Continuă telenovela ”Mărginean – Ilie Stan”. FC Brașov riscă mai multe decizii sportive din cauza litigiului cu fostul antrenor

Adi MARICA 12 May. 2022, 11:29 Liga 2
Continuă telenovela ”Mărginean - Ilie Stan”. FC Brașov riscă mai multe decizii sportive din cauza litigiului cu fostul antrenor

FC Brașov va juca barajul de menținere în Liga 2 cu Poli Timișoara, dar clubul continuă șicanele cu fostul antrenor Ilie Stan.

Litigiul dintre Ilie Stan și FC Brașov pare unul fără sfârșit. Fostul antrenor al echipei din prima parte a sezonului își cere, de luni bune, la comisiile FRF, banii din contract până la finalul acestui campionat, după ce despărțirea s-a produs în urma jocului din etapa a 9-a a campionatului regular.

FC Brașov nu a stins nici acum litigiul cu Ilie Stan

Președintele Ioan Mărginean a tot amânat să-i plătească banii antrenorului, iar, în cele din urmă, la finalul lunii martie 2022, Comisia Recurs a FRF i-a dat dreptate antrenorului, iar FC Brașov este obligat să-i achite salariul lui Ilie Stan până la finalul sezonului, adică din octombrie (parțial) 2021 până în iunie 2022. Mai mult, FC Brașov este obligată să-i plătească lui Ilie Stan și chiriile restante (iulie 2021 – septembrie 2021)!

FC Brașov a a avut la dispoziție 30 de zile să achite plata datoriilor către Ilie Stan, iar termenul a expirat luni. În prima fază, cazul va ajunge din nou pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, iar FC Brașov riscă o amendă între 3000 și 7000 de lei, după care, la câte 15 zile riscă o depunctare de câte două puncte și se poate ajunge până la interzicerea dreptului de a face transferuri!

Mărginean l-a demis pe Ilie Stan după etapa a 9-a a sezonului regular al Ligii 2. Despărțirea a fost cu scandal, antrenorul fiind blocat de oamenii de pază să intre în interiorului stadionului Tineretului, pentru a conduce antrenamentele echipei.

Luka Maric e în continuare indisponibil

Altfel, privind manșa tur a barajului de menținere în Liga 2 contra Politehnicii Timișoara, croatul Luka Maric (35 de ani), jucător de bază în angrenajul echipei antrenate de Călin Moldovan în sezonul de primăvară, este în continuare accidentat, după ce a ieșit în minutul 8 al jocului cu Unirea Dej, din runda a 4-a a play-out-ului.

Fundașul croat a suferit o ruptură musculară și a ratat următoarele meciuri din play-out, cele cu Viitorul Pandurii (2-1) și Astra (6-1). Maric se află în plin proces de recuperare, a început antrenamentele separat, însă nu este apt 100 la sută pentru meciul tur cu Poli Timișoara.

În aceste condiții, cel mai probabil, Călin Moldovan va apela la cuplul de fundași de la ultimele meciuri, Gherghe – Fustar. Croatul achiziționat în iarnă de FC Brașov a fost integralist în toate meciurile din sezonul de primăvară, până la meciul cu Unirea Dej, când s-a accidentat.

Boția și Gîrniță ratează ambele meciuri de baraj

Un alt jucător accidentat în tabăra brașovenilor este mijlocașul Vlad Boția. Revenit după o accidentare în meciul cu Unirea Dej, atunci când a bifat 11 minute pe final, Boția a suferit o entorsă la gleznă la un antrenament dinaintea meciului cu Viitorul Pandurii și nu va putea fi refăcut pentru cele două meciuri de baraj.

Și portarul David Gârniță, accidentat la genunchi, nu va putea juca în cele două meciuri de baraj. Soluțiile lui Moldovan pentru postul de portar sunt Laurențiu Popescu și Daniel Mutu.

FC Brașov joacă în deplasare la Timișoara manșa tur a barajului de menținere în Liga 2

FC Brașov va fi echipa oaspete în manșa tur a barajului de menținere în Liga 2 cu Poli Timișoara din acest sezon, ediția 2021-2022, urmând ca returul, meciul decisiv, să aibă loc la Brașov, pe stadionul Tineretului.

Călin Moldovan e indiferent că FC Brașov joacă în deplasare la Timișoara manșa tur a barajului. ”Chiar nu aveam preferințe pentru ordinea meciurilor. Nu are nicio relevanță că vom juca manșa tur la Timișoara și returul la Brașov. Vor fi două meciuri de foc și sunt convins că nu se va tranșa nimic în manșa tur de la Timișoara”, a spus Călin Moldovan.

Meciului tur din barajul de menținere în Liga 2 dintre Politehnica Timișoara și FC Brașov are loc sâmbătă, 14 mai, de la ora 14:00, pe stadionul Știința din Timișoara.

Adi MARICA 12 May. 2022, 11:29 Liga 2
Pe aceeași temă