FC Hermannstadt a intrat pe mâna lui Măldărășanu! Echipa sibiană a început pregătirea sezonului de Liga 2 cu doar nouă jucători din vechiul lot. Ultimul plecat și noutățile

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 11:06 Liga 2

Marius Măldărășanu (46 de ani) a condus, marți după-amiază, primul antrenament al echipei FC Hermannstadt, retrogradată din Liga 1 și aflată într-un proces intens de schimbare.

23 de jucători a avut la dispoziție, potrivit celor comunicate de club, pe lângă cele cinci achiziții anunțate deja oficial fiind prezente și alte noutăți.

Paul Antoche, ascuns de sibieni

În realitate însă, potrivit imaginilor transmise de FC Hermannstadt, putem observa cel puțin un jucător în plus și pe care clubul nu l-a anunțat ca fiind prezent. Este vorba despre Paul Antoche (29 de ani, foto, cu numărul 30).

Jucătorul care poate fi folosit atât ca fundaș central, cât și ca mijlocaș la închidere, a evoluat în ultimele trei sezoane la Farul Constanța, unde a fost și căpitan. În campionatul recent încheiat a prins 23 de meciuri (2031 minute), în toate începând ca titular și doar într-unul a fost înlocuit. În cariera sa a mai jucat pentru CS Otopeni, Unirea Tărlungeni, CS Balotești sau Petrolul.

Trebuie spus și faptul că FC Hermannstadt nu a permis accesul reprezentanților mass-media la reunirea echipei, din acest motiv nici fotografii agențiilor cu care colaborează ProSport / Liga2.ro, dar nici altcineva, nu au putut asista la primul antrenament condus de Marius Măldărășanu.

Nouă jucători din vechiul lot au fost prezenți la reunirea FC Hermannstadt

Din lotul vechi au fost la reunire nouă jucători: Ionuț Pop, Ionuț Stoica, Alexandru Vodă, Raul Opruț, Petrișor Petrescu, Călin Popescu, Alexandru Oroian, Lucian Buzan și Alexandru Mățel, însă acesta din urmă nu a participat la antrenament, fiind accidentat.

La trupa sibiană au fost prezenți la reunire și jucătorii care s-au făcut remarcați la echipa secundă a clubului, din Liga 3, formație care a retrogradat după ce n-a putut câștiga nici barajul cu campionii județeni arădeni Frontiera Curtici. Aceștia sunt: Bogdan Comăniciu (portar), Benjamin Hanzu, Yanis Mustea, Rareș Iaru (toți trei fundași), Loren Niță (mijlocaș) și Adrian Șter (atacant).

”Asta este situația. Suntem o echipă, o ducem repede în Liga 1 și se uită totul. Va fi o experiență negativă, dar din care avem de învățat. Poate vin jucători, din voi, și veți ajunge mai buni. Câteodată faci un pas în spate, ca să faci doi în față”, a fost unul dintre mesajele lui Marius Măldărășanu transmise jucătorilor la reunire.

https://www.youtube.com/watch?v=G2OiznpMIbQ

Sibienii au făcut cinci achiziții până acum, dar și-au adus și doi tineri de la Măgura Cisnădie. A revenit și Plazonja

Jucătorii prezentați ca achiziții până în acest moment sunt Valentin Buhăcianu (atacant, ex UTA), Fabrizio Constantin (fundaș, ex Unirea Bascov), Cosmin Bucuroiu (atacant, ex Unirea Bascov), Ionuț Năstăsie (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș) și Vlad Muțiu (portar, ex ”U” Cluj).

Noutăți au mai fost și portarul Raul Băilă și mijlocașul Alexandru Ban, ambii aduși de la Măgura Cisnădie, echipă din Liga 3 care a ratat promovarea în Liga 2 în urma barajului cu Viitorul Șelimbăr.

