”U” Cluj pleacă din nou de pe Cluj Arena, din cauza festivalului Untold. Unde va juca cel puțin meciul de acasă cu Metaloglobus și revolta celor de la Sănătatea Cluj

Marius ANGHEL 23 Aug. 2021, 21:13 Liga 2
”U” Cluj pleacă din nou de pe Cluj Arena, din cauza festivalului Untold. Unde va juca cel puțin meciul de acasă cu Metaloglobus și revolta celor de la Sănătatea Cluj

”U” Cluj e nevoită să plece din nou de pe Cluj Arena din cauza festivalului Untold, care în acest an va fi organizat în perioada 9 – 12 septembrie 2021. De această dată, ardelenii își vor disputa meciurile de pe teren propriu în județul Bihor, la Sânmartin, lângă Oradea.

”U” Cluj se mută la Sânmartin pe perioada Untold. Va juca acolo cel puțin meciul cu Metaloglobus

Chiar dacă mai este timp până când evenimentul muzical va avea loc, stadionul echipei din Liga 2 este în plin proces de organizare, astfel că ”U” Cluj a fost nevoită să își caute un alt stadion unde să joace. A ajuns la varianta arenei Luceafărul din Sânmartin, acolo unde o va întâlni în etapa a 5-a pe Metaloglobus București. Partida e programată sâmbătă, 28 august, de la ora 12:30.

Ulterior, Liga 2 va fi întreruptă un weekend, fiindcă echipele naționale vor avea meciuri, iar în etapa a 6-a echipa ardeleană are joc la FK Csikszereda. În runda a 7-a va juca din nou acasă, cu Viitorul Pandurii, în jurul datei de 18 septembrie, când Untold va fi deja încheiat, iar stadionul ar putea fi readus în condiții de a putea organiza din nou meciuri de fotbal.

Însă, la acest moment, nu e sigur dacă partida cu Viitorul Pandurii se va juca pe Cluj Arena sau va avea loc tot la Sânmartin.

În precedentele două ediții Untold, ”U” Cluj a evoluat acasă la Târgu Mureș

În 2020, din cauza pandemiei COVID-19, Untold nu a fost organizat, astfel că ”U” Cluj n-a fost nevoită să își caute un alt stadion unde să joace acasă. În 2019 însă, echipa antrenată atunci de Cristian Dulca a jucat două partide de pe teren propriu la Târgu Jiu, pe stadionul Trans-Sil, cu Viitorul Pandurii (3-0) și SCM Gloria Buzău (0-2). Și în 2018, ”U” Cluj a jucat pe perioada Untold meciul de acasă cu Metaloglobus (scor 2-0) la Târgu Mureș.

Meciul cu Viitorul Pandurii se joacă tot la Sânmartin?

Stabilirea meciului de acum cu Metaloglobus la Sânmartin a schimbat programul echipei de Liga 3 Luceafărul Oradea, care joacă pe stadionul care îi va fi acum casă Universității Cluj.

Luceafărul Oradea va debuta în noul sezon pe teren propriu, vineri, 27 august, de la ora 18:00, cu Sportul Șimleu Silvaniei. Partida a fost devansată cu o zi, pentru că pe aceeași arenă urmează să se dispute sâmbătă ”U” Cluj – Metaloglobus.

Dacă clubul ardelean nu comunică nimic în privința jocului cu Viitorul Pandurii, unde va avea loc acesta, în schimb, Bihon.ro scrie că ”Șepcile roșii” au ales să joace și partida cu gorjenii tot la Sânmartin. Interesant este că baza sportivă ”Luceafărul” din Sânmartin este deținută chiar de patronul din umbră al celor de la Viitorul Pandurii, Nicolae Sarcină. Acesta conduce prin interpuși inclusiv Luceafărul Oradea.

Cum se face accesul pe stadionul din Sânmartin la meciul Universității

Pentru jocul cu Metaloglobus, ”U” Cluj a anunțat cum se va permite accesul suporterilor la stadionul din Sânmartin.

Persoanele care și-au achiziționat abonament pe Cluj Arena în sectoarele din Peluză vor avea acces la Peluză pe stadionul Luceafărul, în timp ce cei care și-au achiziționat abonament la Tribuna 2 a arenei din Cluj-Napova vor avea acces la Tribuna 1 a arenei din Sânmartin.

Biletele sunt la prețul de 10 lei, pentru Peluză, și 15 lei, pentru Tribuna 1. Acestea pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro, de la magazinul clubului de la Cluj Arena sau standul de la Iulius Mall, cât și de la casa de bilete a stadionului Luceafărul, în ziua meciului. Bineînțeles, accesul se va face pe baza condițiilor impuse de protocolul medical.

Sănătatea Cluj – ”U” Cluj, din Faza a III-a a Cupei României, se joacă la Jucu. ”Virușii”, revoltați că n-au fost lăsați pe Cluj Arena

Însă, până la meciul cu Metaloglobus, ”U” Cluj joacă miercuri, de la ora 17:30, în Faza a III-a a Cupei României, cu Sănătatea Cluj.

Gazda este echipa din Liga 3, care și-ar fi dorit să organizeze meciul pe Cluj Arena, însă s-a lovit de refuzul administratorului stadionului.

”După atâta vremea, în sfârșit, suporterii puteau vedea un duel între Sănătatea și Universitatea, dar nu am primit undă verde de la administratorii stadionului. Deși noi suntem gazde și puteam alege arena din Jucu, unde ne jucăm meciurile de pe teren propriu, am solicitat ca partida să aibă loc pe Cluj Arena, să vină cât mai multă lume. Nu s-a vrut”, a spus, citat de Transilvania Reporter, antrenorul ”virușilor”, Marius Semeniuc.

Despre motivul refuzului a dat mai multe explicații concludente secretarul general al clubului ”U” Cluj, nenumit de sursa citată mai sus: ”Au început să se demonteze scaunele din tribune și am înțeles că nici Jandarmeria nu și-a dat acceptul ca meciul să se joace în aceste condiții. Și noi am fi vrut să avem suporteri alături pentru că vrem să avem un parcurs cât mai lung în cupă, dar nu a depins de noi. Administratorii stadionului ne-au notificat să eliberăm toate spațiile pentru ca organizatorii Untold să înceapă să monteze scena și alte accesorii pentru festival.”

Astfel, meciul din Cupa României dintre Sănătatea Cluj și Universitatea Cluj se va disputa pe stadionul din Jucu. În tururile precedente ale competiției KO, Sănătatea a trecut în deplasare de ACS Florești (5-2, după prelungiri, în deplasare) și Sticla Arieșul Turda (3-2, acasă).

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-ce-u-cluj-si-a-intrerupt-in-copou-seria-de-invincibilitate-iasiul-a-fost-echipa-mai-determinata-mai-puternica-a-castigat-mai-multe-dueluri-a-fost-un-jo-19197086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-momente-de-panica-in-copou-la-meciul-poli-iasi-u-cluj-stoenac-si-deretti-s-au-accidentat-grav-in-prima-repriza-si-au-ajuns-cu-ambulanta-la-spital-diagnosticele-primite-19197110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-noul-sezon-regular-de-liga-2-nu-se-joaca-in-trei-weekenduri-motivul-pentru-care-campionatul-se-opreste-odata-cu-cel-din-liga-1-exclusiv-19192821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-vs-u-cluj-modul-in-care-cele-doua-cluburi-si-au-prezentat-noul-echipament-principal-de-joc-amatori-vs-profesionisti-19196923

Marius ANGHEL 23 Aug. 2021, 21:13 Liga 2
Pe aceeași temă