FC Brașov nu scapă de probleme. A început procesul la TAS

Adi MARICA 10 Dec. 2021, 09:46 Liga 2
FC Brașov nu scapă de probleme. A început procesul la TAS

Cesionarea locului în Liga 2 de către noul FC Brașov de la Corona Brașov, în vară, când aceasta din urmă a reușit promovarea, a ajuns pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane.

FC Brașov, denumire luată după ce primăria i-a dat brandul nou-formatei ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, a preluat în vară locul Coronei în Liga 2, prin cesionarea de loc aprobată mai întâi de Consiliul Local al Municipiului Brașov și mai apoi de către Federația Română de Fotbal, însă renunțarea la mare parte din jucătorii și antrenorii care au readus Brașovul la nivelul eșalonului secund a dus la numeroase litigii, ajunse pe masa comisiilor FRF, dar și la TAS!

”Preiei active și pasive, altfel ce facem, ne întoarcem pe vremea lui Mircea Sandu și apar mereu cluburi curate?”, spunea Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), cea care a reclamat la TAS această problemă generată de clubul condus de autoritățile locale din Brașov.

Taxa procesului, circa 30.000 de franci elvețieni, a fost plătită de FIFPro, sindicatul internaţional al fotbaliştilor.

Cazul Adrian Szabo, nerezolvat

Între timp, cei de la FC Brașov i-au reîncadrat pe foștii jucători și antrenori de la Corona.

În schimb, cu Adrian Szabo situația nu s-a rezolvat. Fostul coordonator al secției de fotbal de la Corona a fost chemat, miercuri seara, la discuții de către președintele Ioan Mărginean. ”Limoniu” a tatonat doar terenul și urma ca negocierile să fie reluate în cel mai scurt timp.

”Și eu vin din iarbă și îi înțeleg. Am dus tratative cu oameni care au fost premiați vara, iar toamna au ajuns repetenți. Vom angaja un avocat de specialitate să ne putem apăra. Am avut negocieri foarte dure, iar eu le-am explicat ce posibilități are clubul. Cu unii jucători am ajuns la o înțelegere, cu alții nu. Sunt într-o situație ingrată, pentru că știu că adevărul și dreptatea sunt de partea lor. Poate ajungem la o înțelegere”, spunea Mărginean înainte ca toți cei lăsați ”în aer” să câștige litigiul la CNSL.

Antrenorii Călin Moldovan și Liviu Negoiță și jucătorii Adrian Voicu, Ștefan Nicolau, Mihai Laszlo, Marius Manole, Raul Toader, Nicolae Roșu și Radu Linguraru au fost legitimați la FC Brașov după ce au câștigat litigiile.

Circa 3 ore de audieri online

Ieri au început audierile în acest caz la TAS. Totul s-a desfășurat online, iar la audieri au participat reprezentanți ai AFAN, dar și ai FRF.

Audierile au durat aproape trei ore. Un verdict în acest caz ar putea fi dat cel mai devreme în luna ianuarie a anului viitor.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-prezentat-oficial-la-fc-brasov-nu-mi-a-pus-nimeni-pistolul-la-tampla-sa-revin-andrei-santa-va-continua-in-staff-nu-am-avut-bulan-ca-antrenor-19210269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-proportii-pentru-fc-brasov-cnsl-le-a-dat-dreptate-fotbalistilor-si-antrenorilor-lasati-in-aer-dupa-cesionarea-cu-corona-19209806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-procesul-la-tas-pentru-fc-brasov-dupa-ce-n-a-respectat-conditiile-cesionarii-si-a-lasat-in-aer-jucatorii-si-antrenorii-de-la-corona-19208680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cesionarea-locului-in-liga-2-de-fc-brasov-de-la-corona-ajunge-pe-masa-tas-se-poate-dicta-chiar-si-excluderea-din-campionat-din-cauza-deciziilor-echipei-conduse-de-primarul-allen-coliban-19196546

Adi MARICA 10 Dec. 2021, 09:46 Liga 2
Pe aceeași temă