La acest capitol poate fi trecut și atacantul Stjepan Plazonja (23 de ani, foto, cu numărul 99), croat care în sezonul trecut a fost împrumutat la ASU Poli Timișoara, în Liga 2, pentru care a evoluat în 26 de meciuri (1390 minute) și a înscris 4 goluri. acesta a semnat cu FC Hermannstadt în vara anului 2019, după ce ultima dată a fost la Kustosija (Croați), iar în Liga 1 a apucat să joace doar 33 de minute într-un meci în ediția 2019/2020, în 0-3 la Sfântu Gheorghe cu Sepsi OSK.

Ante Aralica a acceptat și el condițiile de despărțire de FC Hermannstadt

Saeed Issah, Baba Alhassan și Stanley Elbers au absentat de la reunire, fiind învoiți, anunță clubul sibian. Aceștia se vor alătura lotului în această săptămână.

În schimb, înainte de reunire, FC Hermannstadt a anunțat despărțirea de încă un jucător din vechiul lot. Este vorba despre atacantul croat Ante Aralica (25 de ani), care a evoluat pentru echipa sibiană în 15 meciuri (271 minute), doar într-unul fiind utilizat ca titular.

”A.F.C. Hermannstadt și atacantul croat Ante Aralica au reziliat astăzi înțelegerea contractuală în condiții amiabile.
Îi dorim mult succes lui Ante în noile provocări pe care i le va aduce cariera!”, a anunțat FC Hermannstadt.

Clubul a comunicat în ultimele zile și despărțirea de fundașii Claudiu Belu-Iordache, care a semnat cu Rapid, și Adrian Scarlatache, mijlocașii Aias Aosman și Billal Sebaihi și atacantul Yazalde Gomes.

  • FC Hermannstadt nu comunică încă nimic despre jucătorii Cristiano Pereira, Ousmane Viera, Răzvan Dâlbea, Drazen Bagaric, Christopher Addae, David Mayoral și Romario Pires, prezenți în lot inclusiv la barajul de menținere în Liga 1 cu CS Mioveni.

Comunicatul FC Hermannstadt despre reunire:

”Lotul FC Hermannstadt s-a reunit astăzi pentru primul antrenament oficial în sezonul 2021-2022 sub comanda lui Marius Măldărășanu
Au fost prezenți 23 de jucători, printre care 6 tineri fotbaliști de la FCH 2 și alți doi de la Măgura Cisnădie, pentru că ne pasă de viitorul fotbalului sibian.
Portari: Ionuț Pop, Vlad Muțiu(nou), Bogdan Comăniciu (FCH2) Raul Băilă (Măgura Cisnădie)
Fundași: Ionuț Stoica, Fabrizio-Mihai Constantin(nou), Alexandru Vodă, Raul Opruț, Benjamin Hanzu (FCH2), Yanis Mustea(FCH2), Rareș Iaru (FCH2), Alexandru Mățel (nu a efectuat antrenamentul, fiind accidentat)
Mijlocași: Petrișor Petrescu, Călin Popescu, Alex Oroian, Lucian Buzan, Ionuț Năstăsie (nou), Loren Niță(FCH2), Alexandru Ban(Măgura Cisnădie)
Atacanți: Adrian Șter(FCH2), Valentin Buhăcianu(nou), Cosmin Bucuroiu(nou), Stjepan Plazonja (revenit după împrumutul la ASU Poli Timișoara)
Saeed Issah, Baba Alhassan și Stanley Elbers au absentat, fiind învoiți, dar vor reintra săptămâna aceasta în programul normal al echipei.”

Capturi foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-marius-maldarasanu-este-noul-antrenor-principal-al-fc-hermannstadt-proiectul-la-care-s-au-gandit-este-unul-propice-pentru-antrenorii-care-isi-doresc-sa-faca-performanta-s-19189945

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-vlad-mutiu-a-lasat-u-cluj-pentru-fc-hermannstadt-sibienii-au-anuntat-despartirea-de-inca-un-fundas-19189680

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 11:06 Liga 2
Pe aceeași temă