Poli Timișoara, înainte de manșa tur a barajului cu FC Brașov: ”Sperăm să mai spălăm ce e de spălat din rușinea că am ajuns aici.” Scutaru rămâne exclus din lot

Anda DELIU 12 May. 2022, 17:44 Liga 2
Poli Timișoara, înainte de manșa tur a barajului cu FC Brașov: ”Sperăm să mai spălăm ce e de spălat din rușinea că am ajuns aici.” Scutaru rămâne exclus din lot

Poli Timișoara a ajuns în fața meciului de baraj de menținere în Liga 2 cu FC Brașov, într-o atmosferă în care propriii fani sunt critici și ironici cu alb-violeții. Echipa încearcă să câștige dubla manșă, în condițiile în care Nicolae Croitoru insistă să-l țină pe Cristian Scutaru afară din lot, deși este printre puținii dintre cei mai experimentați fotbaliști pe care îi are la dispoziție.

Șansa reabilitării în fața suporterilor

Poli are în continuare și probleme de lot. Sofran e tot accidentat, Zaluschi se pregătește și el separat, iar Pamfile vine după accidentare. La înaintare privind indispobilii este băgat de antrenor și copilul Daniel Olariu, care abia a prins 10 minute în două jocuri în acest sezon.

Nicolae Croitoru a vorbit despre spiritul de sacrificiu pe care trebuie să-l arate echipa. ”Suntem în fața primei manșe. Sunt două jocuri, cele mai importante din acest sezon. Sunt două jocuri la care trebuie să uităm ce a fost până acum, în care motivația trebuie să fie dusă la cel mai înalt nivel, la fel și spiritiul de sacriciu. E singura variantă să ieșim învingători. Este presiune, dar la fel cum este la noi, și la ei este presiune. Sunt două jocuri cu miză importantă, însă trebuie să trecem peste această presiune. Avem de apărat un numel, cel al lui Poli, și trebuie să și demonstrăm lucrul acesta”, a spus Nicu Croitoru.

”Braşovul a avut rezultate foarte bune în jocurile din deplasare. Chiar şi ultima deplasare, la Târgu Jiu, au reuşit să o câştige cu 2-1, chiar dacă au evoluat cu un jucător în plus în mare parte din joc. Acasă, exceptând jocul cu Astra, nu au reuşit să câştige în acest sezon. Este clar că aceste aspecte ne arată că Braşovul e o echipă cu jocuri bune în deplasare, cu jocuri consistente. Şi cumva reuşesc să obţină rezultate pozitive”, a mai spus Croitoru despre adversarul de sâmbătă.

Scutaru a răbufnit, Croitoru l-a pedepsit!

Absența importantă, la ambele jocuri, va fi cea a lui Cristian Scutaru, trimis să se antreneze separat, deoarece ar fi jignit stafful și conducerea.

”Este o problemă. Cred că viața fiecare echipe trebuie să fie ghidată de reguli. În momentul în care nu respectăm anumite reguli este clar că apar și astfel de măsuri. El a avut niște exprimări nefericite față de staff, persoane din conducerea clubului. Expresii jignitoare, și lucrurile acestea nu se trec cu vederea, indiferent că sunt jucători sau antrenori, oricine ar fi. Scutaru este un jucător emblematic pentru acest club. Eu m-am exprimat şi cu alte ocazii, la fel ca şi Alin Ignea, la fel şi Mera, sunt practic jucători care au dus greul ani de zile, însă chiar şi în această situaţie eu cred că trebuie să existe anumite reguli care trebuie respectate”, a spus antrenorul Politehnicii.

Nicolae Croitoru, despre relația cu galeria

La finalul meciului trecut, pierdut la Iași, lui Nicolae Croitoru i s-a cerut demisia de către suporterii Politehnicii deplasată în Moldovan. În această conferință de presă, antrenorul a vorbit și despre relaţia cu galeria.

