Farul vrea încă trei puncte, de data asta cu Aerostar Bacău. Ianis Zicu: ”E important să câștigăm pentru că sezonul trecut nu am obținut două victorii la rând”

Andrei PASCU 05 Sep. 2020, 10:31 Liga 2
Farul vrea încă trei puncte, de data asta cu Aerostar Bacău. Ianis Zicu: ”E important să câștigăm pentru că sezonul trecut nu am obținut două victorii la rând”

Farul dispută sâmbătă de la ora 14:00 al doilea meci al sezonului în Liga 2. De această dată, constănțenii vor juca pe teren propriu, cu nou-promovata Aerostar Bacău. Chiar dacă pornește cu prima șansă, prin prisma mai ales a rezultatului din prima etapă (2-1 cu Petrolul), antrenorul Ianis Zicu se așteaptă la o partidă dificilă cu formația din Bacău.

Ianis Zicu: ”Este primul meci acasă și trebuie să obținem cele trei puncte” 

Pincipalul ”marinarilor” vrea cele trei puncte și e conștient că echipa are și o oarecare euforie, dat fiind rezultatul din prima rundă a Ligii 2. Crede însă că trebuie să dispară, pentru că îi poate duce pe jucători într-o stare care ar avea un impact negativ asupra jocului.

O partidă importantă pentru noi. Este primul meci acasă și trebuie să obținem cele trei puncte pentru că aceste este scopul nostru. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să fie euforie. Este o victorie așteptată de mult timp, în deplasare (n.r. – referitor la meciul cu Petrolul), dar trebuie să fim celebrali. Am jucători inteligenți, care înțeleg importanța momentului și sunt convins că nu vor fi altfel decât motivați sâmbătă.

Așa cum am spus, în această perioadă, lucrurile sunt egale. Joci acasă sau în deplasare, nu contează. Este important ca jucătorii să-și dorească să obțină cele trei puncte. Este important pentru că noi, în sezonul trecut, nu am reușit să obținem două victorii la rând. Acum am obținut prima victorie în deplasare și trebuie să fim montați, pentru că întâlnim un adversar dificil, o echipă nou promovată, care, în primele etape, are acest entuziasm de a veni la un nivel superior. Am văzut cu toții partida lor cu U Cluj și ne-am dat seama cât de greu este să câștigi împotriva unei astfel de formații.

Meciul se putea termina foarte ușor la egalitate, au avut ocazii pe final de joc. U Cluj a reușit să câștige pentru că are un jucător cu experiență foarte mare, mă refer la Goga, care a marcat acel gol. Dar partida nu a fost ușoară deloc, iar lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit că sâmbătă întâlnim un adversar dificil.

Este un start frumos, meciurile au avut ritm, chiar dacă echipele vin după o pauză foarte lungă. Sper ca suporterii să vină aproape de echipe în cel mai scurt timp pentru că este frumos atunci când stadionul este plin. Sunt multe echipe care-și doresc această promovare, dar lucrurile sunt de durată și trebuie făcute așa cum trebuie ca să poți fi în primele șase”, a declarat Ianis Zicu pentru FC Farul Constanța.

În ceea ce privește susținerea fanilor, Ianis Zicu e de părere că aceasta are un impact pozitiv asupra jucătorilor. Înainte și după meciul cu Petrolul au venit să-și arate susținerea, ceea ce nu poate aduce decât un plus de moral asupra lotului.

Mă bucur, pentru că băieții simt că oamenii din oraș le sunt aproape. Lucrul acesta îi face să fie mult mai motivați, mult mai responsabili și cred eu că putem să facem o echipă foarte bună la Constanța, așa cum am spus și anul trecut, care să fie greu de bătut și care să-și propună la fiecare meci să câștige”, a adăugat Ianis Zicu.

Simon Măzărache: ”Un campionat care o să se uite greu. Toate echipele vor să promoveze!” 

Simon Măzărache, una din achizițiile Farului din această vară, a prefațat și el partida cu Aerostar Bacău, pe care o consideră una dificilă și pe care echipa sa trebuie neapărat să o câștige pentru a se menține pe locurile fruntași. În ceea ce privește obietivele sale personale, atacantul speră ca golurile să vină cât mai repede.

M-am acomodat foarte bine, cred că s-a văzut în meciul de la Petrolul. A fost o victorie binemeritată, am debutat cu dreptul și asta contează cel mai mult. Un meci foarte greu, ținând cont că am jucat la Ploiești marți seara. Acum jucăm sâmbătă, dar nu cred că este o problemă. Cu cât mai multe meciuri, cu atât mai bine, pentru că a fost o lipsă de meciuri și cred că băieții joacă acum la un nivel foarte bun.

Îmi doresc foarte mult (n.r. – să marcheze), dar cred că în prima etapă a contat să câștige echipa, pentru că nu o mai făcuse de multă vreme în deplasare. Pentru psihicul nostru pentru tot. Am spus de la început, de când la primul interviu când am venit, că o să fie un campionat complicat. Un campionat care o să se uite greu. Toate echipele vor să promoveze!”, a declarat Măzărache.

Foto: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-anuntat-bugetul-pentru-sezonul-in-curs-in-care-vrea-promovarea-ciprian-marica-alte-echipe-au-poate-doua-doua-milioane-si-jumatate-de-euro-19146430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-farul-meciul-care-inchide-prima-etapa-din-liga-2-echipele-de-start-19146327

 

 

 

Andrei PASCU 05 Sep. 2020, 10:31 Liga 2
Pe aceeași temă