Premieră istorică pentru Liga 2 în etapa a 2-a. Nu mai puțin de șapte meciuri vor fi televizate. Steaua fusese pusă să joace din nou miercuri, însă s-a revenit asupra programării

Marius ANGHEL 04 Aug. 2021, 21:31 Liga 2
Premieră istorică pentru Liga 2 în etapa a 2-a. Nu mai puțin de șapte meciuri vor fi televizate. Steaua fusese pusă să joace din nou miercuri, însă s-a revenit asupra programării

Prima etapă a noului sezon de Liga 2 s-a desfășurat într-un interval de cinci zile, de sâmbătă până miercuri. Meciul Steaua – FK Csikszereda a pus capăt rundei de debut, iar dintre aceste două echipe, cea din Ghencea va fi cea care va încheia și etapa a 2-a. Nu o va mai face miercurea următoare, ci marți seară, după ce televiziunile au schimbat promovarea, probabil și la presiunea clubului militar, care ar fi ajuns să joace doar la mijlocul săptămânii în primele două etape din acest campionat, nu în zilele de weekend, cum se obișnuiește în mod normal.

Etapa a 2-a a Ligii 2, ediția 2021-2022, aduce și o premieră în istoria acestui campionat. Nu mai puțin de șapte meciuri din totalul de zece vor fi televizate. Asta în ciuda faptului că drepturile TV vândute includerea condiția de transmitere în direct a patru sau cinci jocuri pe etapă, după cum a susținut Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor de Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Etapa a 2-a începe de joi. Sâmbătă sunt televizate două meciuri, de la Iași și București

Etapa a 2-a debutează joi, de la ora 17:30, când la Techirghiol, pe un stadion închis spectatorilor, se va juca Unirea Constanța – FC Hermannstadt.

Următoarele patru jocuri (Poli Iași – Concordia, Brăila – FC Brașov, Slobozia – Șelimbăr și Ripensia – Unirea Dej) sunt stabilite să aibă loc sâmbătă, de la ora 11:00. Jocul de la Iași va fi al doilea televizat în această rundă.

Și tot sâmbătă se mai joacă un meci, de la ora 13:00, și el transmis în direct: Metaloglobus – Petrolul.

Meciurile de la Buzău, Miercurea Ciuc, Călărași și Târgu Jiu sunt transmise și ele la TV

Duminică, de la ora 12:00, este programată partida FC Buzău – ”U” Cluj, iar luni, de la ora 16:00, se joacă FK Csikszereda – Astra. Amândouă vor fi televizate.

În fine, etapa a 2-a se va încheia marți seară, după ce în timpul zilei vor avea loc două jocuri. De la ora 17:00 se dispută Dunărea Călărași – Politehnica Timișoara, iar de la ora 19:00 începe Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Steaua. La rândul lor, și aceste meciuri vor fi transmise în direct.

Inițial, jocul de la Călărași era programat în ziua de marți, de la ora 18:00, iar cele de la Târgu Jiu trebuia să se joace miercuri, de la ora 19:00.

Șapte meciuri televizate în etapa a 2-a a Ligii 2!

Rezultă, astfel, nu mai puțin de șapte meciuri dintr-un total de zece care vor fi televizate concomitent de DigiSport, TelekomSport și LookSport.

Asta, în ciuda faptului că se comunicase că pe etapă vor fi transmise în direct patru, cel mult cinci meciuri.

”În general, televizările la Liga a 2-a se fac ca și în sezonul trecut. În funcție de Liga 1, meciurile vor fi până spre ora 18:00, doar acolo unde sunt ferestre se poate programa mai târziu de ora 18:00. Televiziunile vor transmite în fiecare etapă patru sau cinci jocuri, la alegere din cele zece meciuri.

A câștigat aceeași firmă care are și drepturile tv la Liga 1. Suma, așa cum preconizam, a crescut cu 15 la sută. (…) Acum vor fi dați 650 de mii de euro, sezonul următor vor fi 700 de mii, iar celălalt, 750”, spunea, de curând, Auraș Brașoveanu pentru Liga2.ro.

Procesul de vânzare a drepturilor TV din Liga 2, competiție organizată de FRF, s-a încheiat cu ceva timp în urmă, însă federația nu a anunțat nimic oficial despre acest subiect nici până în ziua de azi. Un comunicat privind cumpărarea acestor drepturi a avut doar DigiSport, însă nu s-a specificat nimic despre numărul meciurilor transmise pe etapă.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

Program meciuri etapa 2 Liga 2:

joi, 5 august 2021, ora 17:30
Unirea Constanţa – FC Hermannstadt DigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 7 august 2021, ora 11:00
Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna DigiSport, TelekomSport și LookSport
Dacia Unirea Brăila – FC Braşov
Unirea Slobozia – CS Comunal Şelimbăr
Ripensia Timișoara – Unirea Dej

sâmbătă, 7 august 2021, ora 13:00
Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploiești DigiSport, TelekomSport și LookSport

duminică, 8 august 2021, ora 12:00
FC Buzău – Universitatea Cluj – DigiSport, TelekomSport și LookSport

luni, 9 august 2021, ora 16:00
FK Csikszereda – Astra DigiSport, TelekomSport și LookSport

marți, 10 august 2021, ora 17:00
Dunărea Călăraşi – Politehnica Timișoara DigiSport, TelekomSport și LookSport

marți, 10 august 2021, ora 19:00
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Steaua București – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 04 Aug. 2021, 21:31 Liga 2
Pe aceeași temă