EXCLUSIV | Povești fabuloase de la Iași cu Nicolo Napoli. Ce au pățit trei fotbaliști prinși de antrenor la KFC. Cine i-a spart cântarul italianului: ”Păi ce, sunt fotbalist sau boxer să fac cântarul zi de zi”

Narcis POHOAȚĂ 15 Apr. 2022, 12:16 Liga 2

Italianul Nicolo Napoli a antrenat în două mandate la Iași și a avut rezultate total diferite.

În primul, între 2014 și 2016, după ce a salvat echipa de la retrogradare, Napoli a dus CSMS-ul în cupele europene, o premieră pentru fotbalul ieșean. În al doilea mandat, anul trecut, antrenorul în vârstă de 60 de ani a preluat-o pe Poli într-o situație extrem de grea și nu a reușit să o salveze de la retrogradare, în ciuda unui start bun pe banca moldovenilor.

Nicolo Napoli a antrenat de două ori echipa Iașiului

Din păcate pentru italian, despărțirile de Poli nu au fost cele mai fericite. În primul mandat a plecat cu scandat din Copou, când a fost demis de Florin Prunea, iar anul trecut s-a despărțit de Iași cu o retrogradare.

Recunoscut pentru rigurozitatea sa, Nicolo Napoli a lăsat în urma sa multe amintiri frumoase, de numele său legându-se dubla istorică a Iașiului cu Hajduk Split, din preliminariile Europa League. Foștii săi elevi din Copou și-l amintesc ca pe un tehnician strict, disciplinat, uneori poate prea scrupulos.

Ce au pățit Crețu, Mihalache și Bădic când au fost prinși la KFC

Doi dintre foștii săi elevi, Narcis Bădic și Ovidiu Mihalache, au povestit o întâmplare amuzantă cu Nicolo Napoli, în primul mandat al acestuia la Iași.

Cei doi au mers împreună cu Alexandru Crețu, actualul mijlocaș al Universității Craiova, la KFC, unde au fost prinși de antrenorul italian. Nota de plată a fost destul de piperată.

”Înainte stăteam în cantonament la Hotel Moldova. Dimineața la ora 09.00 aveam masa, iar la 10.00 puteam merge la o cafea. Eram eu, cu Alex Crețu, cu Mache (n.r. Ovidiu Mihalache) la o cafea. Și lui Alex îi vine o idee, hai să mâncăm la KFC. Eu i-am spus că nu știu dacă e bine, parcă îl simțeam pe Nicolo Napoli prin preajmă.«Taci, ”Rechinu” (n.r. porecla lui Narcis Bădic)», îmi spune Crețu. Ne-am dus noi acolo, eu cu Mache ne-am așezat pe un scaun, iar Crețu, cel mai înalt dintre noi, s-a găsit să se ducă el la casă, să plătească. Nu au trecut 3 minute că Nicolo Napoli ne bătea în geam. Băieți, ce faceți? Eu cu Mache m-am ascuns sub masă, dar pe Crețu, fiind cel mai înalt, l-a văzut direct cum plătește, cum ia tava cu cartofi, cu KFC. Am fost ”puțin” amendați atunci, toți trei, cu o masă puternică. Am dat o masă bună la 30 de persoane la Fenice, la restaurant. Am dat ceva bănuți atunci. Da, poți să spui că plăcerea costă, dar noi nici nu am apucat să mâncăm nimic de pe tava aia. Cred că am apucat să luăm trei cartofi. Nici nu am pus mâna pe ei, am aruncat la coș totul”, a povestit Narcis Bădic.

”Feblețea Mihalache” și camera schimbată la Chiajna

La rândul său, Ovidiu Mihalache a povestit și el o întâmplare haioasă cu Nicolo Napoli, tot din primul mandat al antrenorului italian.

”Pe Nicolo Napoli l-am avut de două ori, și la Astra, și la Iași. Nu știu de ce, dar eram prietenul lui. Stăteam în cameră cu Bădic și în patru deplasări la rând ne-a pus camera noastră lângă a lui. Am stat o dată, de două ori, de trei ori, dar a patra oară, la Chiajna, când am văzut că stăm tot lângă el, m-am dus la Ono (n.r. team-managerul lui Poli, Marius Onofraș) și l-am rugat să ne schimbe. Și am schimbat-o. Nicolo Napoli a auzit. «Che, che, Mache? Faci tu regulile?». Și mi-a spus, mâine ești rezervă. Bădic tot se ruga de el, haideți, Mister, că avem nevoie de el, că n-a făcut nimic rău… Până la urmă am jucat titular și am câștigat acel meci”, își amintește Mihalache.

Cum i-a spart Mihalache cântarul lui Napoli, la Astra

”Mache” crede că Napoli l-a ”ochit” încă de pe vremea când au lucrat la Astra Ploiești, în 2009-2010. Și a povestit cum i-a spart cântarul antrenorului italian.

”De la Astra tot ne ciondăneam noi, cu cântarul. E singurul antrenor pe care l-am avut și stăteam în cantonament și vara, și iarna, trei săptămâni. Și cântarul zilnic. Eu la vizita medicală aveam trecut 78 kg și el îmi cerea 77, un kilogram în minus. Am spus că e imposibil. Și am luat amendă. După un cantonament de iarnă, mă întorc eu după trei zile libere cu 4 kg în plus. De la 78, 77 câte verea Napoli, aveam 81. Che, Mache! Și am spart cântarul de ciudă. De acolo cred că s-a rupt totul. Păi nu se poate, eu sunt boxer să fac cântarul în fiecare zi?!”, povestește acum amuzat Ovidiu Mihalache, care a completat: ”Nu era un antrenor rău cu noi, dar cam rigid. Eu eram prietenul lui, feblețea lui. Când plecam la Palas, la cafea, îl trimitea pe secund după mine, să vadă ce fac. Mache, Mache, unde e Mache? Și eu trebuia să îi fac cu mâna de la Palas.”

În ciuda celor câtorva clinciuri, pe care le privește acum ca pe niște amintiri frumoase, Mihalache îl consideră pe Nicolo Napoli un antrenor foarte bun. ”Am învățat multe de la Nicolo Napoli. Cred că cel mai bine organizarea de joc și disciplina, astea sunt lucrurile de bază la el. A fost un mare fotbalist, are ochi, te vede imediat la antrenament. Vede unde un jucător dă cel mai bun randament și acolo îl pune. Cred că dacă venea mai devreme anul trecut, Poli Iași se salva. A pus echipa pe picioare”, a punctat Ovidiu Mihalache.

Nicolo Napoli, fost jucător la Messina, Benevento, Juventus, Gagliari sau Reggina a antrenat în majoritatea carierei în România, în mai multe rânduri la ”FC U” Craiova, la FC Brașov, Astra, CS Turnu Severin sau Poli Iași. În prezent este antrenorul echipei ”FC U” Craiova, patronată de Adrian Mititelu, pe care a preluat-o din nou în ianuarie 2022.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ovidiu-mihalache-primul-interviu-dupa-ce-s-a-lasat-de-fotbal-motivul-real-pentru-care-s-a-despartit-de-poli-iasi-momentele-memorabile-din-cariera-sa-si-din-copou-si-marele-regret-19227242

 

 

Narcis POHOAȚĂ 15 Apr. 2022, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă