FC Brașov e în discuții avansate pentru aducerea lui Florentin Petre și a fiului său, Patrick. „Nu mă tem, pentru că eu sunt obișnuit să vin în momente grele”

Marius ANGHEL 03 Feb. 2017, 12:35 Liga 2

După plecarea preparatorului fizic Lucian Nicolau, Cornel Țălnar a rămas cu staff-ul tehnic descompletat. „Țânțarul” a încercat să-l aducă pe acest post la FC Brașov pe fostul căpitan al „stegarilor”, Cristian Ionescu, ultima dată la Metalul Reșița, însă cei doi nu au ajuns la un acord. În aceste condiții, Țălnar l-a sunat pe Florentin Petre, căruia i-a propus să vină la Brașov.

Florentin Petre a confirmat informația și a precizat că, în câteva zile, va lua o decizie. „Pentru nea Cornel vin și pe jos la Brașov. Am colaborat excelent cu dânsul și în perioada când jucam la Dinamo și când am început cariera de antrenor. Am ținut tot timpul legătura cu Țălnar, astfel că știu foarte bine situația de la FC Brașov. Nu mă tem, pentru că eu sunt obișnuit să vin în momente grele. Mai sunt ceva probleme de rezolvat și cred că în câteva zile voi ști clar. Vreau să muncesc, îmi doresc să revin la FC Brașov, astfel că totul este posibil”, a declarat Florentin Petre.

În acest moment, Țălnar îi are în staff doar pe Mihai Stere și Andrei Șanta.

Revine varianta Patrick

Florentin Petre ar putea reveni la FC Brașov împreună cu fiul său, Patrick. Interesul pentru jucătorul lui Dinamo nu este unul nou, Patrick fiind dorit la FC Brașov și în trecut, însă, de fiecare dată, împrumutul fotbalistului nu s-a realizat. Acum, Țălnar a reluat asaltul și speră să-l aducă pe micul dinamovist la Brașov. „Știu că Patrick este dorit de FC Brașov, nu este pentru prima oară. Acum, Patrick se află cu echipa secundă a lui Dinamo în cantonament la Albena. El a avut probleme cu o contuzie la o gleznă, dar acum este bine. Voi vedea ce vor cei de la Dinamo, iar apoi, eu, împreună cu Patrick, vom decide unde va juca. Pentru mine, ca tată, cel mai important lucru este ca el să joace și să progreseze, pentru că talent are”, a mai spus Florentin Petre.

În schimb, FC Brașov l-ar putea pierde în această perioadă pe mijlocașul Laurențiu Manole, jucător care a fost împrumutat de la Dinamo. Evoluția bună a lui Manole în prima parte a sezonului în tricoul lui FC Brașov nu a trecut neobservată de cei de la Dinamo. Cum bucureștenii s-au despărțit în această iarnă de câțiva jucători de valoare, oficialii clubului din Liga 1 analizează și varianta revenirii lui Manole în Groapă.

Vlad Ignat a plecat la Metalul Reșița

Altfel, la finalul cantonamentului din Poiana Brașov, FC Brașov s-a despărțit de încă un jucător. Este vorba de portarul Vlad Ignat, care în prima parte a sezonului a îmbrăcat o singură dată tricoul echipei, în meciul din Cupa României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Cel mai probabil, în locul lui Ignat, oficialii lui FC Brașov îl vor readuce la echipă pe Tănase, portar care a fost împrumutat în vara trecută la AFC Hărman.

Ignat s-a alăturat lotului ultimei clasate din Liga 2, Metalul Reșița, echipă care joacă meciurile de pe teren propriu la Ghermănești, lângă Snagov. „Sunt trist că plec de la FC Brașov, dar am dorit să merg la o echipă unde voi avea șansa să joc. Sunt mândru că am făcut parte din grupul de la FC Brașov și le urez foștilor mei colegi să reușească promovarea”, a spus Ignat, care joi și-a reziliat contractul cu FC Brașov și va semna cu Metalul Reșița. Vlad Ignat a avut o concurență acerbă la FC Brașov cu doi portari brașoveni valoroși: Florin Iacob și Bogdan Căucă.

De la începutul acestui an, gruparea brașoveană s-a despărțit de nouă jucători: Florin Cordoș (Luceafărul Oradea), Florin Răsdan (Concordia Chiajna), Claudiu Săftescu (Chindia), Mihai Petra (ASA Târgu Mureș), Horia Popa (destinație necunoscută), Robert Răducan (destinație necunoscută), Alexandru Avram (Dunărea Călărași), Mihai Leca (The New Saints) și Vlad Ignat (Metalul Reșița).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 03 Feb. 2017, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă