Eugen Beza și Blaise Yameogo l-au vizitat la spital pe Modibo Keita, accidentat grav în meciul de la Avrig: ”Un gest firesc, un gest uman.” Antrenorul Șelimbărului spune cum l-a simțit pe jucătorul Buzăului

Marius ANGHEL 24 Nov. 2021, 11:40 Liga 2
Eugen Beza și Blaise Yameogo l-au vizitat la spital pe Modibo Keita, accidentat grav în meciul de la Avrig: ”Un gest firesc, un gest uman.” Antrenorul Șelimbărului spune cum l-a simțit pe jucătorul Buzăului

Antrenorul echipei CS Comunal Șelimbăr, Eugen Beza, și atacantul Blaise Yameogo au fost marți la spitalul din Sibiu unde este internat de duminică Modibo Keita, jucătorul formației FC Buzău accidentat grav în meciul desfășurat la Avrig, pentru a-și arăta susținerea față de acesta, cel puțin moral.

Cei doi și-au făcut un ”selfie” cu Keita, iar clubul sibian a distribuit imaginea, ținând să transmită public că la Șelimbăr fotbalul înseamnă mult mai mult, nu doar rivalitate.

Keita a suferit multiple fracturi de viscerocraniu după ce a fost lovit de Yameogo

Modibo Keita a fost lovit cu capul în față de Blaise Yameogo, involuntar, la un duel aerian pentru minge petrecut în minutul 20 al jocului de la Avrig, iar jucătorul originar din Mali s-a prăbușit pe gazon, a rămas întins într-o stare de semiconștiență, motiv pentru care a fost chemată ambulanța pe teren și după trei minute de la lovitură a fost scos în afara suprafeței de joc. Au durat alte câteva minute bune petrecute în ambulanță, la marginea terenului, până a sosit un alt echipaj medical care să-l preia și să-l ducă la spital.

La spital, în urma CT-ului efectuat, s-au remarcat multiple fracturi de viscerocraniu, adică o fractură de os zigomatic și o fractură de orbită pe partea stângă, ceea ce obliga la o ”intervenție chirurgicală, cea de orbită e mai gravă, pentru că acolo o să intervină neurochirurgul și o să-i pună o placă de titan, probabil, o să rămână cu un mic handicap”, a povestit pentru Liga2.ro, medicul echipei FC Buzău, Ovidiu Vasiloiu.

Medicul a mai spus că cel puțin trei luni de zile Keita nu va putea juca fotbal, iar atunci când o va face va trebui să poarte cască de protecție.

  • În urma acelui fault, Yameogo a primit cartonașul galben abia după ce Keita a fost urcat în ambulanță, sângerea pe nas și gură petrecută pe teren neimpresionându-l pe arbitrul timișorean George Cătălin Roman pentru a arăta cartonașul roșu.

Eugen Beza și Blaise Yameogo l-au vizitat pe Modibo Keita la spital

La două zile distanță după incident, Eugen Beza și Blaise Yameogo au mers la spitalul din Sibiu unde este internat Modibo Keita. Acesta avea promisiunea că va fi operat astăzi, miercuri.

”Antrenorul Eugen Beza și Franck Yameogo alături de Modibo Keita
Fotbalul nu trebuie să fie doar rivalitate, fotbalul înseamnă mult mai mult la Șelimbăr, înseamnă solidaritate și susținere!
Astăzi antrenorul Eugen Beza alături de Franck Yameogo l-au vizitat pe Modibo Keita la spitalul din Sibiu, aceștia au discutat cu fotbalistul celor de la FC Buzău, care e în afara oricărui pericol în acest moment!
În urma discuțiilor avute cu medicul care îl va opera pe Keita, acesta l-a asigurat că nu va rămâne cu sechele în urma intervenției chirurgicale și că își va putea continua cariera fotbalistică!”, a transmis CS Comunal Șelimbăr după vizita celor doi făcută lui Keita.

Eugen Beza: ”Pe Keita l-am simțit puternic, atât fizic, cât și mental”

Despre gestul de a-l vizita pe jucătorul internat a vorbit antrenorul Eugen Beza.

”L-am vizitat pe jucătorul celor de la Buzău pentru că este un gest firesc, un gest uman să ne preocupe soarta acestui jucător care, din păcate, a suferit această accidentare nefericită. Pe Keita l-am simțit puternic, atât fizic, cât și mental și cred că va depăși cu bine acest moment! Am fi făcut la fel și dacă jucătorul respectiv s-ar fi ciocnit de un coechipier, e vorba de faptul că ne pasă de sănătatea celor din jur și am dorit să îl susținem pe Keita”, a declarat Eugen Beza.

Modibo Keita s-a aflat la jocul de la Avrig chiar la meciul de debut al său la FC Buzău. Din păcate pentru el, nu va mai putea juca în acest an, iar recuperarea sa se anunță una de durată.

”Va fi o recuperare destul de grea. Eu cred că o să continue activitatea sportivă, dar peste trei luni de zile, pentru că probabil o să rămână cu un mic handicap, așa mi-a zis medicul. Sigur va juca cu cască, dar stați să vedem când poate să se antreneze, să vedem placa aia de titan cum o suportă”, a mai declarat medicul echipei FC Buzău, Ovidiu Vasiloiu.

  • Ulterior desfășurării meciului de la Avrig, președintele FC Buzău, Marin Mitran, prezent chiar pe banca echipei antrenate de Cristian Pustai, deși numele său nu apărea pe lista celor cu drept de a lua loc acolo, a condamnat public arbitrajul lui George Cătălin Roman, în special faza accidentării lui Keita și cea în care s-a dictat penalty la un fault petrecut în afara careului.

Accidentarea suferită de Modibo Keita în meciul CS Comunal Șelimbăr – FC Buzău 2-1:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-iese-la-atac-marin-mitran-il-face-praf-pe-centralul-george-roman-dupa-erorile-cu-selimbar-arbitraj-catastrofal-penalty-care-nu-a-fost-penalty-si-multe-altele-in-19211216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-teribil-pentru-modibo-keita-la-debutul-la-fc-buzau-a-fost-accidentat-grav-la-o-faza-in-care-arbitrul-nu-a-dat-nici-macar-galben-inca-este-in-spital-la-sibiu-si-va-fi-opera-19211018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-trei-victorii-in-trei-meciuri-disputate-acasa-cu-adversari-din-top-6-eugen-beza-dupa-succesul-cu-fc-buzau-avem-psihic-mentalitate-de-invingatori-ce-spune-antrenorul-19210980

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cavalerii-rosii-au-mai-facut-o-victima-din-zona-play-off-ului-cs-comunal-selimbar-a-invins-buzaul-lui-pustai-19210897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1130-19210789

Marius ANGHEL 24 Nov. 2021, 11:40 Liga 2
Pe aceeași temă