EXCLUSIV | Daniel Paraschiv revine în Liga 2, la FC Hermannstadt! Atacantul n-a impresionat la FC Voluntari și va fi împrumutat din nou de CFR Cluj

Adi MARICA 06 Jan. 2022, 15:37 Liga 2
EXCLUSIV | Daniel Paraschiv revine în Liga 2, la FC Hermannstadt! Atacantul n-a impresionat la FC Voluntari și va fi împrumutat din nou de CFR Cluj

Atacantul Daniel Paraschiv (22 de ani) nu va pleca cu FC Voluntari în cantonamentul din Antalya, ci are șanse mari să continue cu o echipă din Liga 2.

Împrumutat de CFR Cluj la FC Voluntari după ce l-a luat de la Viitorul Pandurii, Paraschiv a jucat destul de puțin la echipa antrenată de Liviu Ciobotariu, astfel că fotbalistul originar din Brașov își dorește un nou club, unde să poată evolua. Din informațiile Liga2.ro, se pare că Paraschiv va merge la FC Hermannstadt, echipă calificată deja matematic în play-off-ul Ligii 2.

Antrenorul Marius Măldărășanu anunța încă de la finalul anului trecut că dorește câteva transferuri, iar președintele Dănuț Coman lucrează de zor. Cum Coman are o relație excelentă cu Neluțu Varga, patronul CFR-ului, Paraschiv va merge sub formă de împrumut până la finalul acestui sezon la echipa sibiană.

Crescut de FC Brașov și trecut pe la mai multe echipe din județ

Daniel Paraschiv a început fotbalul la vârsta de șase ani la FC Braşov, iar primul său antrenor a fost Nicu Văduva. La FC Braşov a mai lucrat cu Lucia Ghioc, Alfred Folberth, Vasile Solomon și Vasile Mureşan. În urmă cu șapte ani, Paraschiv a evoluat un sezon la juniorii Preciziei Săcele sub comanda lui Ciprian Ursu, după care a revenit la FC Braşov şi a jucat timp de două sezoane în Liga Elitelor, avându-i ca antrenori pe Dragoş Luca şi Florin Nistoroschi.

În 2017, atacantul a făcut pasul la seniori, la Viitorul Ghimbav, în Liga a 3-a, unde a fost promovat de antrenorul Vasile Solomon. După un tur de campionat excelent la Ghimbav, Paraschiv a fost transferat la AFC Hărman, unde s-a adaptat rapid în angrenajul echipei pregătite la aceea vreme de Ioan Naghi.

S-a remarcat la echipele lui Sarcină și a semnat cu CFR Cluj

În vara lui 2018, Paraschiv avea să facă pasul în Liga a 2-a, la Luceafărul Oradea, la pachet cu alţi doi tineri fotbaliști brașoveni talentați, Paul Mitrică şi Vlad Prejmerean. Paraschiv s-a adaptat rapid și în 33 de meciuri a marcat 14 goluri, ceea ce l-a făcut pe patronul din umbră al formației bihorene, Nicolae Sarcină, să-l ia la cealaltă echipă condusă de el, tot în Liga 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (ex Șirineasa, ex Energeticianul).

Din ianuarie 2020, Daniel Paraschiv a trecut la Viitorul Pandurii, unde și-a demonstrat rapid calitățile de golgheter.

În 26 de meciuri a marcat de 10 ori și a atras atenția mai multor cluburi din Liga 1 sau Liga 2. A ales să meargă, liber de contract, la CFR Cluj, în vara anului 2021, însă campioana nu l-a păstrat în lot, ci l-a împrumutat la FC Voluntari.

La echipa ilfoveană a debutat în Liga 1, însă în cele zece meciuri în care a fost utilizat de Liviu Ciobotariu a prins doar 230 de minute, doar într-un joc începând ca titular, ba chiar a și fost înlocuit. A evoluat inclusiv pentru echipa secundă a Voluntariului, în Liga 3, unde a marcat câteva goluri, însă nu s-a mai ridicat la nivelul avut la Luceafărul sau Viitorul Pandurii.

Acum, cu revenirea în Liga 2, speră la relansarea carierei sale și la convingerea celor de la CFR Cluj, de care e legat contractual, că merită să fie luat în lot.

Foto: Sport Pictures

Adi MARICA 06 Jan. 2022, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă