”FC U” Craiova câștigă derby-ul de clasament cu Metaloglobus, cu gol marcat în primele secvențe ale meciului, și își asigură în continuare prima poziție în Liga 2

Marius ANGHEL 24 Nov. 2020, 18:56 Liga 2

”FC U” Craiova s-a impus cu 1-0 în derby-ul de clasament cu Metaloglobus, în deschiderea etapei a 15-a a Ligii 2, și își menține prima poziție, acum având un avans de cinci puncte în fața trupei bucureșene, care mai mult ca sigur va pierde locul 3, pe care se află acum.

Unicul gol al meciului desfășurat la Drobeta Turnu Severin a fost marcat în minutul 4, la chiar prima fază periculoasă a jocului. Claudiu Bălan a profitat de o respingere ezitantă a lui Puțaru și a finalizat din 17 metri cu un șut năprașnic.

Claudiu Bălan, golgheterul Craiovei, cât și al Ligii 2

Cu această reușită, Claudiu Bălan a ajuns la 8 goluri în Liga 2 și e pe locul 1 în clasamentul golgheterilor, devansându-i pe Ovidiu Herea (Metaloglobus) și Cătălin Hlistei (Rapid), ambii cu câte 7 goluri.

Desfășurarea partidei de pe stadionul Municipal a fost una destul de atractivă, cu un nivel bun de joc, cu câteva situații bune de a înscrie, însă care nu a mai oferit goluri. Metaloglobus a încercat în majoritatea timpului să caute golul egalizator, Craiova s-a apărat compact și a avut ocazii în special pe contraatac.

”FC U” Craiova se menține pe locul 1, Metaloglobus are șanse mari să pice de pe locul 3 al Ligii 2

Cu 27 de puncte acumulate în 13 meciuri, U Craiova 1948 SA se menține pe locul 1 în Liga 2 și întrerupe seria de patru jocuri consecutive cu remize.

Metaloglobus rămâne cu 22 de puncte acumulate în 14 jocuri și riscă să cadă de pe locul 3 după partidele de miercuri și joi din etapa a 14-a.

Dacă Metaloglobus și-a încheiat meciurile oficiale din 2020, în runda a 15-a, ultima din acest an urmând să stea, iar din Cupa României fiind eliminată de Petrolul, ”FC U” Craiova urmează să mai aibă două partide. Sâmbătă, de la ora 13:14, joacă pe ”Ion Oblemenco” cu ASU Poli, în 16-imile Cupei României, iar în etapa a 15-a o întâlnește în deplasare pe Pandurii târgu Jiu, weekendul următor.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto


Etapa a 14-a a Ligii 2 este una intermediară, se desfășoară la mijlocul acestei săptămâni, însă nu e urmată de o altă etapă în weekend. Runda a 15-a are loc abia peste două weekenduri, în jurul datei de 5 decembrie, asta pentru că FRF a luat o decizie nemaiîntâlniră până acum.

La finalul acestei săptămâni, cât și începutul următoareia sunt stabilite să aibă loc meciurile din Cupa României, fața 16-imilor, competiție care, în mod normal, își desfășura partidele în zilele de marți, miercuri și joi. În acest an, în 16-imi participă 16 echipe din Liga 1, 12 din Liga 2 și 4 din Liga 3, astfel că era imposibil ca în Liga 1 și Liga 2 să se joace fotbal la finalul acestei săptămâni. În campionatul Ligii 3 s-au încheiat etapele programate în 2020.

U Craiova 1948 SA și Metaloglobus ocupă locul 1, respectiv 3 în Liga 2

Deschiderea etapei a 14-a a Ligii 2 are loc cu un meci programat astăzi, de la ora 17:00, la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal, acolo unde se întâlnesc două dintre echipele aflate pe podium. Gazdă este liderul U Craiova 1948 SA, iar oaspete este a treia clasată, Metaloglobus București.

Runda continuă miercuri, cu cinci meciuri programate de la ora 14:00, unul amânat (Ripensia – Farul) și altul de la ora 17:00. Joi, de la ora 16:30, respectiv 18:30, au loc ultimele două partide.

