EXCLUSIV | Jucătorii Petrolului, băgați în ședință de suporteri în miez de noapte, după eșecul cu Argeș! ”Lupii galbeni” vor ca Valeriu Răchită să revină la club. Fostul jucător și antrenor e optimist și în privința recâștigării mărcilor de la primărie

Carmen MANDIȘ 29 Jul. 2020, 14:25 Liga 2

Fanii Petrolului n-au mai suportat umilința unei noi ratări a promovării în Liga 1, pentru al doilea sezon consecutiv, iar după ce s-au contract cu Laurențiu Marinescu la stadion, imediat după înfrângerea suferită cu Campionii FC Argeș, scor 1-2, au plecat în urmărirea întregii echipe, către hotelul din oraș unde era cazată.

Din informațiile ProSport, suporterii au blocat accesul echipei în hotel, iar autocarul a trebuit să plece către o altă locație. Din al doilea stabiliment, fanii au scos jucătorii din camerele de hotel și i-au băgat pe toți într-o ședință în parcare. Nervii au fost întinși la maximum, iar fotbaliștii s-au confesat apropiaților că nu au putut dormi toată noaptea.

Suporterii îl vor pe Valeriu Răchită înapoi la echipă

Sursele ProSport au dezvăluit că fanii petroliști s-au strâns și astăzi la stadion și au cerut revenirea lui Valeriu Răchită la echipă. Răchită este actualmente consilier pe probleme de sport la CSM Ploiești, iar el este ultimul antrenor care a promovat Petrolul în Liga 1, în 2011.

„Era de așteptat, dacă ne uităm la cum a fost manageriat clubul acesta în ultimii ani. Eu am tras un semnal de alarmă mai demult, dar acum s-a ajuns aici și nu este ușor de digerat pentru nimeni. Este adevărat că m-au sunat suporterii să mă întorc, dar nu știu ce se va întâmpla acum exact. O să vedem. Sunt plecat din Ploiești momentan”, a declarat Vivi Răchită, în exclusivitate pentru ProSport.

Costel Enache își asumă ratarea promovării și pleacă

Antrenorul Costel Enache și-a anunțat plecarea de la Petrolul la finalul meciului cu Campionii FC Argeș. Va mai sta pe bancă doar la jocul cu CS Mioveni, ultimul din acest sezon. „Nu, categoric că nu mai rămân. Așa a și fost contractul discutat. Când am venit în iarnă mi-am asumat un lucru: promovarea. Așa am și discutat, și eu mă simt părtaș la ce s-a întâmplat aici. E absolut normal să plătesc cumva. Avem în limba română un termen pe care îl folosim foarte foarte des: îmi asum lucrurile, dar niciodată nu plătim pentru ce ne asumăm. A asuma nu e doar un cuvânt, e și un gest, o faptă. Eu am crezut, am gestionat niște lucruri, nu am fost capabil să le duc la capăt, nu știam că vine COVID-ul, dar și atunci când a început acest mini-campionat eu am fost primul care am zis că: «Da, formatul e unul care ar putea să ne avantajeze. Putem să facem», a spus Costel Enache.

Clubul a pierdut cele șase mărci FC Petrolul odată cu ratatea pentru al doilea an consecutiv a promovării în Liga 1. Răchită e încrezător: ”Consiliul Local poate oferi din nou totul actualului club”

O problemă arzătoare se ivește însă în privința mărcii FC Petrolul Ploiești, pe care actualul club a pierdut-o automat prin ratarea promovării în Liga 1.

În 2017, ACS Petrolul 52 Ploiești, noua echipă a orașului după ce SC FC Petrolul SA a intrat în faliment, a câștigat prin licitație cele șase mărci „Petrolul” (FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95). Mărcile au fost închiriate pentru o perioadă de 4 ani, timp în care clubul trebuia să îndeplinească niște condiții de performanță, și anume să promoveze până în anul 2020 în Liga 1.

În sezonul 2017-2018 echipa a urcat din Liga a 4-a în Liga a 3-a, în 2018 – 2019 a promovat în Liga a 2-a, dar acum criteriul de performanță a fost ratat, pentru a doua oară la rând. Clubul primise doi ani de grație în Liga 2 în clauza de promovare, din 2018 până în 2020.

„Succesiunea mărcii s-a dat cu clauză de performanță, iar din sezonul viitor, dacă se promova în Liga 1, o obligativitate în păstrarea mărcii era clasarea în primele zece echipe ale campionatului. Dacă nu s-a respectat clauza din acest an, e clar că toate mărcile se întorc automat la primărie. Se poate face o ședință a Consiliului Local pentru a se oferi din nou actualului club totul, iar, dacă mă întrebați pe mine, eu tot lor le-aș da. Doar nu o să avem și două echipe Petrolul acum”, a explicat Valeriu Răchită pentru ProSport.

Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, unul dintre cele mai frumoase din țară, nu va avea parte cel puțin încă un am de meciuri de Liga 1 ale Petrolului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Rămân ”lupii” fără banii de la sponsorul principal Veolia?

Zvonuri au apărut și în privința opririi finanțării de la Veolia, sponsorul principal al echipei încă din Liga a 4-a.

Petrolul avea obiectiv promovarea și în sezonul trecut al Ligii 2, însă a terminat campionatul pe locul 4, după Chindia, Academica Clinceni și ”U” Cluj. Prahovenii au acum emoții că nu vor mai beneficia de susținerea firmei franceze după a doua ratare a promovării în Liga 1.

Dar e posibil ca Veolia să nu se retragă financiar, cel puțin nu acum, pentru că are un contract pe termoficare în vigoare cu Primaria Municipiului Ploiești, valabil până în 2022.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-campionii-fc-arges-de-la-ora-1900-victoria-e-singurul-rezultat-care-tine-ambele-echipe-in-cartile-promovarii-19141189

Carmen MANDIȘ 29 Jul. 2020, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă