”FC U” Craiova, pas uriaş spre promovare, după victoria cu Mioveniul | Cronica

Cosmin STAICU 30 Apr. 2021, 22:07 Liga 2

Liderul ligii secunde, ”FC U” Craiova, avea o revanşă de luat în faţa singurei echipe din play-off contra căreia mai avea palmares negativ: un eşec (1-2 în sezonul regular) şi o remiză (0-0 în turul play-off-ului).

Miza reală pentru trupa lui Trică era însă desprinderea decisivă de unica formaţie care se mai putea amesteca în lupta pentru promovarea directă: Mioveniul lui Pelici. Pe arena unde Universitatea Craiova învinsese FCSB, cele două fruntaşe ale eşalonului secund încercau să se apropie de nivelul derby-ului de titlu, disputat cu o seară înainte. Şi, într-o oarecare măsură, au şi reuşit. Cu 4-2 s-a impus echipa lui Mititelu contra argeșenilor.

Blănaru a deschis scorul rapid

Atuul principal al organizatorilor era Andrea Compagno, un vârf venit din San Marino care protejează foarte bine mingea şi care a reuşit goluri decisive în play-off.

Cu patru puncte în minus faţă de prima poziţie, argeşenii mizau pe omogenitate, defensiva bine organizată şi zvâcnirile celor doi atacanţi experimentaţi: Blănaru şi Rusu. Cei doi au şi confirmat din start: pe o deschidere a lui Rusu, Blănaru s-a lansat de la centru şi a finalizat cu un pic de noroc, dar în poarta lui Mogoşanu.

Al treilea portar al lui Trică, titularizat după ce tinerii Popa şi Enache s-au accidentat, a mizat mai mult în reflex decât într-o ieşire, care ar fi fost oportună la faza din minutul 2. După un prim sfert de oră solid, Mioveniul a cedat net posesia şi n-a mai contat ofensiv, iar replica a venit în minutul 28, puştiul Blidar nereuşind însă reluarea din voleu, după ce apăruse inteligent între fundaşii adverşi. Când credeam că până la pauză mai contabilizăm numai cartonaşe galbene, Compagno a ieşit şi el la rampă, o cea mai mare ocazie a reprizei: lovitură de cap din 6 metri, pe lângă poartă. Tot Blidar a mai avut o tentativă, cu un şut de la 25 de metri, de pe loc, mai periculos decât păruse iniţial.

Cei doi arbitri asistenţi au facilitat goluri din ofsaid

Repriza secundă a început ca şi prima, cu Blănaru în prim-plan, de această dată în rol negativ. Lansat tot de Rusu, autorul golului a scăpat singur cu portarul şi a avut timp să caute mai multe soluţii de finalizare, dar, neverosimil, a găsit numai o pasă la portar. O altă şansă mare pentru argeşeni a irosit Mar, care a apărut la a doua bară, dar n-a reuşit să ajungă la mingea trimisă prin faţa porţii.

Oaspeţii au fost neinspiraţi şi în defensivă, iar după ce i-au prilejuit lui Blidar o mare ocazie, stoperii lui Pelici l-au lăsat pe Compagno să se desfăşoare ca în propria sufragerie şi să egaleze nestingherit. Mioveniul a plătit scump pentru ratările cu care a început partea secundă şi s-a văzut condusă decisiv, după momente de black-out în apărare.

Compagno, plecat dintr-un ofsaid clar, dar şi nu pentru asistentul Florin Păunescu, i-a înlesnit lui Negru golul de 2-1, cu poarta goală la dispoziţie. Blidar, omul cu cele mai multe şanse de gol, a şi tranformat una dintre ele, pe o minge respinsă în piciorul său de portarul I. Popescu, la şutul iniţial al lui Voicu.

Celălalt asistent, Stelian Slabu, şi-a confirmat numele şi prin prestaţie, şi a egalat scorul greşelilor de arbitraj, la faza din Garutti a înscris cu capul pentru 3-2, brazilianul fiind într-un ofsaid evident la centrarea lui Rădescu.

Deşi au avut emoţii la o fază fixă a argeşenilor, oamenii lui Trică s-au descătuşat în prelungiri, când Albu a transformat penalty-ul scos de Raicea.

Echipa familiei Mititelu de desprinde la 7 puncte de locul 3, ocupat de CS Mioveni, şi este cu un picior şi jumătate în Liga 1, cu 4 etape rămase din play-off.

U CRAIOVA 1948 SA – CS MIOVENI 4-2

Andrea Compagno 59′, Radu Negru 62′, Alexandru Blidar 69′, Dragoș Albu 90+4′ – penalty / Ștefan Blănaru 2′, Guilherme Garutti 75′

”FC U” Craiova: Mogoșanu – Gîț, Gugu, D. Ispas, Huyghebaert – Dr. Albu (cpt.), Baeten (Raicea 90′) – Val. Munteanu (R. Negru 46′), Blidar, Ad. Voicu (C. Cristea 78′) – Compagno
Rezerve neutilizate: Taborta – Diakite, Andr. Ciolacu, Vl. Pop, Stoenac, Miuțescu
Antrenor: Eugen Trică

CS Mioveni: Ius. Popescu – Rădescu, Gherghe (cpt.)(Massaro 71′), Al. Iacob, Șerbănică (Ișfan 71′) – M. Șerban (D. Toma 61′), Vereș (M. Chindriș 80′) – Coșereanu (Garutti 61′), Blănaru, Mar – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Ducan – Andr. Panait, Tib. Coman, Seb. Ivan
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj). Fără spectatori. Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti). Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Stelian Slabu (Braşov). Rezervă: Mădălin Marinescu (Bucureşti). Observatori: Petre Radu (Bucureşti) și Cristian Petrean (Hunedoara).

În etapa următoare, a 7-a, CS Mioveni joacă în deplasare la FK Csikszereda (vineri, ora 16:00), iar ”FC U” Craiova o întâlnește în deplasare pe ASU Poli (vineri, ora 18:30).

Foto: Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-se-intoarce-la-locul-faptei-pe-ion-oblemenco-unde-in-sezonul-regular-a-invins-fc-u-craiova-meciul-incepe-la-ora-2000-19182113

Cosmin STAICU 30 Apr. 2021, 22:07 Liga 2
Pe aceeași temă