Revenind la echipele care joacă astăzi, ”FC U” Craiova are 24 de puncte acumulate în 12 meciuri și este singura formație rămasă neînvinsă în acest sezon de Liga 2. Metaloglobus are, în schimb, 22 de puncte acumulate în 13 partide.

”FC U” Craiova a remizat în ultimele patru meciuri și a marcat un singur gol

Chiar dacă n-a pierdut niciodată în acest sezon, ”FC U” Craiova a cam bătut pasul pe loc în ultimele patru etape, cu antrenorul interimar Dan Vasilică pe banca tehnică. Asta, fiindcă în acest interval de timp a înregistrat doar rezultate de egalitate, trei dintre ele la scorul de 0-0, după ce sub conducerea lui Nicolo Napoli echipa avea cel mai bun atac din Liga 2.

”FC U” Craiova s-a comportat, însă, bine în meciurile cu echipele cu pretenții la promovare. A câștigat cu 2-1 cu Dunărea Călărași, cu 5-0 cu Rapid, cu 1-0 cu Petrolul, iar cu ASU Poli a remizat fără gol.

”Nu sunt o persoană care fuge și îmi pare rău că i-am dezamăgit pe cei care se așteptau la mult mai multe puncte. Dezamăgirea este și a noastră, însă trebuie să susținem mai departe jucătorii. Eu sunt vinovat. Eu bag jucătorii în teren. Eu fac strategia. Eu sunt singurul vinovat. Suporterii au dreptate și nu îi pot contrazice. Și eu îmi reproșez că puteam să fac lucrurile mult mai bine.
Funcția mea este de preparator și așa vor rămâne. Nu am venit pentru funcția de antrenor principal și vreau să le spun că eu nu am vânat acest post. Ne vom pregăti pentru ultimele meciuri cu maximă seriozitate. Nu am ce să le reproșez la jucători. Poate este doar o relaxare în fața porții, dar jucătorii au calitate”, spunea interimarul Dan Vasilică după ultimul meci al Craiovei, 0-0 la Unirea Slobozia.

Chiar dacă a marcat o singură dată ân ultimele patru meciuri, U Craiova 1948 SA are în continuarea cel mai bun atac din Liga 2, cu 23 de goluri înscrie, la fel ca Viitorul Pandurii. A primit, în schimb, 10 goluri, ceea ce o clasează pe locul 5 într-un clasament al celor mai bune defensive, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și sub CS Mioveni (5), ASU Poli (7), Metaloglobus (9) și ”U” Cluj (9).

Metaloglobus are, prin Ovidiu Herea, golgheterul campionatului, la egalitate cu Claudiu Bălan și Cătălin Hlistei. Cu o victorie la Severin va urca pe locul 1

Metaloglobus a câștigat în ultima etapă, 2-0 acasă cu Fotbal Comuna Recea, întrerupându-și, astfel, o serie de trei eșecuri consecutive.

În ultimele două meciuri disputate în deplasare a pierdut cu 1-0 atât la Dunărea Călărași, cât și la CSM Slatina. În rest, în celelalte partide desfășurate ”afară”, echipa bucureșteană are o remiză (2-2 la Turris Oltul) și trei victorii (1-0 la CS Mioveni, 2-1 la Farul și 2-0 la Ripensia).

Metaloglobus trece acum, cu clasarea pe podiumul Ligii 2, prin cea mai bună perioadă a existenței sale. Frații Herea sunt responsabilitii, în primul rând, pentru progresul echipei. Ovidiu Herea are 7 goluri marcare și e în topul clasamentului golgheterilor Ligii 2, alături de Claudiu Bălan (”FC U” Craiova) și Cătălin Hlistei (Rapid), în timp ce Claudiu Herea are 4 goluri înscrise.

Cu o victorie astăzi cu ”FC U” Craiova, Metaloglobus poate urca pe prima poziție în Liga 2 pentru o zi, până mâine, când joacă ASU Poli și poate trecea ea pe locul 1 dacă va câștiga la penultima clasată Aerostar Bacău.

