„Farul nu mă mai reprezintă, îmi e foarte greu să merg la stadion când știu că vin cel mult 100 de spectatori”

28 Feb. 2012, 17:15 Liga 2

Într-un interviu acordat pentru „Cuget Liber„, fostul jucător al Farului din anii ’70, actualul director al Palatului Copiilor Constanța, Ilhan Mustafa, s-a arătat dezamăgit de situația în care a ajuns echipa sa de suflet.

– Ați jucat foarte mulți ani la FC Farul și am vrea să știm cum vedeți situația echipei din momentul de față?
– Subiectul Farul este unul sensibil pentru mine. Personal, m-am rupt de acest club, pentru că nu mă mai reprezintă, dar nu vreau să critic situația actuală, de dragul foștilor mei coechipieri care lucrează acolo.

– Când spuneți că nu vă mai simțiți reprezentat de Farul, la ce vă referiți?
– Eu am jucat la Farul alături de oameni care, deși iubesc acest club, nu mai sunt sau nu au mai avut loc la club în momentul în care s-a schimbat acționariatul. Nu îl critic pe domnul Nedelcu, dânsul e un tip simpatic, dar nu poate face performanță de unul singur și nu în felul în care se întâmplă acum lucrurile acolo. Ultimul om care a vrut să facă ceva pentru această echipă – și chiar a reușit – a fost Gheorghe Bosînceanu, el a investit atât bani, cât și suflet pentru a ține echipa pe linia de plutire. După plecarea sa de la club, totul s-a schimbat. Mulți oameni care și-au dedicat viața Farului au fost nevoiți să plece și să-și caute de muncă în altă parte. În locul lor, au fost aduși oameni care nu au nimic în comun cu spiritul acestei echipe care a pus Constanța pe harta sportului românesc.

– Care credeți că ar fi soluția de salvare a spiritului farist?
– Soluția e simplă. La club este nevoie de un om foarte bogat, care să nu se uite la bani, care să aducă oameni de fotbal în club și care să priceapă că datoria unui patron este să asigure cele mai bune condiții echipei și staff-ului tehnic și să ia frumos loc în loja de unde să urmărească meciurile. În România, patronii fac echipe, creează și desființează fotbaliști, angajează și concediază antrenori la televizor. Cât despre spiritul farist… îmi e foarte greu să merg la stadion când știu că în tribune vin cel mult 100 de spectatori… mă doare rău de tot asta. La Farul, totul trebuie început de la nivelul juniorilor, care trebuie să crească la acest club și să joace cu sufletul pentru culorile alb-albastre, așa cum a făcut Hagi cu academia sa.

– FC Farul are ca obiectiv pentru retur ocuparea locului doi și promovarea în Liga I. Credeți că poate face asta?
– Da! Farul poate să promoveze. Dar depinde cu ce scop. Dacă se merge pe principiul tipic românesc, promovăm și vedem apoi ce putem face pe acolo sau dacă promovează ca să rămână în Liga I și să facă rezultate să aducă lumea la stadion la toate meciurile, nu doar la cele cu Steaua și Dinamo. Lumea preferă să stea acasă decât să meargă la stadion să vadă fotbaliști plini de fițe și aere de mari vedete, dar care nu știu să facă un dribling sau să lovească mingea cu capul.

28 Feb. 2012, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă