Rezultatele Fazei a II-a a Cupei României. Echipe din Liga 2 FC Brașov, Unirea Dej și Șelimbăr au câștigat fără probleme. Steaua și Brăila joacă săptămâna viitoare

Marius ANGHEL 11 Aug. 2021, 21:14 Cupa României
Rezultatele Fazei a II-a a Cupei României. Echipe din Liga 2 FC Brașov, Unirea Dej și Șelimbăr au câștigat fără probleme. Steaua și Brăila joacă săptămâna viitoare

Faza a II-a a Cupei României, ediția 2021-2022, s-a desfășurat, în marea ei parte, astăzi, 11 august 2021, de la ora 17:30. Excepție au făcut trei meciuri, unul care va fi decis la ”masa verde”, și două care au fost reprogramate pentru săptămâna următoare, la data de 18 august.

În acest tur au participat 76 de echipe: 41 calificate din Faza I şi 35 de echipe care au evoluat în sezonul trecut în Liga 3, inclusiv cele cinci nou-promovate în Liga 2, nu însă și cele cinci retrogradate din Liga 2. Cele 38 de meciuri au fost stabilite și de această dată pe criteriu geografic.

ACSO Filiași, FC Braşov, SR Brașov, CSM Jiul Petroşani, CS Hunedoara, Progresul Ezeriş, Șoimii Lipova, Avântul Periam, Crişul Chişineu Criş, CA Oradea, Minaur Baia Mare, Gloria Bistriţa-Năsăud, SCM Zalău, Unirea Dej, Sănătatea Cluj, Voinţa Stremţ, CS Comunal Şelimbăr, Unirea Ungheni, Dante Botoşani, Şomuz Fălticeni, Ştiinţa Miroslava, Huşana Huşi, SC Oţelul Galaţi, AFC Odorheiu Secuiesc, CSM Focşani, Recolta Gheorghe Doja, Metalul Buzău, Agricola Borcea, SC Popeşti Leordeni, CS Tunari, Sporting Roşiori, CSO Plopeni, FC Pucioasa, Unirea Bascov și Vediţa Coloneşti au obținut calificarea în turul 3 după ce au obținut victorii pe teren, în timp ce CS Năvodari s-a calificat cu o victorie la ”masa verde”.

Progresul Spartac și Dacia Unirea Brăila sunt ultimele două echipe calificate mai departe din Faza a II-a a Cupei României. Echipa de Liga 3 a produs surpriza și a eliminat Steaua (Liga 2), învingând-o pe teren propriu cu 2-1, în timp ce formația din Brăila a trecut cu 2-0 în deplasare de Pescărușul Sarichioi Junior, trupă de Liga a 4-a din Tulcea.

  • Dintre calificate, FC Brașov, Unirea Dej și CS Comunal Șelimbăr sunt echipe care joacă acum în Liga 2, în rest sunt formații din Liga 3, în afară de Voinţa Stremţ și CS Năvodari, care evoluează în Liga 4 Alba, respectiv Constanța.
  • Huşana Huşi și Unirea Bascov au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Sporting Juniorul Vaslui, respectiv Sparta Râmnicu Vâlcea, în timp ce SR Braşov, CS Hunedoara, Ştiinţa Miroslava și Sporting Roşiori au ajuns la lovituri de departajare pentru a învinge Kids Tâmpa Braşov, CSM Deva, CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, respectiv CSM Alexandria.

Cele cinci nou-promovate în Liga 2, băgate de FRF la joc în Faza a II-a a Cupei României, înaintea celor cinci retrogradate în Liga 3. În 16-imi intră retrogradatele în Liga 2?

În alcătuirea meciurilor din Faza a II-a a Cupei României, FRF a avut o altfel de planificare în această vară, cum nu s-a mai întâmplat în edițiile precedente. Au fost introduse cele cinci nou-promovate în Liga 2 (Dacia Unirea Brăila, Steaua București, FC Brașov, CS Comunal Șelimbăr și Unirea Dej), în detrimentul celor cinci retrogradate în Liga 3 (Fotbal Comuna Recea, CSM Reșița, CSM Slatina, Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău).

