Sportul Chiscani, exclusă din Cupa României deși câștigase în turul 1 pe teren. Echipa de Liga 3 a încălcat regulamentul, iar FRF a pedepsit-o. Cine va fi noul adversar al Daciei Unirea Brăila

Andrei PASCU 10 Aug. 2021, 18:52 Cupa României
Sportul Chiscani, exclusă din Cupa României deși câștigase în turul 1 pe teren. Echipa de Liga 3 a încălcat regulamentul, iar FRF a pedepsit-o. Cine va fi noul adversar al Daciei Unirea Brăila

Miercuri, 11 august, se dispută majoritatea meciurilor din turul 2 al Cupei României. Sunt implicate și nou-promovatele în Liga 2, printre care și Dacia Unirea Brăila. Aceasta a aflat însă, cu o zi înaintea zilei în care trebuia să joace, că nu va mai întâlni Sportul Chiscani.

Sportul Chiscani a utilizat un fotbalist care nu avea drept de joc 

Sportul Chiscani a fost exclusă din competiție și a pierdut la ”masa verde” partida cu Pescăruşul Sarichioi Junior din turul 1, deși pe teren s-a impus cu 2-1.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a judecat în regim de urgență, în 10 august, deși partida a avut loc la 28 iulie, și amendat utilizarea unui fotbalist care nu a avea dreptul să fie introdus pe teren, Silviu Sloată.

Astfel, Dacia Unirea Brăila va întâlni Pescăruşul Sarichioi Junior.

”Admite sesizarea Departamentului Competiții FRF. În baza art. 83/10/1 din RD coroborat cu art. 34 din RD, ACS Sportul Chișcani se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Pescărușul Sarichioi Junior) și i se aplică penalitate sportivă de 635 lei”, se arată în decizia FRF.

Dacă majoritatea meciului din această fază a Cupei României au loc mâine, 11 august, de la ora 17:30, partida Pescăruşul Sarichioi Junior – Dacia Unirea Brăila a fost reprogramată pentru data de 18 august, de la ora 17:30, la fel ca Progresul Spartac – Steaua.

Oficialii de la Sportul Chiscani nu erau prea încrezători într-o victorie cu Dacia Unirea Brăila 

În mod cert, echipa lui Florentin Petre pornește cu prima șansă în partida de miercuri, cu Pescăruşul Sarichioi Junior. În ceea ce privește învinsa la ”masa verde” Sportul Chiscani, nici măcar oficialii clubului nu credeau în faptul că se poate produce vreo surpriză.

Chiar președintele clubului din divizia a treia, Georgel Pascu, lăsa de înțeles, înainte ca decizia FRF să se pronunțe, că e o șansă bună pentru echipa sa să vadă la ce nivel este înaintea startului de campionat. Sportul Chiscani avea în plan să mizeze pe jucători tineri.

Un meci între o echipă de Liga a 3-a și una de Liga a 2-a în care favorită la calificarea în faza următoare este adversara noastră. Noi vom continua să dăm credit copiilor, acest meci fiind ca un test în vederea campionatului care va debuta la finalul acestei luni.

Vom încerca să ne ridicăm la nivelul adversarei și sper să vină cât mai mulți brăileni, pentru că va fi un meci frumos”, declara Georgel Pascu, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, înainte ca Sportul Chiscani să fie exclusă din competiție.

Nou-promovatele în Liga 2, introduse pe tabloul Cupei României din turul 2 

În ceea ce privește echipele nou-promovate în Liga 2, au rezultat următoarele meciuri pentru ele în turul 2 al Cupei României:

  • Progresul Spartac – Steaua
  • FC Avrig – FC Braşov
  • Sportul Beclean – Unirea Dej
  • Metalurgistul Cugir – CS Comunal Şelimbăr

Tabloul complet al rundei a doua din Cupa României e disonibil AICI.

Foto: AJF Vrancea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-novak-pus-la-zid-de-asociatia-stelistilor-dupa-ce-ministrul-a-cerut-sanctiuni-pentru-steaua-si-suporterii-ei-oare-este-domnia-ta-persoana-cea-mai-i%cc%82ndrepta%cc%86t%cc%a6ita-19195301

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbal-comuna-recea-se-dezintegreaza-a-primit-interdictie-la-transferuri-si-incepe-campionatul-cu-minus-doua-puncte-dupa-ce-florin-fabian-a-reclamat-clubul-un-grup-de-sapte-jucatori-a-semnat-cu-alt-19195295

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-petre-tuna-la-adresa-arbitrajului-dupa-remiza-brailei-cu-fc-brasov-am-avut-doua-penalty-uri-neacordate-si-un-gol-perfect-valabil-anulat-dacia-unirea-a-primit-alt-adversar-19195276

 

 

 

Andrei PASCU 10 Aug. 2021, 18:52 Cupa României
Pe aceeași temă