Antrenorul Progresului Spartac a povestit ce făceau jucătorii săi la pauza meciului cu U Craiova: ”Erau preocupaţi să-şi asigure tricouri de la craioveni.” Ce a declarat Corneliu Papură după meciul de pe ”Ion Oblemenco”

Cosmin STAICU 28 Nov. 2020, 10:57 Cupa României

Antrenorul celor de la Progresul Spartac, Andrei Erimia, a declarat la finalul partidei de vineri seară cu U Craiova, din 16-imile Cupei României, pierdută cu 5-0, că se aştepta la o altă atitudine din partea jucătorilor săi, care la pauza meciului erau preocupaţi să-şi asigure tricouri de la vicecampionii României.

”Am avut 30 de minute în care ne-am apărat organizat, mai mult în apropiere de poarta noastră, în zona 1 sau 2, am avut şi două situaţii bune în careu, dar apoi am luat un gol destul de uşor şi moralul băieţilor a scăzut. A fost cel mai greu să-i conectez la meci, pentru că mai mulţi jucători de-ai mei erau preocupaţi la pauză cum să-şi asigure nişte tricouri de la jucătorii Craiovei în loc să se gândească la ce au de făcut pe teren. A fost o problemă, pentru că nu m-am gândit că vor face aşa ceva.
Diferenţa de valoare este foarte mare, dar prin forţa grupului poate ne apropiam puţin, dar sunt puţin dezamăgit, mi-aş fi dorit să am nişte jucători care să fie conştienţi că joacă pe un stadion istoric, cu o echipă bună şi să demonstreze că sunt buni, deşi joacă în Liga a 3-a. Sunt tineri, sper să-i ajute acest meci pe viitor, i-am felicitat pentru parcursul de până acum, mai ales că am schimbat toată echipa după ce am pierdut barajul cu Slatina”, a declarat Andrei Erimia după meciul din şaisprezecimile Cupei României, pierdut de echipa sa, scor 0-5, pe „Ion Oblemenco”, unde a fost gazdă în meciul cu prim-divizionara U Craiova.

Corneliu Papură: ”Am început greu meciul, sper să fie de bun augur dubla lui Mamut”

După calificarea în optimile Cupei României, în urma succesului cu 5-0 în faţa echipei de Liga a 3-a, Progresul Spartac, antrenorul Universităţii Craiova, Corneliu Papură, a declarat: „Am reuşit să facem un meci bun per ansamblu, să marcăm, să ne creem ocazii. Am început greu jocul, dar ne-am revenit şi am reglat totul. Trebuie să tratăm fiecare joc cu maximă concentrare şi când ajungem acolo în faţa porţii să dăm gol. Orice atacant are nevoie de încredere, să marcheze, sper să fie de bun augur această dublă pentru Mamut, să sperăm că toţi atacanţii care vor evolua la Craiova vor înscrie cât mai mult şi să ne clasăm pe primul loc. Ne pregătim să ţinem ritmul ridicat pentru a câştiga şi meciurile următoare.”

Golurile meciului dintre Progresul Spartac și U Craiova, din 16-imile Cupei României, au fost marcate de Ivan Mamut (29′, 84′), Ovidiu Bic (35′), Reagy Ofosu (45′) și Mihai Bălaşa (57′ – penalty).

U Craiova a obținut calificarea în faza optimilor Cupei României, în timp ce Progresul Spartac a rămas cu amintirea meciului cu o echipă de Liga 1, U Craiova, pe ”Ion Oblemenco”, dar și faptul că în turul 4 a trecut cu 3-2, după prelungiri, de Rapid. În turul 3 a câștigat cu 1-0 cu SC Popești Leordeni.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cosmin STAICU 28 Nov. 2020, 10:57 Cupa României
Pe aceeași temă