FC Bihor Oradea, prezentare în stil corporatist a lui Gustavo Aragolaza. Președintele George Tătar i-a greșit numele, iar pe al lui Florin Farcaș nici nu a vrut să-l rostească

Andrei PASCU 23 Jun. 2024, 13:22 Liga 2
FC Bihor Oradea, prezentare în stil corporatist a lui Gustavo Aragolaza. Președintele George Tătar i-a greșit numele, iar pe al lui Florin Farcaș nici nu a vrut să-l rostească

Conferința de prezentare a lui Gustavo Aragolaza, pe poziția de director tehnic în cadrul nou-promovatei FC Bihor Oradea, a fost sinonimă cu o conferință în care o corporație își prezintă strategia de la nivelul structurii de conducere.

În centrul atenției a fost președintele George Tătar, cu un discurs axat doar pe detalii teoretice și foarte puține informații din care să înțelegem exact care sunt planurile clubului, mai degrabă discursul unei persoane care nu face parte din fenomenul fotbal.

Altfel, conducătorul a șocat pentru că i-a greșit numele lui Gustavo Aragolaza, spunând ”Gustavo Arago..gozola”, dar și că efectiv nu i-a rostit numele lui Florin Farcaș, preferând să spună, trecător, că îi mulțumește fostului antrenor. Și cam atât! Este posibil ca despărțirea dintre Farcaș și FC Bihor să se fi produs nu în cele mai bune condiții, iar de aici reticența conducătorului.

FC Bihor Oradea l-a prezentat pe Gustavo Aragolaza

Total de neînțeles ce se întâmplă la FC Bihor Oradea, o echipă care în perioada în care activa în Liga 3 era una care atrăgea atenția la modul pozitiv, iar lucrurile păreau făcute profesionist, de către oameni care lăsau impresia că știu cu ce se ”mănâncă” fenomenul.

Cu greu poate fi extras ceva concret din conferința care a fost, la fel ca ultimele mesaje transmise de club în spațiul public, parcă în totală opoziție cu fenomenul fotbal. Președintele Bihorului a vorbit primul în cadrul conferinței, iar alături de el și de noul director tehnic al clubului a fost și Claudiu Damian, psihologul sportiv al clubului, acesta din urmă și pe post de traducător.

Proiectul FC Bihor are o strategie care conţine mai mult etape, pe termen mediu şi lung. Primul obiectiv a fost cel de a accede în Liga a 2-a şi pregătirea paşilor necesari pentru înfiinţarea Academiei pentru copii şi juniori.

Azi suntem la etapa în care pregătim clubul pentru a putea face faţă cerinţelor de Liga a 2-a şi la crearea unei structuri administrative şi sportive solide. Din acest motiv am identificat nevoia de a înfiinţa posturi noi în organigramă, pe care le vom anunţa pe parcurs.

Aici se încadrează şi postul de director tehnic, care va avea următoarele responsabilităţi: implementarea împreună cu directorul sportiv a unei filosofii de joc şi un model de joc specific pentru FC Bihor; integrarea Centrului de Copii şi Juniori în acest nou model, formarea unui mod profesionist de a lucra începând de la Centrul de Copii şi Juniori până la echipa mare; pregătirea şi formarea unor antrenori, scouteri, preparatori fizici şi analişti video pentru acest club, iar aici prioritari vor fi cei care au activat sau cei care activează în cadrul clubului.

Proiectul lui FC Bihor este un proiect care se bazează şi trebuie să se bazeze pe Academie şi pe spiritul bihorean, pentru că noi credem că fotbalul este o ecuaţie cu multe necunoscute şi, dacă nu rezolvăm corect prima parte a ecuaţiei, adică fotbalul pentru copii şi juniori, tot rezultatul este greşit.

De aceea, din acest moment Academia capătă o importanţă strategică pentru noi. Succesul unui club se bazează pe suma a patru factori – competenţă, costuri (buget), cicluri de performanţe şi un dram de noroc. Treaba noastră aici este să influenţăm primii trei factori şi, pas cu pas, vom face asta.

Prezenţa lui Gustavo alături de mine reprezintă un prim semnal, dar vor mai urma şi altele”, a spus preşedintele clubului, în startul conferinței și după o intervenție a argentinianului, printre altele.

Numele lui Florin Farcaș la FC Bihor Oradea, interzis?