În acest sezon, echipa bucureșteană a mai stat timp de o zi pe primul loc.

Rareș Vidican arbitrează ”FC U” Craiova – Metaloglobus

La primul meci direct din istoria celor două echipe arbitrează de la centru Rareș George Vidican (Satu Mare) și asistenții Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca). Rezervă este Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu), iar observatori sunt delegați Ioan Duma (Sibiu) și Romeo Malac (Timişoara).

U CRAIOVA 1948 SA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI 1-0

COMENTARIUL LIVE:

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – Paramatti (Raicea 87′), Diallo, Gugu (cpt.), Huyghebaert – R. Negru, Baeten, Dr. Albu, Rob. Răducanu (Val. Munteanu 65′) – Andr. Ciolacu (Stoenac 71′), Cl. Bălan (Compagno 87′)
Rezerve: Taborta – Diakite, Criștiu, Blidar, Vl. Pop

Antrenor: Dan Vasilică

Metaloglobus București: Gavrilaș – Iul. Ciubotaru (Ed. Vraciu 57′), Puțaru (Andr. Ionescu 82′), Caramalău, Andr. Sava – Al. Coman (Gavîrliță 82′), Andr. Lungu, Mino Sota (Covalciuc 57′) – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.), Andr. Florescu
Rezerve: Nedelcovici – L. Cazan, R. Chiriac, Gab. Matache, Gafaru

