Fază halucinantă la meciul CSM Slatina – Turris Oltul! VIDEO | Arbitrul a anulat un gol dat din lovitură liberă după ce a văzut că mingea intră în poartă. Cum a motivat decizia în fața jucătorilor care începuseră să se bucure de reușită

Marius ANGHEL 25 Nov. 2020, 17:44 Liga 2

Fază incredibilă, judecată halucinant de arbitrul Andrei Moroiță (Ploiești) în timpul meciului CSM Slatina – Turris Oltul Turnu Măgurele, încheiat cu victoria gazdelor cu 2-1, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 2. Arbitrul a anulat în minutul 45+2 un gol corect marcat de Ianis Stoica, motivându-și decizia prin faptul că expirase minutul de prelungire acordat primei reprize.

Moroiță ar fi fluierat finalul reprizei în timpul șutului direct pe poartă din lovitură liberă de la 17 metri central!?! Decizia sa este absolut hilară, una favorabilă pe față echipei Turris Oltul.

https://www.youtube.com/watch?v=xnA7a736VE4&feature=emb_title

Andrei Moroiță a anulat un gol corect înscris în meciul CSM Slatina – Turris Oltul

Fază controversată s-a petrecut în al doilea minut de prelungire al meciului CSM Slatina – Turris Oltul, când arbitrul Andrei Moroiță a decis să lase și executarea loviturii libere din fața careului teleormănenilor, de la 17 metri central, cu toate că minutul de prelungire arătat expirase deja.

Ianis Stoica a bătut lovitura liberă, a tras puternic pe joc, pe sub zid, Ducan a scăpat mingea printre picioare în poartă, iar CSM Slatina făcea 2-0 și jucătorii sărbătoreau al doilea gol marcat în fața echipei preluate de Eugen Trică.

Numai că bucuria a fost oprită după câteva secunde, fiindcă arbitrul Andrei Moroiță a decis să anuleze golul atunci când a văzut că mingea intră în plasă. Centralul din Ploiești le-a motivat jucătorilor Slatinei, arătându-le în același timp ceasul de la mână, că minutul de prelungire arătat expirase.

În momentul în care a văzut că mingea a intrat în poartă, Moroiță a indicat cu ambele brațe direcția centrului terenului, semn care înseamnă fluierul de final de repriză.

Moroiță a lăsat să se execute faza fixă, iar Ianis Stoica a înscris cu șut direct pe poartă

Decizia arbitrului este de-a dreptul halucinantă. Moroiță a lăsat să fie executată lovitura liberă, iar când a văzut că s-a marcat a decis anularea golului fiindcă se trecuse deja în al doilea minut al prelungirilor, iar el arătase doar unul. Lovitura liberă fiind bătută direct pe poartă, nu încercându-se vreo schemă sau pasă, când arbitrul ar fi putut trage concluzia că se trage de timp. Nu, Stoica a șutat direct pe poartă și a înscris, iar arbitrului nu i-a picat bine acest gol.

Moroiță nu avea când să oprească jocul până la gol, fiindcă din momentul șutului și până când mingea a intrat în plasă au trecut aproximativ două secunde. Arbitrul trebuia, în mod normal, să nu lase să fie bătută această fază fixă dacă voia să nu se depășească minutul de prelungire arătat. Altfel, decizia sa este una părtinitoare, în favoare celor de la Turnu Măgurele.

CSM Slatina a câștigat cu 2-1 meciul cu Turris Oltul

CSM Slatina deschisese scorul în minutul 41, prin Dorin Toma, cu un șut de la circa 18 metri, iar după faza golului anulat, în partea secundă a mai marcat o dată în minutul 66, prin Marian Manea, cu o lovitură de cap din 5 metri, după ce Ducan a ieșit pe sub minge la o centrare din corner.

Ulterior, Cristian Pușcaș a redus din diferență pentru Turris Oltul în minutul 90, cu o reluare cu capul din 6 metri, din plonjon, după o centrare din stânga a lui Voicu.

S-a terminat 2-1 pentru CSM Slatina, o surpriză în acest sezon, iar echipa din Olt a acumulat 16 puncte și a urcat pe locul 14 în clasamentul Ligii 2. În schimb, Turris Oltul a rămas cu 17 puncte și se află pe poziția a 12-a.

Cine este Andrei Moroiță

Andrei Moroiță este un arbitru de 34 de ani din Ploiești, fost fotbalist la Conpet Ploiești, Astra sau FC Snagov, în prezent inspector de specialitate la CSM Ploiești.

Este născut la 18 mai 1986, la Urlați (Prahova) și a devenit arbitru în martie 2004, după ce a renunțat la cariera de fotbalist. Categoria a II-a a obținut-o în 2007, iar categoria I în 2009.

Pe 16 noiembrie 2012 a debutat în Liga 3, la meciul Gloria Buzău – Eolica Baia (scor 6-2). Primul joc în Liga 2 a fost FC Hermannstadt – CS Mioveni (scor 2-1), la 30 mai 2018, iar în prezent este în atenția Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru a fi promovat în Liga 1, unde a și condus câteva meciuri în acest sezon.

Înregistrarea meciului CSM Slatina – Turris Oltul 2-1 și faza controversată în care a fost anulat golul:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1400-dunarea-calarasi-si-viitorul-pandurii-pot-urca-pe-podium-asu-poli-pare-sa-aiba-o-misiune-facila-si-sa-se-apropie-din-nou-de-lider-19159391

Marius ANGHEL 25 Nov. 2020, 17:44 Liga 2
Pe aceeași temă