Numele Florin Farcaș pare interzis în club în acest moment, pentru că George Tătar nici măcar nu l-a rostit. S-a sinchisit să spună doar că îi mulțumește, dar totul după o întrebare a unui jurnalist care a participat la conferința de presă. Poate că altfel nici măcar nu ar fi adus în discuție subiectul, iar anunțul că Farcaș a plecat din club nu a fost adus la cunoștința fanilor până sâmbătă, când a avut loc această ieșire publică.

Pe surse, în presa națională și presa locală, se știa la nu foarte mult timp după promovarea Bihorului că Farcaș a fost dat afară din anumite motive, necunoscute, pe care Tătar a considerat că nu e nevoie să le explice, precizând doar că aceasta a fost decizia luată la nivelul structurilor de conducere.

În urma analizelor raportate la proiectul pornit, Consiliului de Administrație și AGA au hotărât să nu mai continue cu colaborarea cu actualul antrenor. Îi mulțumesc pentru munca depusă, dar vine un moment în viață când sunt necesare schimbări pentru a putea evolua.

El a antrenat CAO și apoi FC Bihor timp de șapte ani de zile, dar trebuie s înțelegem că vine un alt ciclu de performanță, sunt decizii greu de luat, dar sunt necesare pentru evoluție și a ajunge la anumite rezultate”, au fost cuvintele lui Tătar când a fost întrebat punctual de Farcaș.

Conform Bihor Online, Florin Farcaș nu a reziliat momentan, din diverse motive, contractul cu FC Bihor, chiar dacă oamenii din conducere nu îl mai vor, iar din acest motiv argentinianul a fost numit în funcția de director tehnic.

Ce își propune Gustavo Aragolaza la FC Bihor Oradea

Gustavo Aragolaza a vorbit în cadrul conferinței despre motivele care l-au determinat să vină în Liga 2 din România, dar și ce planuri are alături de FC Bihor Oradea. El își dorește pentru stagiunea următoare ca echipa să nu aibă emoții în privința salvării de la retrogradare.

Vrea evoluții cât mai bune, solide, o clasare cu mult peste locurile retrogradării către Liga 3.

Totul a mers foarte repede cu FC Bihor. Un director sportiv italian care a lucrat la Brescia, Watford și Udinese, Gianluca Nani, mi-a propus această funcție. Proiectul mi s-a părut foarte interesant pentru că voi putea lucra atât cu echipa mare cât și la Academie. Îmi place să lucrez cu tinerii și să le dau posibilitatea să crească într-un mod cât mai sănătos.

Vom implementa metodologia italiană și din cea argentiniană. Experiența mea îi va ajuta pe jucători, atât pe cei tineri cât și pe cei de la să își schimbe puțin mentalitatea.

Obiectivul este de a rămâne în Liga 2 și de a avea rezultate cât mai bune. Îmi doresc ca echipa să aibă un spirit de luptă, un spirit de învingători. Nu am un stil de joc predefinit, va depinde de ce jucători avem la dispoziție. Forța grupului va fi importantă.

Cu siguranță vor fi și momente grele, dar nu ne este frică. Va fi o echipă rapidă, așa cum sunt și eu, și sper să aducem alături de noi cât mai mulți suporteri și întregul oraș”, a spus, printre altele, directorul tehnic al FC Bihor Oradea.

Jucătorii doriți de FC Bihor Oradea, cu experiență

FC Bihor Oradea se va reuni marți, 24 iunie, iar curând va anunța și primele mutări de la nivelul lotului. George Tătar, întrebat despre achiziții, a anunțat că în planuri este aducerea a cinci jucători importanți, cu experiență pentru nivelul Ligii 2.

Discutăm cu foarte mulți jucători. Pentru proiectul prezentat ne dorim cât mai mulți jucători bihoreni. Nu pot să dau nume, dar suntem în negocieri avansate cu cinci jucători bihoreni și sper ca până marți să semnăm cu ei”, a mai punctat Tătar.

Potrivit Bihor Online, Ioan Filip, Ioan Hora și Ionuț Ban sunt câteva dintre numele dorite pentru primul sezon al FC Bihor Oradea în Liga 2 după promovare.

Conferința de prezentare a lui Gustavo Aragolaza:

Foto și video: FC Bihor Oradea
 

Andrei PASCU 23 Jun. 2024, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă