp ce mutările lui Cristian Pustai nu au adus nimic în evoluția Ceahlăului.

  • CSM Alexandria – Ceahlăul 2-2 (Ștefan Cană 78′, Petre Simon 80′ / Azdren Llullaku 9′, Matei Moraru 23′)

Deznodământul ultimului meci, cel cu Alexandria, a fost mult mai frustrant pentru fanii Ceahlăului. Nemțenii au avut 2-0 la pauză și chiar dădeau semne că pot câștiga lejer jocul, dar au fost egalați în doar două minute, pe final, de o echipă care nu marcase până în acel moment niciun gol pe teren propriu în acest sezon. Ștefan Cană a redus din diferență în minutul 78, iar două minute mai târziu Simon Petre a egalat după o ieșire total aiurea din poartă a portarului Krell.

La fel ca în meciurile de mai sus, Ceahlăul a plătit tribut unui joc slab în partea a doua, jucătorii veniți de pe bancă nereușind, de asemenea, să aducă plusul scontat.

Foto: Denis Grosu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/nationale/noua-jucatori-din-liga-2-luati-la-romania-u20-si-romania-u21-19288182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-avut-2-0-dar-a-fost-egalata-de-alexandria-pe-final-19287995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-9-liga-2-19287899

Narcis POHOAȚĂ 09 Oct. 2023, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă