FCM Bacău va avea buget de 1 200 000 euro

25 Jul. 2009, 13:05 Liga 2
FCM Bacău va avea buget de**   1 200 000 euro

 

Președintele FCM Bacău a organizat o conferință în care a dorit să clarifice situația clubului. Relu Damian a vorbit printre altele de strategia de transferuri, bugetul clubului și obiectivele echipei băcăuane pentru sezonul următor.

 

Boss-ul băcăuan a declarat că în ceea ce privește achizițiile echipei, oficilii s-au axat mai mult pe prelungirea contractelor scadente în această vară și abia apoi clubul s-a concentrat pe aducerea unor noi jucători.

 

„Înainte de toate, am fost interesați să prelungim contractele jucătorilor care se aflau la finalul înțelegerii cu clubul nostru. Astfel, Spiridon și Manea au semnat pentru alte trei sezoane, iar Cârnariu pe două. L-am achiziționat pe Ionuț Radu, care va juca la noi până în 2012, urmând ca la revenirea Oțelului Galați din Slovenia să rezolvăm și situația lui Tismănaru, cu care am ajuns deja la un acord. De asemenea, trei din cei patru jucători veniți de la Aerostar vor fi împrumutați la noi pe un an“.

 

Damian a dorit să explice și de ce Hăisan nu a mai putut fi păstrat la club, deși era dorit insistent de suporterii echipei.


„În această vară i-am pierdut pe cei trei jucători de la FC Vaslui cărora le-a expirat perioada de împrumut și au fost nevoiți să se întoarcă la clubul-mamă. Unii suporteri și-au manifestat nemulțumirea pentru faptul că Hăisan nu a rămas la noi. Ei trebuie să înțeleagă însă că la momentul de față FCM Bacău nu poate în niciun caz să acopere un salariu de 80 sau 90.000 de euro, ca să nu mai vorbim de suma de transfer, Hăisan având contract cu Vasluiul încă doi ani. Neagu a fost reintegrat și el în lotul Vasluiului, urmând să vedem ce se va întâmpla cu Doboș, pe care ni-l dorim în continuare“.

 

Președintele FCM Bacău a recunoscut că postul de mijlocaș dreapta e deficitar, iar Doboș ar fi o obțiune foarte bună. Problemă ar fi că Vaslui, clubul de care aparține, dorește o sumă pe care Bacăul nu își poate permite să o achite. Cu toate acestea Damian speră să obțină transferul, fie printr-un împrumut, fie făcând o ofertă mai mică.

 

„La ora actuală, singurul post deficitar față de sezonul trecut este cel de mijlocaș dreapta. Pentru cedarea lui Doboș, FC Vaslui ne-a cerut o sumă pe care nu ne-o permitem. Prin urmare, am venit cu o altă ofertă de cumpărare înaintată Vasluiului sau cu varianta unui nou împrumut pe un an de zile, urmând ca în vară, dacă vom promova în Liga l, să-l achiziționăm definitiv pe jucător. Acum așteptăm răspunsul clubului vasluian, însă, în paralel, sondăm și alte variante și nu doar pe postul de mijlocaș dreapta. Lotul se prezintă bine, dar vrem să ne întărim. Nu vom lua însă decât jucători cu un potențial mult mai mare decât ce avem pe respectivele posturi“.

 

Întrbat de bugetul clubului, Relu Damian a declarat că acesta va fi de un 1 200 000 euro. Președintele FCM a ținut să precizeze că nu se vor face transferuri pe 200 sau 300 mii de euro ci vor fi urmăriți doar jucătorii liber de contract.

 

„Avem un buget bun spre foarte bun pentru liga secundă și pentru ceea ce ne-am propus să facem. El se cifrează în jurul la 1.200.000 euro, dar poate fi îmbunătățit în cazul în care vom finaliza cu bine tratativele cu anumite companii. Am văzut că unii au avut tot felul de idei legate de cumpărări de jucători cu sume cifrate la 200.000 sau chiar 300.000 euro. Așa ceva este exclus. Nu avem forța financiară necesară și nici nu ar fi corect în condițiile în care girăm un buget alcătuit din banii comunității. Cu 300.000 euro clubul supravețuiește trei luni, așa că nu ne interesează decât jucători liberi de contract“.

 

În încheire a mărturisit și că dorința sa e ca Bacăul să promoveze, dar e consștient că va urma un sezon dificil în care echipa sa nu are prima șansă la promovare.

 


„Dorința noastră cea mai mare este de a reveni în prima ligă. Sperăm ca rezultatele din sezonul viitor să fie peste cele din returul trecut, dar nu trebuie să ne așteptăm la miracole deoarece se anunță un campionat mult mai dificil. Farul, Sportul, Petrolul și, din câte am înțeles chiar Snagovul și-au propus promovarea, plus ca în această serie au apărut și alte echipe cu pretenții. În fine, modificarea sistemului competițional care duce la mărirea numărului de echipe ce vor retrograda face ca și lupta să fie mult mai dificilă“.

 

Sursă declarații: desteptarea.ro

 

 

25 Jul. 2009, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă