Farul și-a reluat antrenamentele cu 19 jucători. FOTO și VIDEO de la prima ședință de pregătire coordonată de Ianis Zicu

Andrei PASCU 07 Jul. 2020, 10:58 Liga 2

Jucătorii echipei Farul au efectuat sâmbătă vizita medicală, iar luni, 6 iulie, au început antrenamentele. Constănțenii precizează faptul că prima ședință, așa cum vor avea loc și următoarele, s-a desfășurat pe terenul al doilea al Complexului Sportiv Farul. Sesiunile de pregătire organizate de Ianis Zicu și stafful său vor avea loc în termenii impuși de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, în grupuri de cel mult zece fotbaliști.

Ianis Zicu a avut la dispoziție 19 jucători 

Luni, după cum este precizat pe site-ul Farului, jucătorii au fost aranjați în două echipe, care s-au antrenat pe rând. Zicu a avut la dispoziție 19 jucători, pe Andrei Udeanu, Mihai Eșanu – Viorel Lică, Paul Antoche, Ionuț Ursu, Marius Leca, Antonio Cruceru, Răzvan Greu, Alexandru Stoica, Denis Hordouan, Marius Chindriș, Ion Cărăruș, Ștefan Cană, Ionuț Coman, Cezar Gherghiceanu, Ștefan Rus, Darius Ciolacu, Iulian Pirciu și Vlad Șerbănescu.

Farul transmite și că ”întreg lotul, dar și stafful tehnic, au efectuat sâmbătă testele de depistare a noului coronavirus, iar rezultatele au fost în totalitate negative”.

Viorel Lică și Marius Leca și-au spus impresiile după ce au revenit la antrenamente organizate

Cele aproape patru luni de pauză au fost trecute cu greu de fotbaliști, care au fost nevoiți ca pe timpul stării de urgență să se pregătească acasă, individual, după un program stabilit de Ianis Zicu. Acum, sunt mulțumiți că au revenit la terenul de antrenament și se pot pregăti în grupuri.

Perioada de pauză a fost destul de urâtă, plictisitoare în același timp. Primul antrenament a fost bun, destul de solicitant, dar o să obișnuim cu efortul și o să fie bine pe viitor. Abia aștept să începem meciurile oficiale, să vină lumea la stadion și să fie atmosfera care era înainte. Îmi doresc să fim toți sănătoși și să facem o figură mult mai frumoasă decât anul trecut”, a declarat Viorel Lică (foto, mai jos).

”Începem o perioadă grea, o perioadă de pregătire, în care fiecare trebuie să acumulăm fizic, să revenim la forma la care eram înainte și să evităm accidentările. Este ciudat să venim pe grupe la antrenament, să nu fim toți, așa cum eram înainte, dar a fost un antrenament bun. După atât timp în care am stat, s-a simțit oboseala, dar ușor, ușor, sper să ne revenim și să fim la nivelul nostru cel mai înalt. Ne dorim să începem campionatul, ne este dor de meciuri, de atmosferă, de fani. Sper să începem și să o facem cum trebuie!”, a spus Marius Leca.

Ciprian Marica: ”Timpul ne-a arătat și dovedit că atâta timp cât există un singur acționar acel club nu este stabil și se poate desființa. Eu asta încerc să fac la Farul”

Planurile la Farul sunt mari pentru sezonul următor. Constănțenii au finalizat anul fotbalistic pe locul 9 în Liga 2, cu 33 de puncte, dar vor ca în următorul să termine pe o poziție mai bună și poate chiar să promoveze în Liga 1. Conform declarațiilor finanțatorului Ciprian Marica, se dorește aducerea unor oameni de afaceri potenți din punct de vedere financiar, care să conducă, astfel, la creșterea bugetului.

”Eu nu sunt adeptul ca un om să vină și să susțină o echipă de fotbal: timpul ne-a arătat și dovedit că atâta timp cât există un singur acționar acel club nu este stabil și se poate desființa. Eu asta încerc să fac la Farul. Să atrag lângă mine mai mulți o piloni! Dacă unul dintre noi nu mai poate, echipa să meargă mai departe și să aibă continuitate.

Cu o sută de mii de euro sau cu două sute de mii de euro și încă cincizeci de mii în ultima perioadă, cât au reușit să strângă, nu este suficient la un club ca Dinamo. Cu acești bani, Dinamo nu trăiește decât o lună. Cred că fanii ar trebui să aibă mai mult îngăduință și cred că este un test și pentru ei… să realizeze și să conștientizeze că este nevoie de mai mult de atât!”, declara Ciprian Marica, după instaurarea pandemiei.



Foto și video: FC Farul Constanța

Andrei PASCU 07 Jul. 2020, 10:58 Liga 2
Pe aceeași temă