Farul nu va putea juca 4 meciuri pe teren propriu

29 Jul. 2009, 18:08 Liga 2
Farul nu va putea juca 4 meciuri pe teren propriu

 

Formația Farul Constanța nu va putea juca 4 partide pe teren propriu, în startul Ligii a II-a, pentru că Direcția Județeană pentru Sport Constanța (DSJ) va începe lucrările de modernizare a pistei de atletism a stadionului, transmiste corespondentul NewsIn.

 

Direcția pentru Sport a Județului Constanța a trimis miercuri o scrisoare pe adresa clubului Farul, în care se arată că în perioada 5 august-30 septembrie echipa de fotbal nu va putea susține jocurile din campionat pe teren propriu din cauza lucrărilor de amenajare a pistei de atletism în vederea organizării la Constanța a Jocurilor Mării Negre 2010.


"În persepctiva organizării acestei competiții în România, există doar posibilitatea ca ea să aibă loc la Constanța. Pentru a îndeplini condițiile, trebuie amenjate infrastucturile la arenele sportive. A fost alocată suma de 1,8 milioane de lei cu această destinație, din care, o mare parte va fi pentru amenajarea pistei de atletism a stadionului Farul. Pista aparține DSJ Constanța, iar clubul Farul are drept de folosință gratuită și nu se poate opune", a declarat directorul DSJ Constanța, Elena Frâncu.

 

Organizarea la Constanța a Jocurilor Mării Negre 2010 nu este însă stabilită, acest lucru urmând să fie decis în cadrul unei ședințe care va avea loc la Ministerul Tineretului și Sportului la 5 august. Indiferent de decizia care se va lua, pista stadionului tot va fi modernizată, iar Farul va trebui să caute un alt teren omologat pentru liga secundă.

 

Inițial, aceste lucrări trebuiau să aibă loc în luna iulie, iar clubul de fotbal nu ar fi fost afectat, dar firma care s-a clasat pe locul 3 la licitația de obținere a drepturilor pentru a efectua modernizarea a depus o contestație. Instanța a stabilit abia miercuri că licitația a fost corectă, astfel încât lucrurările au fost mult amânate. La data de 5 august vor fi semnate actele cu firma care a câștigat licitația, iar toate lucrările trebuie terminte până la 30 septembrie.

 

Astfel, Farul nu va putea juca pe teren propriu partidele cu Concordia Chiajna (etapa 2), Petrolul (4), Sportul Studențesc (6) și Săgeata Stejaru (7).

 

Sursa: Newsin

29 Jul. 2009, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă