FC Brașov e pregătită de barajul cu Poli Timișoara. Călin Moldovan: ”E vorba de onoare, mândrie și bărbăție.” Jucătorul care nu mai intră în vederile antrenorului

Adi MARICA 13 May. 2022, 09:33 Liga 2

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 14:00, la Timișoara, prima manșa a barajului de menținere în Liga 2 cu Politehnica Timișoara.

Antrenorul Călin Moldovan spune că barajul este unul pentru onoare, asta pentru că echipa care va pierde această dublă manșă are șanse mari să rămână în Liga 2, deoarece problemele de la Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, retrogradatele din Liga 1, sunt cunoscute.

”Noi trebuie să ne îndeplinim obiectivul, acela de a rămâne în Liga a 2-a. Sunt unele probleme, dar băieții au arătat caracter. Nu cred că va fi vorba de relaxare ținând cont că există posibilitatea ca Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni să dispară. Dacă ar fi așa, nu am fi doar noi, cele două echipe care disputăm barajul beneficiare. Și echipele de Liga 1 au beneficiat de problemele celor două echipe. Nu se pune problema să fie două jocuri amicale. Există concentrare, există dorință. Este vorba de onoare, de mândrie, de bărbăție, dar și de motivația noastră să tranșăm pe teren rămânerea în Liga a 2-a”, a spus Călin Moldovan.

Multiple problemele la FC Brașov

Problemele de care vorbește Călin Moldovan sunt amânarea plății restanțelor financiare pentru luna viitoare, faptul că majoritatea jucătorilor sunt la final de contract, dar și numeroasele litigii cu care se confruntă FC Brașov la comisiile FRF, cu fostul antrenor Ilie Stan, foști jucători, dar și cu alte cluburi, cel mai bun exemplu fiind depunctarea în urma litigiului cu Ardealul Cluj pentru neachitarea grilei de formare a jucătorului Ștefan Nicolau.

”Mai în glumă, mai în serios, pentru cei care erau nemulțumiți că avem puncte puține, iată că am ajuns în situația să ne permitem să mai pierdem și puncte”, a comentat, ironic, antrenorul echipei FC Brașov, Călin Moldovan, după pierderea celor două puncte.

Călin Moldovan: ”Mergem cu încredere la Timișoara”

Despre meciul de sâmbătă, Călin Moldovan este încrezător.

”Sunt două meciuri importante, două finale. Ne-am pregătit bine, suntem încrezători și rezultatele din sezonul de primăvară au dovedit acest lucru, chiar dacă nu i-am bătut pe toți așa cum își doreau unii. E clar că rezultatele au fost pozitive față de ce a fost în toamnă. Mergem cu încredere la Timișoara, cu multă personalitate și vom juca. Vom întâlni o echipă bună, pentru mine este o surpriză că a ajuns să joace barajul. Prevăd două meciuri echilibrate și nu cred că se va decide nimic după meciul tur”, a spus Călin Moldovan.

Brașovenii au plecat ieri la Alba Iulia, urmând ca vineri să continue deplasarea la Timișoara.

Bogdan Roșu: ”Să câștigăm barajul” / Daniel Dumbravă: ”E important pentru CV-ul nostru să rămânem în Liga a 2-a”

La conferința de presă a fost prezent și atacantul Bogdan Roșu. După o primă parte a sezonului în care nu a făcut parte din lot, Roșu a început pregătirile cu echipa în această iarnă, însă nu a reușit să se impună ca titular.

”După 5-6 luni de pauză, e greu să te impui ca titular. Chiar dacă eu m-am pregătit singur în toamnă, nu e același lucru ca atunci când te antrenezi cu echipa. Trebuie să facem tot ce depinde de noi și să câștigăm acest baraj”, a spus atacantul Bogdan Roșu.

Căpitanul Daniel Dumbravă a avut un mesaj optimist înaintea barajului de menținere în Liga 2. ”Trebuie să câştigăm barajul și pentru asta mergem la Timișoara. E important pentru CV-ul nostru să rămânem în Liga a 2-a. Suntem montați, iar atmosfera în lot este bună”, a spus Dumbravă.

Pentru acest meci Călin Moldovan nu se va putea baza pe: Maric, Boţia, Cheleş şi Gârniţă, accidentați, iar Andronic nu mai intră în vederile staffului tehnic.

  • Aici poți citi ce au spus antrenorul Nicolae Croitoru și jucătorul Alin Ignea de la Poli Timișoara despre manșa tur a barajului cu FC Brașov.

1-0 pentru Poli în sezonul regular

Clasate pe locul 5 în grupele de play-out ale Ligii 2, FC Brașov și Poli Timișoara vor juca o dublă manșă pentru menținerea sportivă în Liga 2. Cine pierde retrogradează sportiv în Liga 3, chiar dacă, practic, are mari șanse să continue și ea în Liga 2, fiindcă cel puțin Gaz Metan Mediaș ar putea să se desființeze în această vară după retrogradarea din Liga 1, astfel că în eșalonul secund va rămâne un loc vacant.

Manșa tur a barajului de menținere în Liga 2 dintre Poli Timișoara și FC Brașov are loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena Știința din Timișoara. Returul va fi peste fix o săptămână, la Brașov.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit la Brașov, pe stadionul Tineretului, unde Poli i-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Erik Gerbi în minutul 55.

Declarațiile date de Călin Moldovan, Bogdan Roșu și Daniel Dumbravă înainte de Poli Timișoara – FC Brașov:

Video: FC Brașov

Adi MARICA 13 May. 2022, 09:33 Liga 2
Pe aceeași temă