Farul pleacă la Timișoara cu încredere maximă, dar prudentă. Ianis Zicu: ”Nu există favorită, dar mergem cu gândul să câștigăm și să rămânem în fruntea clasamentului”

Răzvan STÎNGĂ 12 Sep. 2020, 18:51 Liga 2
Farul pleacă la Timișoara cu încredere maximă, dar prudentă. Ianis Zicu: ”Nu există favorită, dar mergem cu gândul să câștigăm și să rămânem în fruntea clasamentului”

Farul a început cum nu se poate mai bine Liga 2, cu două victorii. În runda a treia dă peste ASU Politehnica, în deplasare, iar antrenorul Ianis Zicu a prefațat confruntarea. Chiar dacă se așteaptă la o partidă dificilă, fostul mijlocaș este de părere că echipa lui poate obține încă trei puncte și poate păstra linia din clasament cu victorii pe linie.

Ianis Zicu: ”Consider că nicio echipă nu este favorită în momentul în care începe jocul” 

Ianis Zicu a vorbit și despre succesul timișorenilor de etapa trecută, 1-0 cu ”U” Cluj, considerând că nu a fost întâmplător, astfel că este convins că și de această dată vor face o partidă reușită. I-a îndemnat pe jucătorii săi să rămână concentrați, pentru că numai astfel se pot întoarce cu o victorie la Constanța.

O deplasare frumoasă, din punctul meu de vedere. Mă bucur foarte mult că se joacă pe «Dan Păltinișanu». Este un teren bun, care oferă spații ambelor echipe să poată să dezvolte un fotbal frumos. Cred că și ei sunt bucuroși că joacă acolo și nu pe acel teren mic, care nu poate ajuta fotbalul-spectacol. Nu mă gândesc sub nicio formă la ce a fost în trecut și câți ani au trecut de când Constanța nu a câștigat acolo. Pregătim meciul, și întotdeauna o să fie așa, cu gândul de a câștiga și de a rămâne în fruntea clasamentului.

Șansele sunt 50/50 și nu doar la această partidă. Toate partidele din Liga a 2-a sunt foarte echilibrate. Consider că nicio echipă nu este favorită în momentul în care începe jocul. Dar nici nu mă simt inferior celor de la Timișoara, nici eu, nici băieții mei. Credem cu tărie că putem să obținem cele trei puncte.

(N.r.- referitor la victoria timișorenilor cu Universitatea Cluj) Nu este o victorie surprinzătoare, este o echipă foartă bună a Timișoarei, care primește foarte puține goluri. Anul trecut au avut cea mai bună defensivă. La fel, și în acest sezon, au două meciuri în care nu au primit gol. Sunt jucători cu experiență pentru Liga a 2-a. Au jucat foarte mult și în prima ligă. Mă refer la Mera și Scutaru, care reușesc să țină această linie defensivă intactă în multe partide, iar lucru acesta se vede, pentru că au foarte multe meciuri câștigate cu 1-0”, a declarat Ianis Zicu pentru FC Farul Constanța.

Cosmin Bîrnoi: ”Este un sezon foarte interesant, cu foarte multe echipe bune” 

Cosmin Bîrnoi a participat și el la conferința de presă premergătoare meciului din etapa a treia. Fotbalistul a fost decisiv în succesul din prima rundă cu Petrolul, când a marcat golul victoriei în ultimele minute ale partidei. Mijlocașul a precizat că s-a adaptat foarte repede la Farul și că a legat imediat relații de joc cu colegii.

M-am acomodat foarte, foarte bine, este un grup foarte unit, un antrenor foarte la modă, care știe să țină grupul aproape. Sunt foarte fericit că am putut să ajut echipa cu golul marcat la Ploiești. M-am pregătit și cu Viitorul câteva săptămâni, însă, înainte să vin la Farul, am stat o săptămână și jumătate. Am făcut singur doar niște alergări, ceea ce nu mi-a prins chiar așa bine. A fost și lipsa de meciuri, dar ușor, ușor, sper să-mi intru în ritm.

(N.r. – referitor la ASU Poli) Am acolo câțiva foști colegi de la ACS Timișoara. Sunt jucători foarte buni, au foarte multă experiență. Va fi un meci foarte greu. Este un sezon foarte interesant, cu foarte multe echipe bune, care observ că joacă un fotbal foarte bun”, a declarat Cosmin Bîrnoi.

După meciul cu ASU Politehnica din deplasare, de luni, pentru Farul va urma un nou joc acasă, cu SCM Gloria Buzău, iar ulterior va merge la Slobozia, pentru meciul cu Unirea.


Foto: FC Farul Constanța 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-i-a-reziliat-contractul-unui-mijlocas-adus-acum-trei-luni-ii-multumim-si-ii-dorim-succes-19147483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/entuziasm-maxim-in-tabara-farului-dupa-inceputul-perfect-de-sezon-ionut-ursu-atmosfera-e-foarte-buna-baietii-dau-totul-pe-teren-si-ne-antrenam-pentru-realizarea-obiectivului-raz-19147143

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Sep. 2020, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă