”FC U” Craiova, campioana Ligii 2 în 2021! Adrian Mititelu, după victoria cu Rapid: ”Cred că pentru ei este cel mai dulce eșec. Cu toții și-au dorit promovarea noastră.” Cum a trăit tatăl său, aflat la închisoare, accederea în Liga 1

Marius ANGHEL, Andreea VISU 18 May. 2021, 00:33 Liga 2

U Craiova 1948 SA s-a desprins la patru puncte de Rapid, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului Ligii 2, în urma victoriei cu 3-1 de la Buftea, astfel că a devenit matematic campioana eșalonului secund în ediția 2020/2021, la o săptămână după ce obținerea matematic promovarea în prima ligă.

Craiova a câștigat toate cele trei jocuri cu Rapid în acest sezon de Liga 2: 5-0 în sezonul regular, 1-0 și 3-1 în play-off. În această ultimă partidă, toate golurile au fost marcate de jucători cu numele de Bălan. Pentru olteni a punctat Claudiu Bălan (20′, 45′, 68′), în timp ce pentru giuleșteni a înscris din penalty Adrian Bălan (62′).

Adrian Mititelu junior, după Rapid – ”FC U” Craiova 1-3: ”Trebuia să fie scorul mult mai mare. Au promovat și ei la braț cu noi și le doresc mult succes”

La finalul jocului, Adrian Mititelu junior, patronul ”FC U” Craiova, a spus că se bucură pentru Rapid că a reușit promovarea, însă a transmis și că diferența de scor din acest meci trebuia să fie și mai mare.

”Trebuia să fie scorul mult mai mare, însă cred că pentru ei este cel mai dulce eșec. Mă bucur că s-a terminat așa, au promovat și ei la braț cu noi și le doresc mult succes în Liga 1.

Întotdeauna suporterii Rapidului și ai Craiovei am fost ca niște frați, a fost un respect reciproc. Sunt și ei bucuroși că au promovat, dar probabil că dacă n-ar fi promovat înainte de meci ar fi stat altfel. Până la urmă, a fost o seară minunată pentru ambele echipe. Cu toții și-au dorit promovarea noastră, pentru că fotbalul va crește, va crește și numărul spectatorilor, fiindcă ambele echipe au un număr mare de spectatori”, a spus Mititelu jr.

”Ne așteaptă o lună de calvar. Încă lucrăm la strategie”

Fiul lui Adrian Mititelu a mai declarat că pentru echipa sa abia acum începe greu, după promovarea în Liga 1.

”Ne așteaptă o lună de calvar. La începutul lunii iunie deja o să plecăm în cantonament. Mai sunt două săptămâni și trebuie să ne organizăm, și cu transferuri, cu tot ceea ce ține de organizarea unui lot pentru prima ligă. Încă lucrăm la strategie, o să venim cu o organigramă la sfârșitul lunii și o să vedem atunci.

Nu vreau să vorbesc despre transferuri acum. Noi suntem un club profesionist și în momentul când vom semna cu un jucător o să anunțăm public. Până atunci, nu o să dezvăluim nicio negociere sau ceva de genul acesta”, a comentat Mititelu jr.

La capitolul zvonuri, la ”FC U” Craiova sunt anunțate transferurile jucătorilor Iasmin Latovlevici (35 de ani, CFR Cluj) sau Antoniu Manolache (21 de ani, Petrolul), dar și că antrenorul Eugen Trică va fi înlocuit.

Adrian Mititelu, felicitări din închisoare pentru echipă: ”A fost un moment magic pentru el, i-a alinat penitența”

Finanțatorul ”FC U” Craiova e încrezător că clubul din Bănie nou-promovat în Liga 1 va deveni și mai puternic după ce suporterilor li se va permite accesul pe stadion.

”Sunt convins că suporterii vor umple stadionul Ion Oblemenco. Sper ca și pandemia să ne permită acest lucru, să se mai limiteze restricțiile, că am înțeles că se lucrează pentru a putea intra 25 la sută din capacitatea arenei. Craiova va deveni un club foarte puternic, odată și cu suporterii care vor veni pe stadion”, a spus Adrian Mititelu junior.

Acesta a dezvăluit și ce a simțit tatăl său, aflat în închisoare, după ce ”FC U” Craiova și-a îndeplinit obiectivul și a promovat în Liga 1. ”A trăit meciul cu mari emoții. Ne-a felicitat pe toți, a fost un moment magic pentru el, i-a alinat penitența, vă dați seama, însă acum ne așteaptă greul. Ne bucurăm, o săptămână, două săptămâni, dar deja vine Liga 1 și trebuie să ne pregătim”, a mai declarat Mititelu junior.

U Craiova 1948 SA (53 puncte) și Rapid (49 puncte) merg la braț în Liga 1, nemaicontând rezultatele meciurilor lor din ultima etapă. Craiova joacă acasă cu Dunărea Călărași, iar Rapid merge la CS Mioveni.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-fc-u-craiova-se-joaca-de-la-ora-2100-ambele-echipe-sunt-promovate-matematic-in-liga-1-si-acum-se-lupta-pentru-locul-1-in-liga-2-19185469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/familia-lucescu-nu-a-ratat-sarbatoarea-de-promovare-a-rapidului-mircea-despre-suporteri-parca-ar-fi-corul-sclavilor-din-nabucco-din-verdi-razvan-giulestiul-e-ceva-spec-19185652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ole-ole-ole-ola-a-intrat-rapidu-n-a-video-cum-au-sarbatorit-giulestenii-dupa-ce-au-promovat-in-liga-1-19185632

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-se-retrage-in-glorie-ionut-voicu-mandru-ca-a-readus-rapid-in-liga-1-ma-doare-sufletul-dar-fericirea-promovarii-e-mai-intensa-decat-tristetea-ca-renunt-cuvinte-mai-pent-19185662

Marius ANGHEL, Andreea VISU 18 May. 2021, 00:33 Liga 2
Pe aceeași temă