Pe același sistem gândit acum de FRF, în faza 16-imilor, în care intră echipele din Liga 1, ar trebui, în mod normal, să fie introduse cele trei retrogradate în Liga 2 (FC Hermannstadt, Astra și Poli Iași), nu cele trei promovate în Liga 1 (”FC U” Craiova, Rapid și CS Mioveni), acestea din urmă fiind nevoite să fie băgate la joc din Faza a IV-a. Numai că acest lucru nu se va întâmpla, după cum spune chiar managerul Departamentului Competiții al FRF, Felix Grigore, cel care a propus către aprobare ”Formatul Cupei României pentru sezonul 2021-2022”. Din start există, astfel, o discriminare între echipele de Liga 2 și cele de Liga 1.

Detalii despre acest lucru poți citi AICI.

Steaua și Dacia Unirea Brăila vor juca abia săptămâna viitoare meciurile din cupă

Din cauza acestei programări gândite acum de FRF, cât și a programului meciurilor din Liga 2, Steaua a fost în imposibilitatea de a juca astăzi în Cupa României, deoarece a evoluat în campionat chiar ieri seară (2-0 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii).

Astfel, meciul cu Progresul Spartac (Liga 3), adversarul care i-a fost dat în Faza a II-a a Cupei României, a fost mutat cu o săptămână mai târziu, la 18 august, de la ora 17:00, cel mai probabil acesta urmând a fi și televizat.

Până atunci, Steaua va juca și în etapa a 3-a a Ligii 2, sâmbătă, de la ora 11:30, acasă cu Dacia Unirea Brăila.

Inclusiv Dacia Unirea Brăila, altă nou-promovată în Liga 2, nu a putut juca astăzi în Cupa României. Motivul este însă altul față de cel al Stelei.

Brăila trebuia să joace inițial în cupă cu Sportul Chiscani (Liga 3), însă Departamentul Competiții al FRF a descoperit la câteva zile bune distanță de la jocul disputat în Faza I, în care a câștigat cu 2-1 meciul cu Pescăruşul Sarichioi Junior, o neregulă comisă de trupa din Liga 3. A folosit un jucător fără drept de joc, astfel că Sportul Chiscani a fost desemnată pierzătoare la ”masa verde”, deci Pescăruşul Sarichioi Junior a fost calificată automat în următorul tur și va evolua contra celor de la Dacia Unirea.

Cum însă decizia a venit abia ieri, Pescărușul nu a avut timp să se pregătească de acest meci cu trupa din Brăila, astfel că jocul a fost mutat pentru data de 18 august, de la ora 17:30.

CS Năvodari, prima echipă calificată în Faza a III-a a Cupei României, la ”masa verde”

Meciul CS Năvodari – Axiopolis Sport Cernavodă nu se dispută, deoarece echipa oaspete nu-și va mai continua activitatea din cauza problemelor financiare, în ciuda faptului că s-a înscris în noul sezon de Liga 3. În urma acestei neprezentări va pierde meciul la ”masa verde” și va fi exclusă și din campionat, acolo unde va fi adusă altă echipă.

CS Năvodari este, astfel, prima echipă calificată în Faza a III-a a Cupei României, la ”masa verde”. În Faza I a trecut pe teren propriu cu 4-0 de Gloria Albeşti, altă echipă din Liga 3.

CS Năvodari activează în Liga a 4-a Constanța.

Someşul Dej, Flacăra Horezu și Pescăruşul Sarichioi Junior, eliminate la ”masa verde” din competiție după ce în Turul I au utilizat jucători în stare de suspendare

Față de rezultatele înregistrate în Faza I a Cupei României, există trei echipe câștigătoare pe teren, însă care au fost desemnate de Comisia de Disciplină și Etică, în ședința din 2 august, respectiv 10 august, drept pierzătoare la ”masa verde” pentru nereguli avute.

Este vorba despre echipele de Liga 3 Someşul Dej, Flacăra Horezu și Sportul Chiscani. Acestea trecuseră în deplasare cu 3-1 de Sportul Beclean, 3-1 de Sparta Râmnicu Vâlcea, respectiv 2-1 de Pescăruşul Sarichioi Junior, însă Departamentul Competiții al FRF a sesizat nereguli avute de cele trei echipe și le-a ”pârât” la Comisia de Disciplină și Etică, care le-a eliminat din competiție. Someșul, Flacăra și Sportul au fost pedepsite cu înfrângeri la ”masa verde”, scor 0-3, și cu o penalitate sportivă.

