”FC U” Craiova a pus capăt seriei de remize. Liderul Ligii 2 a câștigat la limită derby-ul cu Metaloglobus și s-a distanțat în fruntea clasamentului. Dan Vasilică îi dedică succesul lui Adrian Mititelu, spune cum a gândit partida și vorbește despre revenirea pe ”Ion Oblemenco”

Mircea OGLINDOIU 24 Nov. 2020, 20:54 Liga 2

După patru remize consecutive, interval în care a marcat un singur gol, în urmă cu două etape, cu SCM Gloria Buzău, ”FC U” Craiova a găsit, marți seara, drumul spre victorie. În deschiderea etapei a 14-a a Ligii 2, echipa pregătită de interimarul Dan Vasilică a dispus cu 1-0 de Metaloglobus București și s-a distanțat la patru puncte de ASU Politehnica Timișoara și la cinci de adversara pe care tocmai a învins-o.

Singurul gol al partidei de la Drobeta Turnu Severin a fost marcat de Claudiu Bălan, în minutul 4, cu un șut puternic, din 17 metri, după o dublă eroare a lui Puțanu.

Dan Vasilică, după succesul Craiovei cu Metaloglobus: ”Știam că doar așa avom avea sorți de izbândă, blocându-i”

Meciul era unul important pentru olteni, care, în cazul unui eșec ar fi fost depășiți în clasament de Metaloglobus. Din acest motiv, antrenorul interimar Vasilică a preferat un joc tactic, după cum avea să mărturisească la finalul partidei.

Victoria i-a dedicat-o patronului Adrian Mititelu, aflat în închisoare, de la începutul lunii, pentru evaziune fiscală. ”O victorie mult așteptată. Țin să dedic această victorie, una muncită, patronului nostru. Sperăm să-l consolăm oarecum prin rezultate. E singurul mod în care putem să-l ajutăm. N-a fost un meci spectaculos, fiindcă jucam cu echipa de pe locul 3, care, în cazul în care ne-ar fi învins, trecea pe primul loc. Nu ne interesa să facem un joc deschis. Ne interesa, în primul rând, să blocăm adversarul. Știam că au jucători cu calitate foarte mare: în atac pe frații Herea, care fac tot jocul echipei, un mijlocaș Sota foarte bun, care filtrează toate mingile. Aceasta a fost strategia: să-i blocăm. Știam că doar așa avom avea sorți de izbândă. Cred că am reușit în mare măsură să-i ținem departe de careul nostru și nu ne-au pus mari probleme”, a declarat Dan Vasilică.

”FC U” Craiova n-a mai pierdut de la precedentul joc de pe ”Ion Oblemenco”

Echipa sa e acum cu gândul la meciul din 16-mile de finală ale Cupei României, cu ASU Politehnica Timișoara, programat sâmbătă, de la ora 13:15, pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

Anul trecut, în aceeași fază și pe același stadion, echipa antrenată la vremea respectivă de Eugen Trică era eliminată de Universitatea Cluj. Ardelenii s-au impus cu scorul de 3-2, după prelungiri, spre dezamăgirea celor 10.000 de spectatori prezenți în tribune.

Sâmbătă se va juca fără suporteri, din cauza restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

”Faptul că mergem pe Oblemenco, e un moment special și, totodată, va fi o emoție suplimentară. Am o moștenire foarte grea, fiindcă această echipă n-a mai pierdut de la meciul de anul trecut din șaisprezecimile Cupei României, cu Universitatea Cluj. Acum jucăm cu Poli Timișoara, dar nu conta cu cine jucăm. Indiferent că întâleam o echipă de Liga 1 sau Liga 3, obiectivul nostru era să câștigăm”, a precizat Vasilică.

ASU Poli și U Craiova 1948 SA s-au întâlnit nu cu mult timp în urmă, la 7 noiembrie, la Timișoara, în etapa a 11-a a Ligii 2, iar rezultatul a fost unul de egalitate, scor 0-0. În acest moment, cele două echipe se clasează pe primele două locuri din eșalonul secund.

După victoria din această seară, ”FC U” Craiova a acumulat 27 de puncte, în 13 meciuri, în timp ce Metaloglobus rămâne cu 22 de puncte, din 14 jocuri jucate, dar riscă să cadă de pe locul 3 după disputarea celorlalte partide din etapa a 14-a. Metaloglobus și-a încheiat meciurile oficiale din 2020, în runda a 15-a, ultima din acest an, urmând să stea. În campionat, ”FC U” Craiova va juca în jurul datei de 5 decembrie cu Pandurii, la Târgu Jiu.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 24 Nov. 2020, 20:54 Liga 2
Pe aceeași temă