FC Buzău iese la atac, Marin Mitran îl face praf pe ”centralul” George Roman după erorile cu Șelimbăr: ”Arbitraj catastrofal, penalty care nu a fost penalty și multe altele. În repriza a doua, într-o singură direcție”

Răzvan STÎNGĂ 23 Nov. 2021, 20:53 Liga 2

FC Buzău acuză dur arbitrajul după prestația celor care au împărțit dreptatea în eșecul cu CS Comunal Șelimbăr (scor 1-2), cu George Cătălin Roman (Timişoara) la centru. Marin Mitran, președintele clubului buzoian, e nemulțumit, în principal, de faza din minutul 20, când Modibo Keita a fost faultat și dus la spital.

Marin Mitran: ”Un arbitraj execrabil, sunt foarte dezamăgit” 

După un duel aerian cu Blaise Yameogo, jucătorul Buzăului nu s-a mai putut ridica de pe teren și a fost transportat la spital cu ambulanța. ”Centralul” Roman nu a dat cartonaș roșu, așa cum consideră Marin Mitran că trebuia să se întâmple. Din păcate pentru Keita, acela a fost primul meci pentru FC Buzău și ultimul pentru o foarte lungă perioadă de timp. Așa cum a anunțat Liga2.ro, după o discuție cu medicul echipei buzoiene, Ovidiu Vasiloiu, Keita va fi operat.

Marin Mitran: ”În repriza a doua, într-o singură direcție” 

În plus, a mai fost o fază controversată în urma căreia FC Buzău a fost nedreptățită și în urma căreia conducerea iese, iată, la atac. Portarul Relu Stoian a comis un fault la marginea careului, dar George Cătălin Roman a dat penalty pentru CS Comunal Șelimbăr.

Marin Mitran a mers și mai departe cu reacțiile contra arbitrajului și a consemnat și anumite faze din partea a doua.

Un arbitraj execrabil, sunt foarte dezamăgit pentru că fotbalul trebuie să se joace pe teren, nu pe nu știu unde și așa mai departe. În prima repriză, în primul rând că nu s-a dat roșu după faultul la Keita. Roșu clar, al nostru a dat cu capul corect, adversarul a dat în el. Dacă era mingea între ei, poate spuneam că a fost o dublare sau ceva.

În repriza a doua, într-o singură direcție. Noi nu am vorbit despre arbitraj până acum, poate nici nu o să mai vorbim, dar a fost un arbitraj catastrofal, penalty care nu a fost penalty și multe altele. Nu vreau să vorbesc acum că arbitrul a fost tânăr sau că nu e tânăr.

Era un meci foarte important și pentru noi, și pentru ei, și dacă era un arbitraj bun erau multe șanse să nu pierdem.

Noi, pentru un fault mai ușor am luat șase etape de suspendare pentru Ciobanu, la Ripensia. Acum, cred că nu se dădea nici galben dacă nu vedea arbitrul ambulanța și nu vedea că îl duce la spital pe copil”, a spus Marin Mitran, pentru Campus TV.

Erori pro și erori contra 

E drept că au fost și momente în acest sezon de Liga 2 în care FC Buzău a fost avantajată de anumite decizii greșite ale arbitrilor. O partidă în care formația pregătită de Cristian Pustai a scos un rezultat pozitiv în urma unei erori a avut loc în etapa a 11-a, într-o confruntare pe teren propriu cu Unirea Slobozia. În minutul 54 al partidei respective, la scorul de 1-0 pentru oaspeți, FC Buzău a beneficiat de o lovitură de la 11 metri.

Ciprian Petre a scos inteligent un fault în careu, iar Paul Pațurcă a transformat. S-a terminat 1-1 jocul respectiv.

FC Buzău a încheiat seria meciurilor fără eșec

În urma eșecului cu CS Comunal Șelimbăr, FC Buzău a încheiat o serie spectaculoasă de 11 meciuri consecutive fără înfrângere, în campionat. Oricum, rămâne în lupta pentru play-off, cu șanse reale, iar finalul rundei a 14-a o găsește pe locul 5, cu 25 de puncte.

Următorul meci al Buzăului va avea loc acasă, cu FC Brașov.

Foto: Macrea Valentin/ Sport Pictures
Video: Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-schimbarile-de-antrenori-la-viitorul-pandurii-octavian-benga-este-al-patrulea-principal-al-oltenilor-in-acest-sezon-alexandru-ciobanu-a-condus-echipa-doar-un-meci-19211152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doar-noroiul-ii-mai-aminteste-de-ghencea-erik-lincar-nu-stie-daca-a-jucat-la-steaua-sau-fcsb-nu-ma-pasioneaza-acest-subiect-19211141

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-poate-primi-pana-la-700-000-de-euro-bani-europeni-proiectul-a-fost-acceptat-de-comisia-europeana-19211131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/102-ani-de-u-cluj-in-alb-si-negru-studentii-sunt-o-pata-marcanta-in-fotbalul-romanesc-iar-23-noiembrie-e-o-data-gravata-in-sufletul-suporterilor-din-lu-19211050

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Nov. 2021, 20:53 Liga 2
Pe aceeași temă