Așa arată imaginea nepăsării! FOTO | Stadionul Municipal Bacău zace în paragină și planul e același de ani de zile, doar pe hârtie

Răzvan STÎNGĂ 26 Dec. 2021, 15:11 Diverse
Așa arată imaginea nepăsării! FOTO | Stadionul Municipal Bacău zace în paragină și planul e același de ani de zile, doar pe hârtie

A devenit o ”modă” ca arenele istorice din diverse orașe mari ale României să fie lăsate de izbeliște, într-o evidentă stare de degradare ș.a.m.d.. În această situație se află și stadionul din Bacău, pe care a evoluat falimentara FCM Bacău. Arată mai rău de la o perioadă la alta, iar autoritățile stau nepăsătoare.

Discuții în van 

Stadionul Municipal Bacău a fost subiectul unor discuții în privința reconstruirii, dar până acum nimic concret. Nu ar fi fonduri pentru ca planul să fie demarat prea curând, iar proiectul aflat în ”ceață” va dispune, dacă se va și concretiza cândva, și de pistă.

Vom merge pe ideea unui stadion cu pistă. Sperăm ca în doi ani să putem avea bani pentru a demara lucrările”, era comentariul primarului Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, în septembrie.

Un nou studiu de fezabilitate 

Municipalitatea a apelat la o companie specializată care să efectueze un studiu de fezabilitate. Este aceeași care s-a ocupat de stadioanele Ion Oblemenco, Cluj Arena, Arcul de Triumf.

Pare demersul un pas în față? E greu de spus, întrucât în ultimii ani au tot avut loc astfel de proceduri, trei mai exact. Practic, bani aruncați pe fereastră, care nu au dus la o evoluție pozitivă a unui posibil proiect.

Acum se discută despre începerea lucrărilor pentru septembrie 2022, dar rămâne de văzut dacă de această dată ce se pune pe hârtie va deveni și realitate.

Sigla și palmaresul echipei FCM Bacău, cedate gratuit 

Poate că la reconstruirea stadionului din Bacău va conta și vestea venită la finalul lunii octombrie. Sergiu Sechelariu, fratele fostului finanțator al clubului din Moldova, Dumitru Schelariu, a anunțat că este dispus să cedeze cu titlu gratuit palmaresul și sigla falimentarei FCM Bacău, în baza anumitor condiții și puncte trasate.

Sergiu Sechelariu solicita recunoașterea activității lui Dumitru Sechelariu la echipă, dar și faptul că Primăria Bacău este ”obligată” să ducă echipa în prima ligă.

  • Mai multe detalii despre subiecul FCM Bacău, AICI

Revenind la reconstruirea arenei, o propunere a venit din partea Anișoarei Stanciu, președintele Federației Române de Atletism, lunile trecute, dar problema unui nou stadion era reprezentată la primele discuții de lipsa fondurilor. Dacă FCM Bacău va lua naștere, atunci, probabil, se vor face pași mai apăsați în vederea unei noi arene.

Foto: Sport Studio

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Dec. 2021, 15:11 Diverse
Pe aceeași temă