FC Hermannstadt se confruntă cu multe absențe înaintea meciului cu Ripensia, care poate duce echipa pe primul loc. Marius Măldărășanu: ”Nu va fi ușor!”

Ovidiu BOICA 30 Sep. 2021, 20:24 Liga 2
FC Hermannstadt se confruntă cu multe absențe înaintea meciului cu Ripensia, care poate duce echipa pe primul loc. Marius Măldărășanu: ”Nu va fi ușor!”

Marius Măldărășanu nu poate folosi mai mulți jucători de bază împotriva Ripensiei, vineri după-masă, la Mediaș, în meciul din etapa a 9-a a Ligii 2. Cu toate acestea, antrenorul speră ca FC Hermannstadt să obțină alte trei puncte în clasament, cu care ar urca cel puțin până duminică pe primul loc în clasament.

Echipa sibiană revine la Mediaș, după două deplasări consecutive în care a câștigat de fiecare dată la limită, cu același scor (1-0). ”Alb-roșii” obținuseră calificarea în optimile de finală ale Cupei României după succesul de la Oradea, cu o echipă din Liga 3, CAO, iar câteva zile mai târziu s-au impus cu același scor la Slobozia, în fața unei echipe care se află în jumătatea superioară a clasamentului, Unirea.

Marius Măldărășanu speră la victorie și contra Ripensia, în ciuda multiplelor absențe din lot

Vineri, de la ora 16:00, FC Hermannstadt joacă împotriva Ripensiei, la Mediaș. Pentru această partidă, antrenorul Marius Măldărășanu nu se poate baza pe Raul Opruț, Paul Antoche, Călin Popescu, Andrei Lungu și Stjepan Plazonja, toți cu probleme de ordin medical.

Înaintea acestui joc, Măldărășanu a recunoscut că, după partida de la Slobozia, când a fost nevoit să facă patru înlocuiri din cauza accidentărilor, a rămas cu ceva probleme de lot, dar este optimist că jucătorii pe care-i va trimite pe teren vor reuși să obțină și de data aceasat toate puncte puse în joc.

”După meciul cu Slobozia, unde ați văzut că am fost nevoiți să facem patru schimbări în scurt timp, am rămas cu ceva probleme de lot. Nu ne putem baza în acest meci pe Raul Opruț, Plazonja, Andrei Lungu și Călin Popescu, la care se adaugă și Antoche, care încă se reface după o accidentare mai veche. Chiar și așa, toți cei care vor intra pe teren, așa cum ați văzut în meciul anterior, vor trebui să își facă datoria față de echipă, față de oraș, suporteri și, nu în ultimul rând, față de ei înșiși. Întâlnim o echipă de tradiție din fotbalul românesc, care a reușit să se mențină în Liga 2, obținând câteva rezultate interesante și în sezonul în curs. Nu va fi un meci ușor, așa cum am declarat și în trecut. Toate meciurile sunt dificile în Liga 2, dar noi trebuie să câștigăm cele trei puncte de fiecare dată, ca să ne ducem misiunea la bun sfârșit, adică revenirea în Liga 1”, a declarat Marius Măldărășanu înaintea meciului cu Ripensia.

În absența celor cinci, probabil ghanezul Saeed Issah va juca în flancul stâng, în defensivă, iar Ionuț Stoica va face și de data aceasta pereche în centrul apărării cu Florin Bejan. Alex Oroian va apărea pe stânga, în compartimentul median, niponul Mino Sota va juca alături de Baba Alhassan, la închidere, iar vârf împins va intra Buhăcianu, ca de obicei.

FC Hermannstadt va urca pe locul 1 cu o victorie, cel puțin până duminică

Înaintea acestei etape, FC Hermannstadt era pe locul 2, cu 20 de puncte obținute din cele șase victorii și două egaluri. Adversarul ”alb-roșilor” de vineri, Ripensia Timișoara, ocupa locul 12, cu 9 puncte, iar în urmă cu o săptămână a pierdut cu 1-0, pe teren propriu, cu o altă formație de pe podium, Concordia Chiajna.

Echipa cu care sibienii erau la egalitate de puncte și pe care o devansau la golaveraj, Concordia Chiajna, a câștigat astăzi, pe teren propriu, cu 1-0, meciul cu Unirea Dej, astfel că ilfovenii au urcat acum pe locul 1. FC Hermannstadt a coborât pentru moment pe locul 3, însă cu un succes cu Ripensia va urca pe prima poziție, devansând din nou Concordia la golaveraj. Liderul Petrolul joacă duminică și poate reveni din nou pe locul 1 dacă va câștiga acasă cu CS Comunal Șelimbăr.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-de-mare-e-dezastrul-de-la-fc-hermannstadt-datoriile-pe-care-le-are-clubul-sibian-din-cauza-carora-conducerea-apeleaza-la-insolventa-19203267

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-merge-la-medias-fara-antrenor-principal-secunzii-vor-conduce-echipa-la-meciul-cu-fc-hermannstadt-primii-ofertati-sa-preia-banca-timisorenilor-19203453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionatul-ligii-2-se-intrerupe-din-nou-acum-dupa-etapa-9-concordia-si-fc-hermannstadt-pot-urca-pe-rand-pe-locul-1-liderul-petrolul-urmand-sa-joace-in-incheierea-rundei-programul-si-partidele-tel-19203379

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-a-anuntat-ziua-in-care-stabileste-meciurile-din-optimile-cupei-romaniei-faza-in-care-sunt-calificate-si-patru-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-19203423

Ovidiu BOICA 30 Sep. 2021, 20:24 Liga 2
Pe aceeași temă