EXCLUSIV | Calvarul trăit de un fotbalist rămas fără echipă la doar 28 de ani! Poli Iași i-a închis ușa în nas, după zece sezoane la club! ”Am căzut în depresie”. Ce mai face Narcis Bădic

Narcis POHOAȚĂ 18 Apr. 2022, 15:34 Liga 2

Politehnica Iași s-a despărțit la începutul anului 2020 de fotbalistul cu cea mai longevivă prezență în lotul echipei de seniori a clubului. La doar 28 de ani, Narcis Bădic a fost anunțat de către conducerea de atunci a clubului că nu mai intră în planurile antrenorului abia instalat Mircea Rednic.

O lovitură primită de fotbalistul cu zece sezoane jucate la clubul din Copou (trei în Liga 2 și șapte în Liga 1), și care la acea vreme era cel mai longeviv jucător al unei echipe din Liga 1.

Narcis Bădic a trecut printr-o depresie după despărțirea de Poli Iași

Decizia clubului din Copou, singurul pentru care Narcis Bădic a evoluat în carieră, l-a afectat pe fostul jucător de bandă stângă. Acesta a trecut printr-o perioadă de depresie și spune că doar familia și prietenii apropiați i-au fost alături.

”Nu știu de ce s-a renunțat la mine. Cred că foarte ușor au renunțat. Toți au spus că din cauza accidentărilor, dar cred că au fost niște alibiuri. Puteau să mă ajute, să mă țină aproape de echipă, dar, din păcate, asta e lumea în care trăim și trebuie să ne adaptăm. Nu știu exact cine nu m-a mai dorit la Iași. Probabil toți. Cine erau în conducere atunci, Toni Heleșteanu și cu domnul Ciprian Paraschiv. El era președintele, dar nu am avut prea multe discuții cu dumnealui. Probabil era informat greșit din alte părți despre mine, cum se face de obicei în Iași, suntem vorbiți de rău. Au ajuns niște lucruri neadevărate și s-a renunțat la mine. După aceea, au fost ceva discuții la Bacău, dar nu s-au concretizat și m-am lăsat. Am fost foarte dezamăgit, am căzut un pic în depresie și am avut noroc cu prietenii mei Bogdan Chiper, Alin Lungu, Ionuț Măgureanu, de la echipa de minifotbal Premier, care m-au luat cu ei la minifotbal. Așa am reușit să depășesc mai ușor momentul. Asta după vreo jumătate de an”, a declarat, pentru Liga2.ro, Narcis Bădic.

A lucrat într-o burgerie, joacă la minifotbal și la Liga a 4-a și ar vrea să devină instructor de fitness

De când s-a lăsat, Narcis Bădic (30 de ani) joacă la echipa de minifotbal Premier Iași, liderul campionatului ieșean DGB, dar și la Liga a 4-a Iași, la Victoria Lețcani, echipa de pe locul 3. În campionatul județean este rival în lupta pentru titlu cu bunul său prieten Ovidiu Mihalache, component al liderului Flacăra Erbiceni.

”Încerc să-mi caut locul. De un an joc la minifotbal și la Liga a 4-a, mai merg cu prietenii la un fotbal din când în când. Caut să-mi găsesc vocația, să mă dezvolt cât pot de mult. Sunt dispus să fac orice. Aș vrea să fac un curs de instructor fitness, să fac ceva unde să mă duc cu plăcere. Dar sunt dispus să fac orice, la orice loc de muncă. Un an de zile am stat acasă, după aceea un prieten de-al meu și-a deschis o burgerie, am mers chiar și acolo și am făcut burgeri. Nu e nimic rușinos, am muncit. Sunt dispus să fac orice, să învăț orice. Eu aș vrea însă tot pe sport ceva, pentru că fotbal am jucat atâția ani. Dar antrenorat nu, poate o grupă de copii aș încerca. Încă încerc să văd ce aș putea face cu plăcere”, a completat fostul fundaș stânga al Politehnicii Iași.

