EXCLUSIV | Alin Minteuan, negocieri pentru a prelua funcția de antrenor la Rapid: ”Nu mă sperie Liga 2!”

Autor: Carmen MANDIȘ Publicat: 10 Aug. 2020, 14:34 Actualizat: 10 Aug. 2020, 14:35 Liga 2
EXCLUSIV | Alin Minteuan, negocieri pentru a prelua funcția de antrenor la Rapid: ”Nu mă sperie Liga 2!”

Într-o perioadă în care pe lista posibililor înlocuitori pentru Dan Alexa pe banca tehnică a Rapidului s-au vehiculat un șir nesfârșit de nume, ProSport a aflat că fostul antrenor al CFR-ului, Alin Minteuan, a venit la București pentru a negocia cu Victor Angelescu, principalul acționat al grupării giuleștene.

Ultima dată antrenor secund al lui Dan Petrescu, Alin Minteuan a discutat în mare secret cu conducerea Rapidului și chiar ar fi mers să cunoască baza academiei clubului săptămâna trecută, vineri.

După plecarea lui Daniel Pancu și Florin Manea din club, suporterii s-au plâns că nu mai sunt rapidiști cu ștate vechi la echipă, care să-i reprezinte, iar șefii alb-vișiinilor au încercat să poarte discuții cu antrenori cu trecut rapidist. Adrian Iencsi, Viorel Moldovan, Bogdan Andone și Marius Măldărășanu, ultimul fiind cea mai recentă variantă și încă de actualitate, au fost doar câteva dintre numele de pe lista posibililor tehnicieni ai Rapidului.

Alin Minteuan, negocieri cu Rapid

Alin Minteuan însă a avut și el o scurtă perioadă în Giulești, când a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu pentru câteva meciuri, în 1998.

Contactat de ProSport, acesta a confirmat că au existat negocieri cu Victor Angelescu, dar că o decizie urmează să fie luată în aceste zile.

„Din moment ce am discutat, înseamnă că nu mă sperie Liga 2, mai ales că vorbim despre un club care își propune promovarea și nici nu ar trebui să schimb culorile. Mă motivează. Știu că e lupta mare pentru acest post”, a dezvăluit Alin Minteuan pentru ProSport.

Alin Minteuan (43 de ani) a antrenat până acum doar la CFR Cluj, de unde a plecat cu scandal în această iarnă, nemulțumit de restanțele financiare. A îndeplinit de obicei rolul de ”secund”, ”principal” fiind doar în scurte perioade în care s-a făcut schimbări pe banca tehnică. În cariera sa de fotbalist, fostul mijlocaș dreapta a evoluat la CFR Cluj, U Cluj, Rapid (4 meciuri), Gloria Bistrița, Hapoel Haifa și Hapoel Be’er Sheva (ultimele două din Israel).

Victor Angelescu a anunțat portretul viitorului antrenor al Rapidului

Dan Alexa nu mai este antrenorul echipei Rapid, iar Victor Angelescu a anunțat că în zilele următoare va fi anunțat numele înlocuitorului său, despre care a oferit câteva indicii.

„Ne vom decide azi către cine vom face oferta și cât mai curând sper să vină și la echipă. Bogdan Andone și Vasile Maftei sunt sub contract, e foarte greu să îi aduci, deci această variantă nu este de actualitate.

În primul rând, noul antrenor trebuie să aibă cât de cât un trecut rapidist și să vadă fotbalul așa cum îl vedem și noi”, a spus Victor Angelescu la ProSport LIVE.

Rapid se reunește astăzi, 10 august, de la ora 17:30, iar de la ora 18:00 susține primul antrenament la baza din Regie privind pregătirea noului sezon de Liga 2, stabilit să înceapă la finalul acestei luni. Antrenor interimar după despărțirea de Dan Alexa este ”secundul” Ștefan Grigorie.

Autor: Carmen MANDIȘ Publicat: 10 Aug. 2020, 14:34 Actualizat: 10 Aug. 2020, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă