Unirea Slobozia și-a pierdut golgheterul din sezonul recent încheiat. ”Mi-ar fi plăcut ca azi să ne pregătim de Liga 1, în schimb drumurile noastre se separă”

Călin MNERIE 17 Jun. 2023, 20:59 Liga 2
Unirea Slobozia și-a pierdut golgheterul din sezonul recent încheiat. ”Mi-ar fi plăcut ca azi să ne pregătim de Liga 1, în schimb drumurile noastre se separă”

După ce în sezonul 2021-2022 a jucat în play-off-ul Ligii 2, Unirea Slobozia spera să se apropie mai mult de promovare în campionatul ce a urmat. A mers pe mâna antrenorului Costel Enache, care a ținut echipa multe etape între primele 3-4 locuri, dar avea să rateze prezența în Top 6 la mustață. În ultima etapă a sezonului regular, echipa din Bărăgan avea nevoie de victorie cu FC Brașov, pe teren propriu, dar a obținut doar o remiză (2-2).

Ciprian Rus s-a despărțit de Unirea Slobozia. Ar fi rămas în cazul promovării în SuperLigă

Egală la puncte cu Gloria Buzău și Dinamo, Slobozia a rămas să joace în play-out din cauza rezultatelor directe mai slabe contra celor două echipe, Costel Enache a părăsit echipa, chiar dacă a mai fost dorit în continuare de conducere, iar unul dintre efectele ratării promovării îl vizează și pe cel mai bun marcator al echipei.

Ciprian Rus se desparte de Unirea după doar un sezon, pe care-l termină cu 6 goluri și 4 pase decisive.

Atacantul arădean de 32 de ani avea o clauză de prelungire a înțelegerii în cazul în care ”galben-albaștrii” ar fi urcat în SuperLigă, dar așa e la ora salutului.

”Le mulțumesc celor de la Slobozia pentru încredere. Mi-ar fi plăcut ca azi să ne pregătim de Liga 1, în schimb drumurile noastre se separă. Le doresc multă baftă!”, e mesajul lui Rus, care a bifat toate cele 25 de partide în Liga 2 pentru Slobozia, pentru un total de 1465 de minute.

Fotbalistul arădean a evoluat în 126 meciuri pentru UTA în primele două ligi ale României, reușind 45 de goluri. Crescut de Atletico Arad, Ciprian Rus a mai evoluat pentru Voința Mailat, CS Vladimirescu, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Dunărea Călărași, Viitorul Pandurii Târgu și Unirea Slobozia.

Adrian Mihalcea, la al treilea mandat de antrenor la Unirea Slobozia

Pentru noul sezon, Slobozia a apelat din nou la serviciile antrenorului Adrian Mihalcea (47 de ani).

Originar chiar din Slobozia, fostul atacant al lui Dinamo s-a întors la formația din județul Ialomița după ce sezonul recent încheiat a activat tot în Liga 2, dar la Gloria Buzău, după o experiență nu foarte bună în SuperLiga României, la Chindia Târgoviște. Cu buzoienii, Mihalcea a ajuns până în barajul de promovare/menținere în prima ligă, dar a cedat în fața echipei UTA.

Până în acest moment, Unirea are trei achiziții perfectate, însă nu și anunțate în mod oficial. Pe Mihai Șandru (26 de ani, ex Progresul Spartac), Cosmin Bîrnoi (25 de ani, ex Poli Timișoara) și Ștefan Georgescu (21 de ani, ex CSO Plopeni – Liga 3).

Trupa ialomițeană se reunește în data de 22 iunie, iar până acum a prelungit acordurile cu Ionuț Coadă, Ionuț Dinu și Serges Ekollo. În schimb, nu va mai continua Alin Boțogan, care s-a întors la Petrolul, de unde era împrumutat.

Foto: George Flușter / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-trei-achizitii-19275058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-primeste-bani-de-la-consiliul-judetean-ialomita-19274787

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-noul-antrenor-al-echipei-unirea-slobozia-19274536

Călin MNERIE 17 Jun. 2023, 20:59 Liga 2
Pe aceeași temă