”Eu cred că mai pot juca. Dacă primesc o ofertă de la Liga a 2-a sau chiar Liga a 3-a, aș accepta-o”

Chiar dacă nu a mai jucat de doi ani la nivel profesionist, Narcis Bădic este convins că încă nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal. Crede că mai poate juca și spune că dacă va primi o fertă de la Liga a 2-a sau chiar a 3-a, o va accepta. Doar de dragul fotbalului, pe care îl joacă și acum de plăcere.

”Nu am mai avut nicio ofertă în ultima perioadă, dar nici nu am mai încercat. Am aproape 31 de ani, nu te așteaptă nimeni, sunt niște ani pierduți pentru mine. Dar eu cred totuși că mai pot juca, chiar dacă unii spun că nu. Și nici nu mi s-a dat ocazia să demonstrez asta. Regret că nu am insistat și eu mai mult, trebuia să fiu mai impunător. Dar am fost foarte dezamăgit și am clacat. Acum, cu mare drag aș merge să mai joc. Oriunde, la Liga a 2-a sau chiar și la Liga a 3-a, la o echipă care se luptă la promovare, de ce nu”, a completat Bădic.

”Meritam mai mult respect la Iași”

În cele zece sezoane petrecute la Politehnica Iași, perioadă în care clubul a avut mai multe denumi pentru a ajunge la acesta, Narcis Bădic a avut perioade foarte bune și a atras atenția unor echipe de top de-a lungul timpului. Chiar dacă nu au fost oferte concrete, mai multe echipe, între care Dinamo, Craiova sau FC Vaslui, s-au interesat de el.

”Din 2009, de când am fost adus la echipa mare de domnul Petre Grigoraș, am avut perioade foarte frumoase. Dar și multe accidentări care m-au ținut departe de teren. Ce e mai frumos decât să joci pentru orașul tău, pentru echipa ta de suflet, pentru suporteri, pentru familie. E un sentiment foarte plăcut. Nu am avut vreo ofertă concretă de a pleca, dar au fost în anumite momente discuții despre un eventual transfer, s-a vorbit despre Dinamo, Craiova, FC Vaslui, în perioada în care moldovenii aveau o echipă foarte bună. Dar nu-mi pare rău că am rămas la Poli Iași, pentru că am trăit momente frumoase aici. Și cred că trebuia să fiu mai respectat. Din păcate, tot timpul oamenii din Iași am fost înlăturați puțin și nu înțeleg de ce”, spune cu durere în glas Narcis Bădic, care are și un mesaj pentru cei care se dezic de prietenii aflați în suferință: ”De când m-am lăsat am avut mai mult timp liber și am învățat să nu mai am atât de multă încredere în oameni. Unii oameni te văd un pic jos și fug. Cum cazi un pic, cum nu mai e nimeni lângă tine. Eu am pus tot timpul preț pe omenie și pe cuvânt. Dacă ai spus ceva, așa trebuie făcut. Dar uite că nu toată lumea e așa…”, spune Bădic.

Va fi greu ca Poli să promoveze

Chiar dacă a fost înlăturat mult prea ușor din Copou, Narcis a rămas cu sufletul alături de echipa pentru care a jucat zece ani și le ține pumnii ieșenilor în tentativa lor de a reveni în elită. Fostul fundaș stânga al Iașiului consideră însă că va fi foarte greu ca Poli să promoveze.

”Îmi doresc ca suporterii să revină la stadion, să umple stadionul, să le dea curaj băieților și la anul să promoveze. Chiar dacă am fost înlăturat, Poli rămâne sută la sută echipa mea de suflet. Îmi doresc mult ca Poli să revină în Liga 1, dar eu zic că e greu să promoveze. Trebuie aduși minimum 10-11 jucători în vară. Și să aduci 11 jucători noi, să promovezi, e foarte greu. Unii nu se acomodează, nu dau sută la sută, nu e atât de simplu. Plus că sunt și alte echipe bune în Liga a 2-a”, este de părere Narcis Bădic.

Coșmarul accidentărilor

De-a lungul carierei, Narcis Bădic a fost chinuit de accidentări grave. Chiar dacă a trecut peste multe operații și luni întregi de pauză, fostul fundaș stânga al Iașiului a avut tăria să o ia de la capăt de fiecare dată. Și tocmai de aceea ar fi meritat să fie tratat cu mai mult respect de către cei care au condus clubul în trecut.

”Am avut patru operații, două de ligamente încrucișate și două de menisc, plus alte rupturi, dureri la spate… Multe, au fost ceva. Cred că aș fi ajuns cel puțin la Liga I la o echipă bună cum ar fi Steaua, Craiova sau Dinamo, dacă nu ar fi fost aceste accidentări repetate. Și, de ce nu, poate și un transfer afară. Eu am crezut mereu în mine, dar am fost tras în jos de accidentări”, dezvăluie Narcis Bădic, jucător care a început fotbalul la clubul privat Noua Generație, cu prof. Dănuț Cănănău și care până la promovarea la echipa mare a mai trecut prin mâinile antrenorilor Dănuț Munteanu și Adrian Kerezsy.

”Toate meciurile și victoriile sunt momente frumoase”

Întrebat care a fost cea mai frumoasă perioadă petrecută la Poli Iași, răspunsul lui Bădic a fost frapant: ”Fotbalul a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. E un lucru foarte frumos să joci fotbal, și pentru echipa ta de suflet, din orașul tău. Au fost multe amintiri frumoase. Toate victoriile reprezintă amintiri frumoase. Sigur, promovările în Liga 1, calificarea în play-off, dar pentru mine orice meci a fost un moment frumos pentru mine, pentru că m-am bucurat de fotbal.”

Fostul jucător de bandă stângă al Iașiului a lucrat cu mulți antrenori în Copou, dar cel mai bine s-a înțeles cu Eugen Neagoe și Flavius Stoican. Totodată, Bădic spune că nu-i poartă pică lui Leo Grozavu, după incidentul petrecut în urmă cu 11 ani. ”Am prins foarte mulți antrenori la Iași. Cu Flavius m-am înțeles cel mai bine, dar și cu Eugen Neagoe. Nu pot să spun că am avut dușmănii cu vreun antrenor, dar nici prietenii. A fost un respect reciproc. M-am înțeles și cu Nicolo Napoli, doar că era un tip mai dificil. Cu Leo Grozavu m-am mai întâlnit când am jucat contra echipelor pe care le antrena. Ne-a salutat, nu sunt un tip ranchiunos, nu-i port pică. Îmi pare rău că nu a putut să se abțină atunci, nu am înțeles de ce, dar asta e. Se întâmplă și astfel de momente într-o echipă”, a explicat Narcis Bădic.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ca-n-vremurile-bune-suporterii-din-peluza-nord-si-fotbalistii-politehnicii-iasi-au-facut-spectacol-fanii-clubului-din-copou-au-creat-o-atmosfera-incendiara-la-cupa-cartierelor-19227779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-povesti-fabuloase-de-la-iasi-cu-nicolo-napoli-ce-au-patit-trei-fotbalisti-prinsi-de-antrenor-la-kfc-cine-i-a-spart-cantarul-italianului-pai-ce-sunt-fotbalist-sau-boxer-sa-fac-c-19227343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ovidiu-mihalache-primul-interviu-dupa-ce-s-a-lasat-de-fotbal-motivul-real-pentru-care-s-a-despartit-de-poli-iasi-momentele-memorabile-din-cariera-sa-si-din-copou-si-marele-regret-19227242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-iesenii-au-talent-costel-enache-si-a-urcat-elevii-pe-scena-ateneului-national-motivul-actiunii-neobisnuite-a-clubului-politehnica-19227314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/john-kamara-a-prins-gustul-golului-mijlocasul-venit-din-sierra-leone-a-punctat-din-nou-pentru-poli-iasi-acum-in-amicalul-cu-flacara-erbiceni-19227425

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/cel-mai-longeviv-fotbalist-din-liga-1-a-fost-lasat-in-afara-lotului-fara-nicio-explicatie-dupa-noua-sezoane-neintrerupte-la-club-suporterii-se-revolta-acum-chiar-daca-ma-mai-cheama-nu-o-f-18966370

Narcis POHOAȚĂ 18 Apr. 2022, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă