Fanul echipei UTA, rănit în urma luptelor de stradă dintre suporterii arădeni și timișoreni, a fost externat. Diagnosticul primit la spital

Fanul echipei UTA, rănit în urma luptelor de stradă dintre suporterii arădeni și timișoreni, a fost externat.** Diagnosticul primit la spital

În conflictele stradale de duminică dimineața dintre suporterii UTA-ei și cei ai lui Poli, dinaintea meciului de pe stadionul Motorul, încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1, unul dintre arădeni a fost grav rănit la cap. La prima vedere, se părea că îi este pusă viața în pericol, dar, odată transportat la spital, diagnosticul nu a fost, din fericire, atât de sever, scrie Sport Arad.

„Pacientul a suferit plagă contuză traumatism cranio-cerebral fără complicații, fără fractură, motiv pentru care după ce a beneficiat de asistență medicală la UPU, a plecat”, a mărturisit, luni, pentru sursa citată, Corina Crișan, noul director medical al Spitalului Clinic Județean Arad.

Deși martorii susțin că fanul „Bătrânei Doamne” a fost lovit chiar de unul dintre jandarmi, se pare că nimeni nu a dat o declarație oficială, motiv pentru care nu sunt create premizele pentru o anchetă amănunțită.

Înaintea derby-ului Vestului, între suporterii arădeni și timișoreni au existat bătăi, aplanate rapid de către jandarmi. Un tânăr de 28 de ani din județul Brașov, fan al UTA-ei, a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad cu răni la cap, spunându-se inițial că a suferit o fractură craniană. Unii martori au susținut că bărbatul ar fi fost bătut de către jandarmi, în vreme ce aceștia din urmă au negat acest lucru spunând că bărbatul se afla chiar în afara perimetrului de siguranță. Și tânărul a declarat la spital că nu știe cine l-a lovit.

Amenzi și un dosar penal în urma meciului UTA – ASU Poli

În altă ordine de idei, un număr de 15 persoane din Arad și Timișoara vor fi sancționate cu amenzi sau avertismente, iar un alt timișorean este cercetat penal ca urmare a incidentelor dintre suporterii UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica Timișoara, transmite corespondentul Mediafax.

„În urma centralizării și analizei parțiale a imaginilor video și a celorlalte mijloace de probă administrate, în momentul de față sunt identificate un număr de 11 persoane cărora le vor fi aplicate sancțiuni contravenționale pentru comiterea de fapte antisociale care contravin Legii nr. 61 din 1991 și Legii nr. 4 din 2008, constând în amenzi cu valori cuprinse între 350 – 500 lei, pentru fiecare persoană”, se arată într-un comunicat de presă al Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara, care a asigura măsurile de ordine și siguranță publică la stadionul „Motorul” din Arad, acolo unde a avut loc meciul.

Alte patru persoane vor fi sancționate cu avertisment scris. „În conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, art. 23, vor fi sancționate contravențional, un număr de patru persoane pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice”, se mai arată în comunicat.

Un bărbat din Timișoara este cercetat penal. „În conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, se vor întocmi actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, împotriva unei persoane din galeria ASU Politehnica Timișoara”, se mai precizează în comunicatul de presă al Jandarmeriei.

În urma vizionării în integralitate a imaginilor filmate la fața locului, specialiștii Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara vor dispune în următoarele zile, și alte măsuri sancționatorii celor care se fac vinovați de organizare sau de săvârșirea de fapte antisociale.

Câteva sute de suporteri ai Poli Timișoara au venit la Arad, cu toate că organizatorii le-au oferit 90 de bilete. Cei care nu au reușit să intre pe teren au fost grupați de către jandarmi pe o stradă din apropierea stadionului Motorul, unde a avut loc meciul, în așteptarea finalizării partidei, iar apoi au fost escortați de jandarmi la Gara Mare pentru a se întoarce la Timișoara.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă