Farul, temătoare înaintea jocului cu Fotbal Comuna Recea. Ianis Zicu e impresionat de forța ofensivă a maramureșenilor: ”Au o medie de trei goluri. E o partidă de importanță maximă, de șase puncte”

Andrei PASCU 16 Apr. 2021, 13:08 Liga 2
Farul, temătoare înaintea jocului cu Fotbal Comuna Recea. Ianis Zicu e impresionat de forța ofensivă a maramureșenilor: ”Au o medie de trei goluri. E o partidă de importanță maximă, de șase puncte”

Farul se află în fața meciului al treilea din Grupa A a play-out-ului Ligii 2. Sâmbătă, pe teren propriu, constănțenii vor primi vizita celor de la Fotbal Comuna Recea, de la ora 11:00. Antrenorul Ianis Zicu se teme de maramureșeni, remarcând perioada bună prin care aceștia trec.

”Principalul” ”marinarilor” a evidențiat problemele pe care Fotbal Comuna Recea le-a pus și în sezonul regular, atunci când, tot la Constanța, Farul s-a impus greu, la limită, cu 3-2. Lui Zicu îi e frică de forța ofensivă pe care formația din Recea a arătat-o în ultimele jocuri, în ultimele trei meciuri marcând de nouă ori.

Ianis Zicu, despre Fotbal Comuna Recea: ”Are o medie de trei goluri pe meci în acest play-out, a marcat nouă goluri” 

Ianis Zicu a rămas impresionat și de modul în care adversara de sâmbătă a trecut etapa trecută de Metaloglobus, cu scorul de 3-1. Aceasta din urmă este se află în luptă directă cu Farul pentru ocuparea locului 1, la finalul play-out-ului.

Trebuie să aducă liniștea din punct de vedere matematic. Este o partidă dificilă, întâlnim un adversar periculos, care a marcat foarte multe goluri în ultimul timp. Au o medie de trei goluri pe meci în acest play-out, au marcat nouă goluri, și au arătat și aici, când am câștigat noi cu 3-2, că sunt o echipă periculoasă care a reușit să aibă destule situații de a marca.

Trebuie să fim concentrați, să avem altă stare de spirit și sunt convins că toți jucătorii noștri au înțeles momentul prin care trecem. Cu siguranță, va fi o partidă intensă și sunt convins sută la sută că jucătorii vor da maximum și vom câștiga. Eu nu țin neapărat să fie multe goluri. Țin să fie goluri marcate de noi și să conteze mai puțin dacă este spectaculos sau nu. Este o partidă de importanță maximă, un meci de șase puncte, pe care dacă îl vom câștiga, vom închide orice discuție matematică de a ajunge la baraj.

Este important să câștigăm toate meciurile, să nu facem doar calcule de a ne salva. Noi trebuie să terminăm pe primul loc acest play-out. Dacă suferim că am ratat play-off-ul, trebuie să arătăm că suntem o echipă bună și că meritam să fim acolo.

Am la dispoziție tot lotul”, a declarat Ianis Zicu, pentru FC Farul Constanța.

Andrei Banyoi, omul meciului în duelul din sezonul regular: două goluri și o pasă decisivă 

Andrei Banyoi a fost cel mai bun om al Farului în partida cu Recea din sezonul regular. Atunci, el a contribuit la toate golurile echipei sale, reușind să marcheze de două ori și oferind o pasă decisivă. Speră să repete performanța și sâmbătă sau cel puțin să ajute cum poate echipa să învingă din nou.

Sperăm să jucăm cât mai bine și să vină victoria. Pentru asta ne pregătim și vrem să câștigăm acest play-out. Ne gândim și la asta cu barajul, dar nu cred că o să avem probleme și o să câștigăm.

Obiectivul nostru este să câștigăm cele patru jocuri care au rămas și la final să fim pe primul loc. Am reușit să dau două goluri și o pasă de gol (n.r. – în meciul din sezonul regular cu Fotbal Comuna Recea) și sper să reușesc și acum să dau măcar un gol sau să-mi ajut echipa să câștige”, a afirmat Andrei Banyoi.

Farul și Fotbal Comuna Recea sunt despărțite de patru puncte 

Farul e pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 33 de puncte, la egalitate cu primele două clasate, Universitatea Cluj și Metaloglobus. Constănțenii sunt urmați chiar de Fotbal Comuna Recea, care are cu patru puncte mai puțin.

În grupa de retrogradare, Farul a strâns un singur punct. În prima etapă a făcut 1-1 cu Ripensia, acasă, iar apoi a pierdut cu Metaloglobus în deplasare, cu 1-3.

Foto: Sorin Danielciuc/ Sport Pictures 
Video: FC Farul Constanța

 

Andrei PASCU 16 Apr. 2021, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă