În noul sezon regular de Liga 2 nu se joacă în trei weekenduri. Motivul pentru care campionatul se oprește odată cu cel din Liga 1 | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 24 Jul. 2021, 13:18 Liga 2
În noul sezon regular de Liga 2 nu se joacă în trei weekenduri. Motivul pentru care campionatul se oprește odată cu cel din Liga 1 | EXCLUSIV

Echipele din Liga 2 și-au aflat la începutul acestei săptămâni, în urma tragerii la sorți efectuate la Casa Fotbalului, programul din sezonul regular.

Noua ediție de campionat începe la 31 iulie 2021 și se va juca în acest an până la data de 4 decembrie, atunci când e stabilită etapa a 16-a. Ultimele trei etape din sezonul regular se desfășoară în 2022, în 26 februarie, 5 și 12 martie. Ulterior vor avea loc turneele de play-off, pentru promovare, și play-out, pentru evitarea retrogradării.

Din acest sezon se va sta și în campionatul Ligii 2 în datele în care naționalele României vor avea meciuri

Ceea ce surprinde în programul celor 19 meciuri este că în acest sezon regular de Liga 2 nu va exista nicio etapă intermediară, ba, mai mult, vor fi trei weekenduri în care nu se va juca, ci se va sta. Din această ediție de campionat, 2021-2022, când în Liga 1 se va sta pentru că vor fi meciuri ale naționalei, nici în Liga 2 nu se va juca.

Astfel, în weekendurile din 4 septembrie, 9 octombrie și 13 noiembrie nu vor fi meciuri în primele două ligi din România. Dacă la Liga 1 nu este nicio surpriză, acest lucru fiind o obișnuință, surprinde însă faptul că și la Liga 2 se va sta din acest sezon.

”Pe lângă cele trei date va mai fi încă una în primăvară când nu se va juca (n.r. – când se va juca în play-off, respectiv play-out). Sunt datele FIFA, în care joacă echipa națională și atunci sunt programate și jocurile echipei naționale U20. Nu se mai joacă în campionat, deoarece în același moment vor fi și jocuri internaționale la categoria U19 și U20 și sunt foarte mulți jucători de la Liga a 2-a care vor fi convocați. Ca să nu perturbi campionatul, fiindcă trebuia să oprești două-trei jocuri și să le condensezi apoi programul respectivelor echipe, că trebuia să îi programezi miercurea, și pentru a nu termina campionatul foarte devreme, am optat pentru această variantă. Când se oprește Liga 1 pe calendarul FIFA, se oprește și Liga a 2-a”, a explicat Auraș Brașoveanu pentru Liga2.ro.

Programul primei etape a Ligii 2 și jocurile din întreg sezonul regular le poți vedea aici.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 24 Jul. 2021, 13:18 Liga 2
Pe aceeași temă