”Nimeni nu e fericit atunci când nu sunt rezultate. Iar, că ne place sau nu ne place, aceste rezultate nu au fost în acest sezon. Cel puţin după jocul pierdut acasă cu Sibiul, deşi am avut un început bun de an, au apărut anumite probleme. Şi atunci aceste scandări sunt consecinţă a rezultatelor pe care noi le-am obţinut. Toată lumea aşteaptă rezultate. Chiar dacă în ultimele două jocuri, atitudinea echipei, chiar şi evoluţia, a fost în creştere. Poate la un moment dat ne-a lipsit şi şansa. Aşa cum a fost jocul cu Metaloglobus. Poate şi la Iaşi înfrângerea este nemeritată, pentru că, aşa cum s-a desfăşurat jocul, raportul situaţiilor de gol, dacă ne gândim că până în minutul 83-84, la acel penalty, nimic nu anunţa o astfel de evoluţie a scorului, dacă ne gândim că penalty-ul primit a fost precedat de un penalty foarte clar pe care noi l-am avut. Sunt factori care într-un final au condus la nişte rezultate mai puţin dorite… Repet, toată lumea aşteaptă rezultate, e normal, şi atunci modul cum ei se manifestă este consecinţă a acestor rezultate slabe pe care noi le-am obţinut”, a spus Croitoru.

Alin Ignea a vorbit și el despre rușine

Alt jucător experientat din lot, Alin Ignea, spune și el despre situația rușinoasă a echipei.

”Avem o dublă importantă cu Brașovul, o echipă foarte periculoasă în deplasare. Sperăm să mai spălăm ce mai e de spălat din rușinea că am ajuns la baraj, să câștigăm ambele manșe și să ștergem din rușinea acestui campionat. Sperăm să ieșim cu bine din această dublă, asta este cel mai important. Altă presiune e când joci la retrogradare, ai mult mai mult de pierdut decât când joci la promovare. La promovare, dacă n-ai promovat, asta e. La retrogradare, dacă nu câştigi, ai retrogradat. E o presiune, dar trebuie să o ducem la capăt şi să spălăm sezonul ruşinos pe care l-am făcut până acum”, a spus Alin Ignea, care le-a dat dreptate fanilor care ironizează echipa în ultima perioadă: ”Din punctul meu de vedere au dreptate. Au venit în fiecare deplasare, ne-au susţinut, nu avem ce să le reproşăm lor. Ce să le reproşăm, că nu cântă? Oamenii au venit pe banii lor… fiecare poate să-şi spună părerea. Dacă au venit până la Iaşi pe banii lor, pe timpul lor, ce să le spunem? Că ei sunt de vină şi nu noi? …Trebuie să câştigăm dubla manşă cu Braşovul şi se şterge tot ce s-a făcut şi vedem ce va fi din vară! Nu mai avem la ce să ne uităm în spate… Nu mai avem ce să facem, măcar să le oferim această dublă manşă, să câştigăm şi vedem…”

Manșa tur a barajului de menținere în Liga 2 dintre Poli Timișoara și FC Brașov are loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena Știința din Timișoara. Returul va fi peste fix o săptămână, la Brașov.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-depunctata-de-frf-clubul-are-si-interzis-la-transferuri-am-incercat-sa-ne-intelegem-omeneste-nu-ne-au-bagat-in-seama-19231131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-recunoaste-ca-si-ar-fi-dorit-sa-joace-returul-barajului-cu-fc-brasov-la-timisoara-ne-dorim-ca-prin-rezultat-si-maniera-si-joc-sa-stergem-din-amaraciunea-pe-care-am-provoca-19230847

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-e-indiferent-ca-fc-brasov-joaca-in-deplasare-la-timisoara-mansa-tur-a-barajului-de-mentinere-in-liga-2-chiar-nu-aveam-preferinte-vor-fi-doua-meciuri-de-foc-19230858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-va-fi-gazda-primei-manse-a-barajului-de-mentinere-in-liga-2-cu-fc-brasov-cand-au-loc-jocul-tur-si-cel-retur-19230838

Anda DELIU 12 May. 2022, 17:44 Liga 2
Pe aceeași temă