Eugen Neagoe este resemnat în privința play-off-ului, după ce CFC Argeș a fost execrabilă la Piatra Neamț: ”Asta este situația, trebuie să ne asumăm.” Arbitrajul l-a nemulțumit din nou

Narcis POHOAȚĂ 23 Nov. 2023, 23:28 Liga 2
Eugen Neagoe este resemnat în privința play-off-ului, după ce CFC Argeș a fost execrabilă la Piatra Neamț: ”Asta este situația, trebuie să ne asumăm.” Arbitrajul l-a nemulțumit din nou

Campionii FC Argeș își poate lua adio de la play-off și implicit de la revenirea în prima ligă după eșecul de la Piatra Neamț, 0-2 (0-2) cu Ceahlăul.

Deși cu o victorie sub Pietricica ar fi reintrat cu șanse bune în grafic, trupa piteșteană a făcut un meci foarte slab în fața Ceahlăului, cel mai slab de la numirea lui Eugen Neagoe pe banca tehnică, al cincilea de când acesta este antrenorul alb-violeților.

Eugen Neagoe, după eșecul Argeșului la Piatra Neamț: ”Un joc foarte slab al nostru, cel mai slab de când sunt eu aici”

După meciul disputat joi seară, în deschiderea etapei a 14-a a Ligii 2, antrenorul Eugen Neagoe a admis că echipa sa trebuie să pregătească în următoarea perioadă nu doar finalul de sezon regular și play-out-ul, ci și campionatul următor. Neagoe a recunoscut că CFC Argeș sa a făcut la Piatra Neamț cel mai slab meci de la venirea sa la echipa din Pitești.

”Un joc foarte slab al nostru, cel mai slab joc al nostru de când sunt eu aici. Dar asta este situația, trebuie să ne asumăm. Știam care sunt problemele încă de când am venit aici, am spus din prima zi că va fi foarte greu, nu vorbim de promovare. Trebuie să ne organizăm, să fim lucizi, să luăm deciziile corecte și în iarnă să întărim lotul. Sigur, deja să ne gândim ce vom face la primăvară și anul următor, asta este clar ce se vede în acest moment. Nu va fi o iarnă grea. De ce? Sunt schimbări care se fac în cadrul unei echipe. Nu am venit când echipa era pe primul loc sau pe 2, știam toate aceste lucruri, ne-am asumat cu toții. Acum, dacă este cineva care are altceva de spus și nu-i convine ceva, poate să spună, dar discuțiile pe care le-am avut au fost că știm că va fi foarte dificil. Am spus că vom face tot ce depinde de noi, dar azi am văzut că este aproape imposibil”, a declarat Eugen Neagoe.

  • Rezultatele înregistrate de CFC Argeș cu Eugen Neagoe antrenor: 1-1 cu CSM Slatina, 2-0 la Gloria Buzău, 0-1 la Concordia Chiajna, 0-1 cu Unirea Slobozia și 0-2 la Ceahlăul. În ultimele trei jocuri s-a pierdut și nu s-a înscris niciun gol.
  • Ultimele două locuri calificabile în play-off, 5 și 6, sunt ocupate în acest moment de Ceahlăul și Gloria Buzău, ambele având 22 de puncte. Argeșul este la șapte puncte în spate.

Neagoe a avut iar de comentat împotriva arbitrilor: ”Când vrei să rupi jocul, îl rupi”

Neagoe a comentat și arbitrajul, referindu-se la cele două faze în urma cărora Ceahlăul a primit penalty. În opinia sa, arbitrul Ovidiu Mazilu a dictat prea ușor penalty, rupând mult prea rapid echilibrul.

Meciul a fost televizat, iar, după joc, analiștii tv au susținut că cele două lovituri de pedeapsă acordate în minutele 6 și 15 au fost corect date, însă faptul că Mazilu a avut câteva momente de gândire înainte să arate punctul cu var a transmis că nu a fost atât de sigur pe el.

”Cei de la Ceahlăul au început mai bine, au fost mai agresivi, au avut o atitudine foarte bună. Au primit și acel penalty la primul corner. Până astă seară primisem goluri doar din corner, acum am primit penalty după corner. Știți cum sunt cornerele, la fiecare corner dacă arbitrul vrea să dea penalty, dă penalty. Dacă vrei să rupi jocul, îl rupi. Dar Ceahlăul a jucat mai bine. La cum au jucat în seara asta și cu punctele pe care le au, sunt îndreptățiți să spere la play-off. Bravo lor, merită felicitări! Noi am încercat să jucăm fotbal, am avut meciuri în care am controlat, și cu Slobozia, și cu Chiajna am avut ocazii, iar adversarii au câștigat fără să aibă ocazii. Dar ăsta e fotbalul”, a concluzionat Eugen Neagoe.

  • Azdren Llullaku (7, din penalty) și Patrick Petre (31) au adus victoria formației nemțene încă din prima parte, atacantul albanez ratând și un penalty în minutul 15.

CFC Argeș, în eșecul cu Ceahlăul: Straton – Tofan (cpt.), Esteban Orozco, Scarlatache (Bg. Rusu 46′), M. Tudose – Rădescu, Rob. Boboc, Babin (Dulcea 55′), D. Bujor (Y. Pîrvu 26′) – Buhăcianu (Bertrand 46′) – M. Angelov (Haită 66′). Rezerve neutilizate: G. Micle – R. Ciuciulete, Balaur, Mitoi.

CFC Argeș este ca și eliminată din lupta pentru play-off

CFC Argeș a rămas cu 15 puncte în clasamentul Ligii 2 și este, momentan, pe locul 15, însă poate pica o poziție până la finalul etapei a 14-a.

În ultima etapă din 2023, a 15-a, echipa din Pitești va evolua acasă, la Mioveni, cu CSC Dumbrăvița (locul 9, 19 puncte) tot într-o zi de joi, 30 noiembrie, de la ora 20:00.

Ulterior, trupa argeșeană mai are meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), Progresul Spartac (acasă), Corvinul Hunedoara (deplasare) și CSM Reșița (acasă). Jocurile din Liga 2 se vor relua în ultimul weekend din luna februarie a anului viitor.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Gabriel Neacșu / Sport Pictures
Foto și video: Gelu Crăcană

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-cfc-arges-2-0-19293771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-cu-2-0-meciul-cu-cfc-arges-19293766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-cu-cfc-arges-in-primul-meci-din-etapa-14-a-ligii-2-19293710

Narcis POHOAȚĂ 23 Nov. 2023, 23:28 Liga 2
Pe aceeași temă