Farul, în săptămâna patimilor. Brașoveanu: „Nu este nimic pierdut, dar nici nu putem să ne facem de râs la infinit”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 10:46 Liga 2

La Farul Constanța, criza nu mai este de mult timp un cuvânt care să sperie. Lipsurile au devenit cronice, iar nemulțumirile o obișnuință, așa că situația de acum de la club pare una… naturală. Conflictul deschis dintre antrenor și conducerea administrativă este singurul derapaj de la tiparul constănțean, unul nedorit, dar care iată că se întâmplă.

Constanța așteaptă cu înfrigurare ziua de 20 aprilie, zi în care F.C. Farul Constanța și-ar putea afla viitorul imediat. Aflați încă în grațiile Consiliului Județean Constanța, „marinarii” își scot însă ochii unii altora și au adoptat o atitudine războinică, în ciuda apelurilor la calm făcute de către președintele Auraș Brașoveanu. Privită din afară, situația de la F.C. Farul este tragicomică, numai că poate afecta chiar relația viitoare cu singura instituție care mai poate salva clubul, acel avertisment legat de un proiect serios și performanță fiind unul cât se poate de serios.

„Nu putem spune că avem o situație scăpată de sub control, dar nu este nici una bună. Eu unul m-am săturat să le tot spun jucătorilor că lucrurile se vor rezolva și să le cer să arate că au ambiție. La Brăila, cu o situație mult mai grea din punct de vedere financiar, jucătorii au înțeles că joacă și pentru ei și au prins play-off-ul, apoi au încurcat cea mai bună echipă din serie. Numai ca să demonstreze că au valoare. La noi văd doar indiferență și nemulțumire. Mie îmi pare rău că nu am putut să stau lângă băieți, să-i sprijin mai mult, dar ne agățăm de șansa numită Consiliul Județean, iar acest proiect trebuie să fie fără fisuri. La acest moment însă, am dubii că reușim să ne vindem un produs de calitate”, a spus, ieri, președintele Auraș Brașoveanu.

Rămași fără antrenor după eșecul jenant din meciul cu ACS Berceni, jucătorii sunt totuși apărați de către președintele clubului, care crede că în momentul în care situația financiară va fi redresată, sau vor exista toate elementele care să ofere certitudini, jocul se va schimba radical, iar Farul nu va ajunge nici măcar la baraj.

„Acest grup are altă valoare decât cea arătată de rezultate și de jocul actual. Mai avem patru meciuri și eu unul nu văd Farul în meciul de baraj. De retrogradare nici nu are rost să vorbim. Eu sper ca, zilele acestea, C.J.C. să dea publicității punctele care intră în dezbatere la următoarea ședință și să scrie negru pe alb că finanțarea echipei se va afla printre priorități, iar băieții să aibă, astfel, o altă atitudine sâmbătă. Nu este nimic pierdut, dar nici nu putem să ne facem de râs la infinit. Acum vorbim de un blocaj mental, cauzat de griji și nevoi, dar care poate fi depășit foarte ușor cu o atitudine corectă în final de campionat”, a completat președintele.

Neagă un conflict cu Marian Dinu

Imediat după ce a demisionat de la echipă, antrenorul Marian Dinu a făcut mai multe afirmații care au pus într-o lumină și mai proastă clubul constănțean. Auraș Brașoveanu a ținut să facă precizări în legătură cu presupusul conflict, la mijloc fiind, se pare, doar o neînțelegere.

„Niciodată nu am intrat într-un vestiar, peste antrenor, și n-am vrut s-o fac nici vineri. Jucătorii au insistat însă să merg acolo și pentru a nu escalada un conflict, mi-am călcat pe inimă. Ce s-a auzit apoi a fost ce au povestit și înțeles ei, nu ce s-a întâmplat în realitate. Eu doar mi-am cerut scuze că nu am putut fi lângă ei din cauza acestui proiect care trebuie făcut și prezentat. Am vorbit ieri (luni – n.r.) cu Marian și am lămurit situația, iar el știe bine că nu sunt genul de om care să mă bag peste antrenor”, a explicat Brașoveanu, care a continuat. „Despre bani, nu vă pot spune decât că suntem victimele unei dezinformări. Am făcut personal lista cu plăți și a avut 21 de nume, dar unul dintre jucători avea un contract special și a fost scos de pe acea listă. De aici și neînțelegerile ulterioare. Toți jucătorii au primit însă aceiași bani, fără diferențe”, susține președintele.

„Nu regret niciun moment venirea la Farul, dar mor de ciudă că nu am reușit să aducem stabilitate și rezultate la un club de tradiție cum este Farul. Dacă pe 20 nu se rezolvă problema finanțării, anul viitor mă îndoiesc că va mai exista o competiție profesionistă de fotbal de la noi care să aibă la start acest nume”, a mai spus Auraș Brașoveanu.

Sursa: Observator de Constanța

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă