Scenariu negru cu repetiție pentru Ceahlăul! Nemțenii au condus în deplasarea de la Clinceni, cu Metaloglobus, dar au căzut total în ultima jumătate de oră, pierzând de această dată toate punctele

Narcis POHOAȚĂ 23 Sep. 2023, 14:53 Liga 2
Scenariu negru cu repetiție pentru Ceahlăul! Nemțenii au condus în deplasarea de la Clinceni, cu Metaloglobus, dar au căzut total în ultima jumătate de oră, pierzând de această dată toate punctele

Ceahlăul a irosit o șansă bună de a recupera punctele pierdute acasă, cu Chindia (scor 1-1), în deplasarea de la Clinceni cu Metaloglobus, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2.

Nemțenii au condus cu 1-0, dar după golul marcat în minutul 13 nu au mai jucat nimic și au sfârșit prin a pierde toate punctele (scor 1-2).

Ca și în meciul anterior, cu Chindia, echipa lui Cristian Pustai a căzut total în ultima jumătate de oră, și pe fondul schimbărilor făcute de antrenor, fiind taxată pe final de un adversar mult mai proaspăt.

Start perfect la Clinceni, final în corzi pentru Ceahlăul

Meciul cu Metaloglobus a dovedit, din nou, că Ceahlăul pare să aibă o problemă cu finalurile de meci. Așa cum s-a întâmplat și în jocul precedent, cu Chindia, schimbările făcute de antrenorul Cristian Pustai, în repriza a doua, nu au adus nimic nou, ba, din contră, echipa sa a fost de nerecunoscut. Iar dacă în fața Chindiei nemțenii au obținut totuși un punct, Metaloglobus a știut să profite de dominarea din final și a marcat golul victoriei în minutul 89.

Nemțenii au început perfect partida și după o ocazie bună a lui Llullaku (4, șut scos de la vinclu de portarul Avram) au reușit să deschidă scorul în minutul 13. Matei Moraru a trecut ușor de Alexandru Gheorghe, în banda stângă și a profitat de marcajul larg al lui Kouadio, marcând cu un șut la colțul lung, în plasa laterală, fără speranțe pentru Avram.

Ceahlăul și-ar fi putut dubla avantajul în minutul 40, dar Llullaku nu a profitat de o eroară uriașă a portarului Avram, care s-a încurcat cu Caramalău, la marginea careului. Albanezul din atacul nemțenilor s-a trezit cu balonul la picior, dar a șutat peste poarta goală. Și în loc de 0-2 s-a făcut 1-1, Metaloglobus egalând la primul șut pe spațiul porții, cu două minute înainte de pauză.

În minutul 43, Honciu a executat perfect o lovitură liberă de la 17 metri, ușor lateral stânga, peste zid, la colțul scurt, iar mingea s-a oprit în vinclul porții lui Krell.

Metaloglobus câștigă pe final primul meci din acest sezon de Liga 2

Moldovenii au avut reacție, iar la faza imediat următoare Vișinar putea înscrie, din 3 metri, dar șutul slab al căpitanului Ceahlăului a fost reținut pe linia porții de Avram.

Ceahlăul a început bine și partea a doua, cu un ”cap” puțin alături al lui Llullaku (49), după o centrare a lui Pedro Albino. După care s-a tăiat.

Cristi Pustai și-a înlocuit tripleta ofensivă Llullaku-Patrick Petre-Neicuțescu, cei intrați de pe bancă nu au adus nimic, iar Metaloglobus a pus, ușor-ușor, stăpânire pe joc.

Ianis Zicu a mutat și el în ofensivă, a surprins prin introducerea și scoaterea după doar 17 minute a lui Krstevski, iar înlocuitorul acestuia, Huiban, avea să înscrie golul victoriei.

În minutul 89, Pier Larrauri a greșit o minge la mijlocul terenului, gazdele au recuperat și au pornit pe contraatac, balonul a ajuns la Dragoș Huiban, care l-a învins pe austriacul Krell cu un șut parabil, de la 11 metri. La fel ca în meciul trecut, Ceahlăul a încheiat meciul în corzi, iar gazdele au fost foarte aproape de a înscrie golul 3 prin Marica, în al patrulea minut al prelungirilor (șut parat de Krell).

Metaloglobus câștigă cu 2-1 primul meci al sezonului, al doilea desfășurat cu Ianis Zicu antrenor, în timp ce Ceahlăul cedează mult prea ușor puncte, din nou, după ce a avut meciul în mână.

Ceahlăul pică în afara locurilor de play-off, Metaloglobus e abia pe locul 16

În runda următoare, a 8-a, Ceahlăul va juca pe teren propriu cu Unirea Dej (vineri, ora 18:00), în timp ce Metaloglobus se va deplasa în vestul țării, la CSC Dumbrăvița (sâmbătă, ora 11:00).

Ceahlăul pică în afara locurilor de play-off, pe 7, cu 10 puncte, fiind la egalitate cu Chindia, Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Viitorul Pandurii, poate chiar și cu Steaua, care va juca luni. În schimb, Metaloglobus, cu 6 puncte, la fel ca FK Miercurea Ciuc și Unirea Dej (cu meci în minus), este pe locul 16.

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 2-1

Georgian Honciu 43′, Dragoș Huiban 89′ / Matei Moraru 13′

Metaloglobus: R. Avram – Kouadio, Caramalău, Diallo (Issah 60′), Andr. Sava – Al. Gheorghe (Huiban 76′), Honciu (cpt.), Cruceru (Zakir 26′), Vl. Bogdan – Ad. Voicu (Krstevski 60′, Al. Iacob 76′), Vl. Marica
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Mihăilă, Gab. Pătrașcu, Rob. Neacșu
Antrenor: Ianis Zicu

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Vișinar (cpt.), Forizs, Tud. Oltean – Akwasi, Onișa – Mat. Moraru, Neicuțescu (Selmani 76′), P. Petre (M. Savu 76′) – Llullaku (Pier Larrauri 61′)
Rezerve neutilizate: Wynney – Joao Jaquite, Copoț-Barb, Petkov, Jalbă, Bacalu
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov). Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Gabriel Neagu (Călăraşi). Arbitru de rezervă: Adrian Dumitru (Târgovişte). Observator de arbitri: Bogdan Velicu (Bucureşti). Delegat de joc: George Constantinescu (Slatina).

Capturi foto: FRF.tv

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-ameninta-ca-retrage-echipa-din-liga-2-19285669

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-darabani-risca-excluderea-din-liga-3-19285831

https://liga2.prosport.ro/liga-4/se-intampla-in-romania-stadion-arat-cu-drifturi-politia-face-cercetari-pentru-a-descoperi-autorii-vandalismului-de-la-malul-dunarii-19285772

Narcis POHOAȚĂ 23 Sep. 2023, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă