Culmea rezilierii la FC Brașov: renunți la bani și ești liber! ”Este o practică obișnuită a multor președinți de club din România”, spune președintele AFAN

Adi MARICA 08 Dec. 2021, 13:26 Liga 2
Culmea rezilierii la FC Brașov: renunți la bani și ești liber! ”Este o practică obișnuită a multor președinți de club din România”, spune președintele AFAN

În toată nebunia cu rezilierea contractelor la FC Brașov din această perioadă, președintele Ioan Mărginean a venit și cu o soluție inedită. Președinte uns cu toate alifiile, ”Limoniu”, i-a propus unui fotbalist să semneze rezilierea contractului, însă fără ca acesta să fie plătit măcar la zi!

Cel mai bun exemplu este cazul fundașului central Alexandru Sabău (23 de ani). Căzut în dizgrația conducerii, în ciuda faptului că a fost utilizat aproape tot campionatul, chiar integralist în acele jocuri, Sabău a fost chemat la club, iar Mărginean i-a propus rezilierea. Deși fotbalistul a jucat în luna noiembrie, iar competiția s-a încheiat în primele zile ale lunii decembrie, ”Limoniu” a dorit despărțirea de fundaș începând cu luna noiembrie!

Bineînțeles că fotbalistul a refuzat categoric, iar acum Mărginean trebuie să vină cu o altă ofertă!

”Sabău nu este un caz singular”

În luna noiembrie, Alexandru Sabău a fost integralist în meciurile cu ”U” Cluj și Poli Timișoara, iar în meciul cu FC Buzău au fost rezervă neutilizată.

”E o practică obișnuită a multor președinți de club din România. Din păcate, Sabău nu este un caz singular. Bineînțeles că fotbalistul a refuzat reziliarea în aceste condiții”, spune șeful AFAN, Emilian Hulubei.

Sabău a fost adus în vară de la Gloria Lunca Teuz Cermei (Liga 3) și în tricoul Brașovului a fost integralist în toate cele 14 meciuri în care a fost utilizat, adică a strâns 1260 de minute și a marcat două goluri. Titular în primele 14 etape, Sabău a fost trimis pe bancă la ultimele două meciuri din acest an, când și-a pierdut postul de titular în fața croatului adus de Mărginean și refuzat de fostul antrenor Ilie Stan, Ivan Fustar.

Alexandru Sabău, printre cei cinci jucători cărora li s-a propus rezilierea în această săptămână

Săptămâna trecută, FC Brașov a deschis seria rezilierilor de contracte la FC Brașov cu Vlad Motroc, Gheorghe Anton și Bruno Vasiu, jucători care erau de o bună perioadă de timp excluși din lot. Același lucru i s-a propus și lui Marian Codrea, și el exclus, însă atacantul a refuzat despărțirea în condițiile impuse de Ioan Mărginean.

Zilele trecute, după disputatea ultimului meci oficial din 2021, clubul i-a anunțat și pe portarul Cezar Lungu, fundașii Dan Panait și Alexandru Sabău, mijlocașul Iulian Roșu și atacantul Maxim Iurcu că nu mai sunt doriți.

Nu au acceptat rezilierea Lungu și Sabău.

El Azzouzi și Fustar au intrat în vacanță

Altfel, primii doi jucători intrați în vacanță la FC Brașov sunt atacantul Zakaria El Azzouzi și fundașul central Ivan Fustar, liderii contractelor la gruparea brașoveană.

Fustar a fost învoit de șefii clubului pentru a pleca în Croația, pentru a-și rezolva problemele cu pașaportul. Situație sa putea fi rezolvată în pauza competițională în care campionatul Ligii 2 fost întrerupt pentru meciurile echipei naționale, însă atunci nu a fost timp.

În schimb, olandezul-marocan El Azzouzi avea biletul de avion achiziționat de mai multă vreme, având acceptul șefilor.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Adi MARICA 08 Dec. 2021, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă