Ceahlăul trece clar de CFC Argeș și urcă provizoriu pe loc de play-off. Llullaku a marcat din penalty, dar a și ratat de la 11 metri. Piteștenii mai au doar șase teoretice de a prinde primele șase locuri

Narcis POHOAȚĂ 23 Nov. 2023, 22:24 Liga 2
Ceahlăul trece clar de CFC Argeș și urcă provizoriu pe loc de play-off. Llullaku a marcat din penalty, dar a și ratat de la 11 metri. Piteștenii mai au doar șase teoretice de a prinde primele șase locuri

Ceahlăul s-a despărțit de propriii suporteri în 2023 cu o victorie obținută fără emoții în fața unei contracandidate la play-off, Campionii FC Argeș.

La ultima apariție acasă în acest an, nemțenii s-au impus cu 2-0 (2-0) în fața unui adversar apatic, resemnat, după un meci pe care l-a controlat în totalitate. Elevii lui Cristian Pustai și-au asigurat succesul încă din prima jumătate de oră, în timp ce piteștenii au făcut o primă parte mediocră, fără șut pe poartă și fără nicio ocazie în fața lui Barna.

Azdren Llullaku, gol și ratare de la punctul cu var

Prima repriză a fost dominată clar de nemțeni, care au fost în permanență la controlul jocului, pe lângă cele două goluri elevii lui Cristian Pustai ratând și un penalty.

Nemțenii au avut un start perfect de meci și au beneficiat de două penalty-uri în primul sfert de oră, însă doar primul a fost transformat.

În minutul 7, în urma unui corner, Esteban Orozco l-a luat în brațe în propriul careu pe Cortelezzi, arbitrul Florin Mazilu a dictat penalty după câteva momente de ezitare, iar Azdren Llullaku a transformat pentru 1-0, pe centrul porții.

Opt minute mai târziu, ”centralul” din Satu Mare a arătat din nou punctul cu var, tot cu întârziere, după o intrare imprudentă a lui Mario Tudose asupra lui Patrick Petre, dar Llullaku n-a mai găsit drumul spre gol. Albanezul a tras tare, în dreapta lui Straton, dar pe lângă poartă.

Ceahlăul a continuat să preseze și a reușit în cele din urmă să majoreze avantajul în minutul 31, prin Patrick Petre.

Uruguayanul Cortelezzi a preluat la centrul terenului, a aruncat balonul spre careul piteștean, peste apărarea adversă, Patrick Petre l-a depășit din preluare pe Tudose și a înscris cu un șut plasat, în stânga lui Straton, de la aproximativ 15 metri.

2-0 pentru nemțeni, scor care avea să rămână pe tabelă până la final, iar Eugen Neagoe era stană de piatră pe banca Argeșului.

Patrick Petre a ratat dubla și s-a accidentat

La pauză, Eugen Neagoe, care operase o mutare și la mijlocul primei reprize, a schimbat din nou, însă echipa sa a continuat să ruleze în gol.

În chiar primul minut, Patrick Petre a ratat dubla după ce a scăpat singur cu Straton, în partea stângă, luându-l la țintă pe portarul advers. După acest sprint a cerut schimbare, acuzând probleme medicale.

Cortelezzi a ratat și el de puțin golul, lovitura sa de cap din minutul 63 trecând puțin alături.

În ultima jumătate de oră Ceahlăul nu a mai forțat, mulțumindu-se să conserve avantajul liniștitor de pe tabelă. Și a reușit asta fără prea mult efort, în condițiile în care a avut în față o echipă neputincioasă.

Deși era un meci decisiv pentru a păstra șanse la play-off, Argeșul a arătat rău tare sub Pietricica și mai mult ca sigur va juca în play-out.

Ceahlăul urcă pe loc de play-off, CFC Argeș e ca și eliminată din lupta pentru primele șase poziții

După acest succes, Ceahlăul a urcat provizoriu pe locul 5, cu 22 de puncte, depășind la golaveraj Gloria Buzău, și păstrează șanse mari la play-off.

În schimb, CFC Argeș este ca și eliminată din cursă, echipa lui Eugen Neagoe fiind în momentul de față pe locul 15, la 7 puncte distanță de poziția a 6-a, ocupată de Gloria Buzău, care încă nu a evoluat în această rundă. Iar jocul suferă vizibil.

În etapa următoare, a 15-a, ultima din acest an, Ceahlăul va disputa un nou meci de foc, în deplasare, cu Unirea Slobozia (locul 3, 27 puncte, 2 decembrie, ora 11:30), în timp ce Argeșul va primi pe teren propriu replica Dumbrăviței  (locul 9, 19 puncte, 30 noiembrie, ora 20:00).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ – CAMPIONII FC ARGEȘ 2-0

Azdren Llullaku 7′ – penalty, Patrick Petre 31′

Ceahlăul: Al. Barna – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar (cpt.), Bacalu – Akwasi (Forizs 46′), Onișa – M. Savu (Al. Anton 66′), P. Petre (Larrauri 50′), Llullaku (Petkov 89′) – Cortelezzi (Selmani 89′)
Rezerve neutilizate: Krell – Joao Jaquite, Al. Fărăgău, Tud. Oltean
Antrenor: Cristian Pustai

CFC Argeș: Straton – Tofan (cpt.), Esteban Orozco, Scarlatache (Bg. Rusu 46′), M. Tudose – Rădescu, Rob. Boboc, Babin (Dulcea 55′), D. Bujor (Y. Pîrvu 26′) – Buhăcianu (Bertrand 46′) – M. Angelov (Haită 66′)
Rezerve neutilizate: G. Micle – R. Ciuciulete, Balaur, Mitoi
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț – Neamț). Arbitru central: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Biro Tamas Kopriva (Carei – Satu Mare). Arbitru de rezervă: Raul Sebastian Bădărău (Hunedoara). Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui). 

Foto: Gelu Crăcană

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-cu-cfc-arges-in-primul-meci-din-etapa-14-a-ligii-2-19293710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-a-explicat-motivele-care-l-au-facut-sa-l-numeasca-antrenor-pe-diego-longo-19293716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-vrea-sa-fie-echipa-judetului-dar-concureaza-singura-19293711

Narcis POHOAȚĂ 23 Nov. 2023, 22:24 Liga 2
Pe aceeași temă