Someșul Dej i-a folosit în stare de suspendare pe Ionuț Dobrea și Emanuel Rareș Negru, Flacăra Horezu l-a utilizat tot în stare de suspendare pe Gabriel Vișan, iar Sportul Chiscani l-a folosit pe Silviu Sloată. Cei patru jucători nu aveau drept de joc din sezonul trecut.

Astfel, Sportul Beclean, Sparta Râmnicu Vâlcea și Pescăruşul Sarichioi Junior au trecut în Turul II cu victorii la ”masa verde” și vor întâlni în această fază Unirea Dej, Unirea Bascov, respectiv Dacia Unirea Brăila.

  • În total, în etapa națională a Cupei României vor juca 153 de echipe: doar 34 câștigătoare în aceast an ale etapei pe județ (dintr-un total de 42), 83 din campionatul Liga 3, 20 din campionatul Liga 2 și 16 din campionatul Liga 1.

Meciurile și rezultatele din Faza a II-a a Cupei României:

miercuri, 11 august 2021, ora 17:30
CS Cârcea – ACSO Filiaşi  0-3
Alexandru Fotescu (45+1), Daniel Rogoveanu (66, 82)
FC Avrig – FC Braşov 2-7
Alexandru Samoilă (penalty), Alexandru Stan / Andrei Lascu (), Marius Burlacu (), Maxim Iurcu (două), Iulian Roșu (două), Marian Codrea ()
Kids Tâmpa Braşov – SR Braşov  7-8 după lovituri de departajare (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 4-5 la lovituri de departajare)
A. Moldovan (30), Dragoș Popa (87), Dumitraș (119 – penalty) / Potecu (6 – autogol), Luca Gomboș (71, 95)
CSM Jiul Petroşani – Gilortul Târgu Cărbuneşti  6-1
Daniel Cocină (5), Liviu Herci (25), Bogdan Cuibari (45+1), Petru Selage (73), Bogdan Irimia (89), Silviu Bădărău (90+2 – penalty) / Cristian Stegaru (81 – penalty)
CS Hunedoara – CSM Deva  5-3 după lovituri de departajare (0-0 după 90 și 120 de minute, 5-3 la lovituri de departajare)
Progresul Ezeriş – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii  2-1
Takenori Kawagoe (14), Rafael Hrudei (78 – penalty) / Cosmin Mancaș (61)
CSC Dumbrăviţa – Şoimii Lipova  0-1
Andrei Gavrilă (67)
Avântul Periam – Progresul Pecica  2-1
Răzvan Trandu (14), Andrei Viașu (70) / Ovidiu Oancia (48)
Lotus Băile Felix – Crişul Chişineu Criş  0-1
Nicu Modan (7)
Foresta Tileagd – CA Oradea 0-5
Raul Ardelean (5), Florin Chitaș (36, 54, 85), Darius Marina (66)
CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare  0-2
Adrian Balha (75), Marco Petran (90+3)
Progresul Şomcuta Mare – Gloria Bistriţa-Năsăud  2-3
Paul Batin (58), Bogdan Pașca (88) / Dodi Joca (), Bogdan Pop (), Petruț Chirlejan ()
Sportul Şimleu Silvaniei – SCM Zalău  0-1
Răzvan Dulap (40)
Sportul Beclean – Unirea Dej  1-3
Paul Halas (48) / Andrei Pop (24), Mircea Manole (39), Alexandru Blaj (90+2)
Sănătatea Cluj – Sticla Arieşul Turda 3-2
Alexandru Oltean (58), Andrei Ștefan (75), Denis Paul (90+4) / Florin Dan (24), Flavius Budin (90+6)
Voinţa Stremţ – Industria Galda 1-0
Alexandru Juncan (57)
Metalurgistul Cugir – CS Comunal Şelimbăr  1-2
Radu Crişan (85 – autogol) / Alexandru Ciocâlteu (14), Radu Crişan (67)
Unirea Ungheni – Avântul Reghin  4-2
… (7 – penalty), (16 – penalty), (28), (71) / Cristian Toth (74), Ionuț Samarghitean (90+2)
