Au fost lupte de stradă la Arad înainte de derby-ul UTA – Poli! Suporterii arădeni și timișoreni s-au bătut, iar un tânăr a ajuns la spital cu fractură craniană | VIDEO

Marius ANGHEL 13 Nov. 2016, 23:18 Campionat

Mai multe incidente au avut loc duminică, la Arad, înainte meciului dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica Timișoara, ce a contat pentru etapa a 16-a a Ligii 2, între galeriile celor două echipe. Un tânăr de 28 de ani din Brașov, fan al UTA-ei, a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad cu fractură craniană, transmite corespondentul Mediafax.

Efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile din Timișoara împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad și din cadrul Poliției Municipiului Arad au asigurat ordinea și siguranța publică pe timpul deplasării galeriei timișorene de la Gară până la stadionul Motorul din Arad.

Între suporterii celor două echipe au existat bătăi, aplanate rapid de către jandarmi. Un tânăr de 28 de ani din județul Brașov a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad cu răni la cap, fractură craniană, în urma meciului dintre UTA și Poli, care are loc duminică la Arad. Unii martori susțin că bărbatul ar fi fost bătut de către jandarmi, în vreme ce jandarmii neagă acest lucru și spun că bărbatul se afla chiar în afara perimetrului de siguranță. Și tânărul a declarat la spital că nu știe cine l-a lovit.

„Ajungând în apropierea stadionului, dispozitivul de ordine a oprit galeria timișoreană deoarece la câteva sute de metri mai în față a fost observată o persoană de sex masculin care era căzută pe jos în mijlocul șoselei pe Calea Timișorii. A fost solicitat Serviciul de Ambulanță. Victima se afla vizibil sub influența băuturilor alcoolice. Este domiciliată în municipiul Brașov și este în vârstă de 28 de ani. După ce a fost ridicat din mijlocul șoselei de către ambulanță, bărbatului i s-a acordat primul ajutor, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. De menționat că victima nu se afla în perimetrul de siguranță format de către jandarmii Grupării Mobile din Timișoara”, a declarat corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Timișoaara, plutonier major Nicolae Bocâncă.

Câteva sute de suporteri ai echipei ASU Poli Timișoara au venit la Arad, duminică, cu toate că organizatorii le-au oferit doar 90 de bilete. Cei care nu au reușit să intre pe stadion au fost grupați de către jandarmi pe o stradă din apropierea stadionului Motorul. La finalul jocului terminat la egalitate, 1-1, suporterii alb-violeți au fost escortați de jandarmi la Gara Mare pentru a se întoarce la Timișoara.

Galeria Politehnicii a văzut meciul din grădina unei case de lângă stadion, în tribune au stat juniori ai clubului

Potrivit Sport Arad, fanii timișoreni au închiriat la acest joc unde nu au avut bilete o casă cu grădină din vecinătatea stadionului Motorul pentru a putea să-și încurajeze favoriții. Acolo au dispus de un proiector pentru a vedea jocul în direct. Pe stadion, cele 90 de locuri rezervate galeriei lui ASU Poli au fost ocupate de echipele de copii ale clubului timișorean.

Arădenii au fost, de altfel, nemulțumiți în ziua jocului și de faptul că jandarmii, în majoritatea lor timișoreni, le-au permis suporterilor celor de la ASU Poli să parcurgă traseul Gara CFR – Aradul Nou prin centrul orașului. „Alb-violeții” nu au ratat momentul să se pozeze chiar în fața Primăriei, într-un gest de aroganță la adresa rivalilor.

Articol scris de Ciprian BOIȚIU (Mediafax) și Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 13 Nov. 2016, 23:18 Campionat
Pe aceeași temă