Ciprian Marica vrea să atragă investitori la Farul: ”Asta încerc să fac. Dacă unul din noi nu mai poate, echipa să aibă continuitate.” Fostul atacant se teme de urmările pe care le poate avea pandemia

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2020, 17:12 Liga 2
Ciprian Marica vrea să atragă investitori la Farul: ”Asta încerc să fac. Dacă unul din noi nu mai poate, echipa să aibă continuitate.” Fostul atacant se teme de urmările pe care le poate avea pandemia

Situația complicată din punct de vedere financiar cu care se confruntă echipele de fotbal din România, îl face pe Ciprian Marica (34 de ani) să caute investitori care să vină lângă el la Farul Constanța. Principalul acționar al echipei de la malul mării știe că această perioadă va avea un recul pe termen lung și e conștient că nu poate susține de unul singur clubul.

Ciprian Marica: ”Când e un singur acționar, nu e stabilitate”

Marica dă exemplul lui Dinamo, care, deși este un club mare, are probleme financiare. Ionuț Negoiță nu poate face față, iar necalificarea în play-off din ultimii ani și-a pus serios amprenta pe buget.

”Eu nu sunt adeptul ca un om să vină și să susțină o echipă de fotbal: timpul ne-a arătat și dovedit că atâta timp cât există un singur acționar acel club nu este stabil și se poate desființa. Eu asta încerc să fac la Farul. Să atrag lângă mine mai mulți o piloni! Dacă unul dintre noi nu mai poate, echipa să meargă mai departe și să aibă continuitate.

Cu o sută de mii de euro sau cu două sute de mii de euro și încă cincizeci de mii în ultima perioadă, cât au reușit să strângă, nu este suficient la un club ca Dinamo. Cu acești bani, Dinamo nu trăiește decât o lună. Cred că fanii ar trebui să aibă mai mult îngăduință și cred că este un test și pentru ei… să realizeze și să conștientizeze că este nevoie de mai mult de atât!”, a declarat Ciprian Marica la TVR.

Farul a intrat în șomaj tehnic, după ce primăria Constanța a oprit finanțarea

Farul Constanța a anunțat faptul că toți angajații clubului intră în șomaj tehnic în prima jumătate a lunii. Primăria Constanța și-a retras finanțarea către echipa din Liga 2 pe timpul pandemiei, astfel că este foarte greu ca Farul să mențină la același nivel investițiile.

Din precizările lui Marica de la momentul respectiv, toți angajații au acceptat situația și nu s-au împotrivit deciziei. Ordonanța de Guvern prevede faptul că, în șomaj tehnic, angajații primesc 75 la sută din salariul mediu brut din partea statului. La Farul, jucătorii nu simt reducerea foarte mult, întrucât remunerațiile erau la aproximativ același nivel cu cel impus acum, prin plafonare.

”Nu mai avem nicio sursă de finanţare. Contractele cu primăria, cu sponsorii, au fost suspendate, singura variantă a fost aceea de a intra în şomaj tehnic, nu am avut de ales. Acum depinde cât va dura, dacă mai stăm trei-patru luni, va fi greu. O lună, două ne putem descurca. Nu regret că m-am implicat, la momentul respectiv a fost cea mai bună alegere”, a declarat Ciprian Marica la DigiSport.

În acest moment, după desfășurarea a 24 de etape, Farul Constanța se află pe locul 9 în Liga 2, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la șase lungimi de locurile 2 și 3, ocupate de CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pregatiri-amicale/marinarii-sunt-activi-si-de-acasa-jucatorii-lui-ianis-zicu-au-programate-cate-sase-antrenamente-pe-saptamana-cum-decurge-pregatirea-la-farul-video-19129884

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-optat-sa-si-trimita-angajatii-in-somaj-tehnic-deoarece-este-singura-solutie-viabila-explicatiile-lui-tiberiu-curt-19129699

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2020, 17:12 Liga 2
Pe aceeași temă