Dante Botoşani – Foresta Suceava  3-1
Cornel Căinari (4 – penalty, 19 – penalty, 90+4) / Marian Botezatu (64)
Şomuz Fălticeni – Bucovina Rădăuţi  3-0
Vasile Padovei (63), Robert Ciobanu (75), Vasile Dănilă (78)
Ştiinţa Miroslava – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ  10-9 după lovituri de departajare (0-0 după 90 de minute, 1-1 după 120 de minute, 9-8 la lovituri de departajare)
Alexandru Florean (114) / Adrian Șter (103)
Sporting Juniorul Vaslui – Huşana Huşi 1-2 după prelungiri (1-1 după 90 de minute)
Norris Ichim (85 – autogol) / Norris Ichim (73), Eduard Sandu (114)
Sporting Lieşti – SC Oţelul Galaţi  0-4
Vadim Crîcimar (27 – penalty), Dumitru Demian (28), George Cîrjan (65), Valentin Niculae (77)
Viitorul Curiţa – AFC Odorheiu Secuiesc  0-4
Vasile Petra (25), Attila Berkeczi (65), Raul Stanciu (72), Ovidiu Covaciu (81)
Inizio Focşani – CSM Focşani  0-2
Robert Bratu (8 – penalty, 86)
Recolta Gheorghe Doja – Viitorul Ianca  1-0
Gabriel Neagu (24)
Metalul Buzău – CSM Râmnicu Sărat  2-0
Andrei Pavel (45+2 – penalty), Claudiu Zamfirescu (49)
Dunărea Ciocăneşti – Agricola Borcea  3-5
(54), (68), (90+3) / Alin Robu (25), Savu Iovu (57, 65), Petre Eduard (75), Daniel Gață (84)
SC Popeşti Leordeni – CS Afumaţi  4-3
Marian Vlada (24), Alin Pătrașcu (30 – penalty), Dragoș Nicolae (42), Cosmin Ilie (70) / Vlad Tudorache (6), Sabin Alexe (51), Mugurel Dedu (89)
Asalt Bucureşti – CS Tunari  1-7
… (74) / Alexandru Dane (5, 25), Alexandru Mihai (15), Cosmin Ionică (30, 40 – penalty), Ionuț Avădanei (69), Octavian Nedelcu (78)
CSM Alexandria – Sporting Roşiori  1-3 după lovituri de departajare (0-0 după 90 și 120 de minute, 1-3 la lovituri de departajare)
CSO Plopeni – CS Blejoi  4-1
(28), (35), (45+4 – penalty), (90+2) / (84)
Flacăra Moreni – FC Pucioasa  0-2
Tiberiu Calofir (33, 56)
Sparta Râmnicu Vâlcea – Unirea Bascov  1-2 după prelungiri (0-0 după 90 de minute)
Laurențiu Cazan (120) / Alexandru Butac (), Ionuț Teodorescu ()
Viitorul Dăeşti – Vediţa Coloneşti 0-1
Alin Popa (36)

CS Năvodari – Axiopolis Sport Cernavodă 3-0
Nu s-a disputat. Axiopolis s-a desființat, iar CS Năvodari se califică în faza următoare la ”masa verde”.

miercuri, 18 august 2021, ora 17:00
Progresul Spartac – Steaua 2-1
Eugen Lixandru (57), Andrei Ohaci (89) / Remus Chipirliu (65)
miercuri, 18 august 2021, ora 17:30
Pescărușul Sarichioi Junior – Dacia Unirea Brăila 0-2
Alexandru Duțu (37), Raphael Stănescu (62)

Meciurile se desfășoară pe terenul echipei mai slab clasate la finalul sezonului trecut.

Câștigătoarele acestor jocuri se vor califica în următoarea fază a competiției KO, Faza a III-a, care este stabilită pentru data de 25 august 2021. În acest tur vor participa 52 de echipe: 38 calificate din Faza a II-a şi 14 echipe din Liga 2. Atunci se vor disputa 26 de meciuri.

REZULTATELE din FAZA I

 

 

Marius ANGHEL 11 Aug. 2021, 21:14 Cupa României
Pe aceeași temă