Antrenor: Gabriel Manu

Min 90+5 Final de partidă la Severin. ”FC U” Craiova câștigă cu 1-0 meciul cu Metaloglobus și se distanțează la cinci puncte de bucureșteni, care ar putea pierde poziția a 3-a. Oltenii rămâne pe locul 1 și câștigă după patru meciuri consecutive încheiate cu rezultat de egalitate. Pentru Metaloglobus acesta este al patrulea eșec în acest sezon, al treilea consecutiv în deplasare
Min 90+5 Contraatac Craiova, Negru avansează în flancul drept, centrează pe bara a doua, acolo unde e Valentin Munteanu, Lungu ratează respingerea, mingea ajunge la Munteanu, care îi fentează în dreapta pe Lungu, apoi pe Sava, îl culcă și pe Gavrilaș, care s-a târât pe jos, însă intră în unghi și trage din 5 metri în plasa laterală, după ce portarul a deviat ușor. Arbitrul fluieră finalul și Munteanu rămâne pe gazon, nevenindu-i să creadă ocazia ratată
Min 90+4 ||| Jeremy Huyghebaert îl plachează și ține la pământ pe Claudiu Herea și primește cartonașul galben
Min 90+3 ||| Andrei Lungu îl faultează urât pe Albu și mijlocașul bucureștenilor primește cartonașul galben
Min 88 Radu Negru îl faultează din spate, fără nicio treabă cu mingea, pe Claudiu Herea, însă arbitrul îl iartă și nu-i arată al doilea cartonaș galben
Min 87 Dublă schimbare la ”FC U” Craiova. Ies Lorenzo Paramatti și Claudiu Bălan, autorul golului acestui meci, și intră Nicușor Raicea și Andrea Compagno
Min 86 ||| Radu Negru primește cartonașul galben pentru întârzierea repunerii mingiei în jos
Min 84 Fază continuă de atac a oltenilor, mingea e pasată în spate pentru Baeten, care trage din prima de la 25 de metri, însă mult peste poartă
Min 82 Încă o dublă schimbare la Metaloglobus. Ies Ionuț Puțaru și Alexandru Coman și intră Andrei Ionescu și Raul Gavîrliță
Min 78 Caramalău șutează de la distanță, pe lângă poarta lui Popa, în stânga
Min 76 ||| George Caramalău îl ia pe sus pe Negru și primește cartonașul galben
Min 71 Vasilică schimbă în ofensivă. Iese Andrei Ciolacu și intră Marian Stoenac
Min 65 Iese Robert Răducanu, care acuză o accidentare la copsa piciorului stâng, și intră Valentin Munteanu
Min 62 După o lovitură liberă bătută din stânga de Claudiu Herea, deviată pe spate cu capul din centrul careului și reluată de Ovidiu Herea din dreapta cu lot, mingea a căzut pe transversală, însă asistentul a ridicat târziu fanionul pentru o poziție de offside
Min 57 Dublă schimbare la Metaloglobus. Ies Andrei Florescu și Iulian Ciubotaru și intră Eduard Vraciu și Vadim Covalciuc
Min 49 Ciolacu avansează în dreapta, centrează, Bălan lasă mingea, iar de Răducanu se lovește ca de zid în fața porții și defensiva bucureștenilor respinge
Min 46 S-a reluat meciul, fără înlocuiri de jucători
Min 45+1 Pauză la Severin. ”FC U” Craiova conduce cu 1-0 în derby-ul de clasament cu Metaloglobus, prin golul marcat de golgheterul echipei și al campionatului, Claudiu Bălan, încă din minutul 4
Min 45+1 Ovidiu Herea cade în careul oltenilor, cere penalty, însă arbitrul lasă jocul să continue și apoi fluieră finalul primei reprize
Min 45 Ovidiu Herea trage pe jos, din 8 metri lateral dreapta, de lângă Huyghebaert, Robert Popa scoate cu piciorul în corner. Metaloglobus presează și încearcă egalarea, Craiova e groggy în aceste minute finale de repriză
Min 36 După o centrare din dreapta, Florescu, singur pe linia de 6 metri, luftează incredibil, deși îl avea doar pe portar în față. A vrut să reia cu latul și îți imagina deja cum mingea e în plasă, dar a dat pe lângă mingea. Tot el urmărește și șutează din 8 metri central, din întoarcere, în blocajul fundașilor repliați
Min 33 Răducanu șutează dezastruos din interiorul careului, din 14 metri lateral stânga, aproape în colțul opus terenului. În dreapta sa era liber Ciolacu, care ar fi rămas singur cu portarul. Vasilică urlă către Răducanu, iar jucătorul se ia cu mâna de cap
Min 31 Ciolacu preia pe piept în stânga careului, însă Coman e puțin ai rapid și îi respinge mingea din față, la 7 metri ușor lateral. Ciolacu și Coman au fost coechipieri la Rapid
♦Min 27 Baeten câștigă mingea din duelul cu Ciubotaru în marginea stângă a careului, Răducanu preia și avansează până în colțul mic al careului, șutează din 6 metri, însă în blocajul lui Caramalău, iar balonul deviat se duce peste poartă. Ocazie mare pentru Craiova
Min 20 Răducanu profită de indecizia lui Lungu, recupează balonul, iar șutul său, ușor din unghi, la firul ierbii, este respins în lateral de portar
La acest rezultat, Craiova se menține pe locul 1 în Liga 2 și are cinci puncte în fața Metaloglobusului, care e pe locul 3. În clasamentul golgheterilor, Claudiu Bălan ajunge la 8 reușite, fiind lider și urmat de Ovidiu Herea (Metaloglobus) și Cătălin Hlistei (Rapid), ambii cu câte 7 goluri
Min 14 La un șut din afara careului, din poziție centrală, mingea e deviată de Lungu, îl prinde pe picior greșit pe Gavrilaș, însă se duce destul de mult în dreapta, în corner
Min 10 Ciolacu pătrunde în careu pe dreapta, trece de Caramalău și șutează la colțul scurt, unde Gavrilaș reține fără probleme
Min 10 ||| Ovidiu Herea îl calcă pe Baeten pe mijlocul terenului și arbitrul îi acordă cartonaș galben căpitanului echipei Metaloglobus
Min 4 1-0 Puțaru respinge cu capul în față, direct la un adversar, care trimite și el cu capul înapoi spre careu, același Puțaru, aflat acum în duel aerian cu Bălan, doar șterge mingea cu capul și se dezechilibrează, iar Claudiu Bălan profită și șutează năpraznic din 17 metri central. Gavrilaș e surprins de viteza șutului și nu poate para
Min 1 A început partida de la Drobeta Turnu Severin

Marius ANGHEL 24 Nov. 2020, 18:56 Liga 2
Pe aceeași temă